חג החנוכה מתכונים לחג החנוכה

סופגניות מבצק שמרים

0
0

לאלו שרוצים להזכר בטעם של פעם מוגש מתכון לסופגניות המסורתיות, המצריכות השקעה של זמן וסבלנות אופן לישת הבצק הוא הקובע את טיב המוצר המוגמר
סופגניות מבצק שמרים
המצרכים:

sufgania_100_001.jpg

40 גר’ שמרים
1 כף סוכר
1/4 כוס מים פושרים
4 כוסות קמח
3 כפות סוכר
2 כפות שמן
3 חלמונים
2 ביצים
3/4 כוס נוזלים (מים או חלב)
2 כפות שמנת או ברנדי
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח.
שמן לטיגון עמוק
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 כוס ריבה

אופן ההכנה:

לערבב שמרים כף סוכר 1/4 כוס מים פושרים בכוס ולהשהות במקום חמים 10-15 דקות עד שהעיסה תוססת ונוצר בכוס קצף.

sufgania_100_001.jpg

במערבל חשמלי להכניס את יתרת החומרים (למעט השמן לטיגון אבקת הסוכר והריבה) ואת השמרים שתפחו וללוש כ- 4-5 דקות במהירות איטית, עד שמתקבל בצק רך וחלק שנפרד מדפנות הקערה.

ללישה ידנית יש להכניס את החומרים לקערה שטוחה וללוש היטב 7-6 דקות לבצק רך וחלק, אם נדבק בידיים להוסיף מעט קמח.

לזרות על הבצק מעט קמח, לכסות במגבת, להשהות כשעה, שעה וחצי עד שיכפיל את נפחו.

לאחר שהבצק תפח, לרדד אותו על משטח מקומח. לרדד עלה בעובי של כ- 11/2 ס”מ ולקרוץ עיגולים בכוס, לסדר את העיגולים במגש ולהניח להם לתפוח עוד כ – 20-30, דקות.

לחמם שמן בסיר טיגון בגובה של כ-4 ס”מ, להכניס את הסופגניות לשמן החם, להפוך כשמזהיב, זמן הטיגון המומלץ כדי שהסופגניות תתבשלנה מבפנים הוא כשתי דקות, אם זמן הטיגון לכל צד הוא פחות יש להקטין את האש.

כשהסופגניות מוכנות להוציא למסננת.

אפשר להזריק לכל סופגניה מעט ריבה במזרק לקישוט עוגות או במזלף בעל פיה ארוכה.

לזרות אבקת סוכר במסננת דקה על כל הסופגניות.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן