בצק הפילו הוא למעשה עלים דקיקים של בצק שאינם משופעים בקלוריות, באפיה הוא הופך להיות פריך – קרנצ’י ומוסיף מרקם וטעם נהדרים למרכיבים.
באפיה הוא הופך להיות פריך – קרנצ’י ומוסיף מירקם וטעם נהדרים למרכיבים אותם הוא עוטף. הוא נהדר כתחליף לבצק העלים המשמש לאפיית בורקס, ויכול לשמש במקום בצק השטרודל המסורתי במילוי תפוחי עץ כקינוח נהדר
vegetables strudel_180k-n_01.jpg
החומרים:
125 גרם מרגרינה או חמאה לא מלוחה
100 גרם גזר
3 בצל בינוני
4 קוביות שום כתוש קפוא “דורות”
2 קוביות פטרוזיליה טרייה קפואה ’דורות’
1 חציל קטן
150 גרם גבינת מוצרלה
250 גרם תרד מאודה
1 כוס גבינת פרמזן מגורדת
1 ביצה
½ חבילה בצק פילו
נייר פרגמנט
אופן ההכנה:
לקצוץ את הגזר ואת הבצל דק. לטגן בחמאה, שום ופטרוזיליה עד שיזהיב. לסנן ולקרר. לקלף ולחתוך את החציל בקוביות בגודל 1 ס”מ. לטגן בשמן עד שיזהיב. לסנן מעל נייר סופג.
לחתוך את המוצרלה בקוביות בגודל דומה. לערבב את הביצה עם קצת חמאה מותכת. להניח חתיכת נייר פרגמנט באורך מטר אחד על השולחן.
להניח שתי ערימות של שני דפי בצק פילו כל אחת, אחת ליד השניה מעל הנייר. להבריש בביצה ולהניח דף שלישי מעל כל ערימה.
להבריש את החצי השמאלי של הערימה הימנית בביצה. להניח את קצה הערימה השמאלית עם הערימה הימנית. להבריש את המאכז של שתי הערימות.
לבזוק את הביצה יחד עם גבינת פרמזן ולהניח עוד שני דפים מעל.
לשים את הגזר עם הבצל במרכז הערימה השמאלית. לשים את התרד מעל.
לשים את המוצרלה במרכז והחציל המטוגן בצדדים. לבסוף גבינת פרמזן.
לגלגל את הכל ולאפות בחום של 200 מעלות צלסיוס עד שהבצק זהוב. לקרר, לפרוס ולהגיש עם רוטב שום ושמיר.
תודה לפאולו זליגמן, סמנכ”ל וטכנולוג המזון של חברת ’דורות, מוצרי שום ותיבול’ על המתכונים הנפלאים היישר מקיבוץ דורות בנגב.
Add Comment