בשרים | Meats

צלי עגל ממולא בפירות יבשים

0
0

צלי עגל ממולא בפירות יבשים
צלי עגל ממולא בפירות יבשים

מוצרים
(6 מנות)
½ 1 ק”ג עגל חלב (כף, שייטל, קאצ`קע, או ויסבראטן)
300 גרם שזיפים מיובשים
100 גרם משמש מיובש
½ 1 כוסות יין אדום יבש
1 מקל קינמון
שמן לטיגון
2 בצלים קצוצים דק
50 גרם פיסטוק חלבי, קלוף וקלוי
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
1 כף דבש
2 כפות חומץ בן יין אדום

אופן ההכנה

1. משרים את השזיפים והמשמשים עם יין ומקל קינמון במשך שעה.

2. יוצרים בתוך הנתח כיס עמוק (או מבקשים מהקצב שיעשה זאת עבורכם).

3. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב.

4. מסננים את הפירות מן היין, מוציאים את מקל הקינמון ושומרים בצד את הנוזל. מגלענים את השזיפים.

5. בקערה או במעבד מזון מועכים את השזיפים. קוצצים גס את המשמש. מערבבים את מחית השזיפים עם המשמש הקצוץ, הפיסטוק והבצל המטוגן. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים לתערובת 2 כפות שמן ומערבבים היטב. ממלאים את הכיס ברוטב ותופרים בחוט ומחט.

6. מערבבים בקערית דבש, חומץ ואת היין שבו הושרו הפירות, ומתבלים.

7. מחממים את התנור ל – 190 מעלות, מניחים את הבשר בתבנית וצולים במשך 15 דקות.

8. מנמיכם את חום התנור ל – 180 מעלות ויוצקים את תערובת היין לתבנית, אך לא על הבשר.

9. ממשיכים לצלות עוד שעה. במהלך הצלייה מרטיבים לעיתים קרובות את הנתח בנוזלים שבתבנית. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר כסף ומשהים 10 דקות.

10. בסכין חדה וארוכה פורסים את הבשר לפרוסות בעובי 1 ס`מ ומגישים עם מעט רוטב.

הערה : רצוי ומומלץ לבקש מהקצב לקשור אל הנתח פרוסת שומן.

בתיאבון.

הצעות למתכונים נוספים, עם בשר בקר טרי וכן מידע תזונתי ניתן למצוא באתר מועצת הבקר

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן