בשרים | Meats מתכונים ליום העצמאות

צלעות בקר במעטה תבלינים – ובליווי פסטו עשבי תיבול

נתח הצלעות ממוקם בין האנטריקוט לצוואר, חלקו מזכיר את טעם ומרקם האנטריקוט וחלקו מזכיר את טעם ומרקם הצוואר הנתח עשיר בטעמים. יש לבקש מהקצב להפריד את הצלעות, אך לא את הבשר כך יהיה קל לחתוך את הצלעות למנות בזמן ההגשה
0
0
צלעות בקר במעטה תבלינים - ובליווי פסטו עשבי תיבול | עיבוד צילום: שולי סוגנו ©
צלעות בקר במעטה תבלינים – ובליווי פסטו עשבי תיבול

כדאי לדעת: תהליך יישון הבשר הינו תהליך טבעי במהלכו נשמר הבשר במקררים מיוחדים, בטמפרטורה גבוהה ורמת לחות מתאימה. תהליך זה נועד להשביח את טעמו של הבשר ולפתח בו אנזימים המפרקים את הסיבים הקשים צבעו של הבשר.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ בפייסבוק’ או ב’טוויטר’. המיושן אדום כהה, הוא הופך להיות רך יותר וטעמו משתבח.

 || צלעות בקר במעטה תבלינים – ובליווי פסטו עשבי תיבול

החומרים;

  • 3 – 3.5 ק”ג צלעות בקר טריות ומיושנות כהלכה ביחד עם העצם. (יש לבקש מהקצב להפריד את הצלעות, אך לא את הבשר כך יהיה קל לחתוך את הצלעות למנות בזמן ההגשה. ונוכל להרוויח מצלייה של הנתח ביחד עם הצלעות , מה שיוסיף לו טעם וארומה).
  • 2 כפות רוזמרין טרי קצוץ
  • 3 כפות טימין טרי מופרד מן הענף
  • 2 כפות אורגנו טרי קצוץ גס
  • 7-10 שיני שום שלמות
  • מלח גס פלפל שחור גרוס טרי שמן זית

לפסטו;

  • 1 כוס עלי בזיליקום מופרדים חצי כוס עלי כוסברה מופרדים
  • חצי כוס עלי פטרוזיליה מופרדים
  • רבע כוס עלי אורגנו
  • 3 שיני שום
  • חופן צנוברים קלויים
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 1/2 – 3/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה;

צלעות בקר במעטה תבלינים - ובליווי פסטו עשבי תיבול

בעזרת סכין חדה נועצים את שיני השום (בשלמותן) לתוך הבשר. מעסים את הבשר בשמן זית ומממשיכים לעסות בנדיבות את תערובת התבלינים על גבי הבשר.

משהים במקרר ל-12 שעות, כשעה וחצי לפני הצלייה מוציאים מן המקרר ומעסים שוב בתבלינים, ממליחים ומפלפלים.

מחממים תנור ל-250 מעלות. בתבנית צלייה מניחים מספר ענפי רוזמרין וטימין שלמים ומעליהם את נתח הבשר, צולים כ-25 דקות בחום גבוה ואז מורידים את הטמפ’ ל-180 מעלות, ממשיכים לצלות כ-40 דקות נוספות לקבלת בשר בדרגת צלייה של מידיום, מוציאים את נתח הבשר מן התנור ונותנים לו כ-10 דקות “לנוח” לפני הפריסה.

במקביל לצלייה בתנור.

מכינים את רוטב הפסטו:

במעבד מזון מכניסים את כל החומרים טוחנים עד לקבלת מרקם סמיך אך עדיין נוזלי, מתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל.

פורסים את הצלעות למנות, ובצלחת הגשה מסדרים אותן ומעליהן יוצקים את רוטב הפסטו ומגישים.

בתיאבון!

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן