פירות

אגסים יש כל השנה – מתכוני אגסים

0
0

מי אינו אוהב את הפרי המתוק והעסיסי, בעל הצורה האופיינית והמיוחדת, שנקשרו לו כתרים ודימויים כה רבים – קבלו את האגס. מתכונים:
אגסים יש כל השנה - מתכוני אגסים
בשל עסיסיותו, נוהגים לקשור את האגס לפירות הקיץ, אך אגסים יש כל השנה. הזנים העיקריים הגדלים בישראל, הם ספדונה וקוסצ’יה, זנים נוספים הם ספדוצ’ינה וג’נטיל. בסקר איכותי, שיזמה מועצת הפירות, מנו הצרכנים את יתרונותיו של האגס: עסיסי, מתוק, בעל קליפה רכה הניתנת לאכילה, רך ומתאים לילדים ואינו משמין.

agasim_180_01.jpg

ריכזנו עבורכם, מספר מתכונים עם אגסים – לחצו על הקישורים התאימים לכם. נשמח לקבל מכם מתכונים נוספים והערות בנושא.
בתיאבון.

עוף ואגסים עם אורז

החומרים:

2 כפות מרגרינה,
2 כפות שמן,
מנות עוף (כמספר הסועדים),
פלפל,
2 בצלים קצוצים,
1 כוס אורז לא מבושל,
2 כפיות תבלינים מעורבים (או קרי אם אוהבים, או אגוז מוסקט),
1 כפית מלח,
אגסים כמספר הסועדים,
2 כוסות מרק עוף.

אופן ההכנה:

משחימים את מנות העוף בסיר עמיד באש, זורים מלח ופלפל ומוציאים.

בשומן הנותר מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב כדי שהשמן יכסה כל גרגיר. מוסיפים תבלינים. מוציאים את האורז. עורכים בסיר שכבה של בשר, עליה שכבת אורז, עליה את שכבת האגסים החצויים.

יוצקים מעל הכל מרק עוף, מכסים את הסיר ואופים בחום בינוני 1 שעה.

עגל ואגסים

החומרים:

2 כפות מרגרינה,
2 כפות שמן,
1 ק”ג בשר עגל ללא עצמות, חתוך לנתחים קטנים,
מלח,
פלפל,
8 אגסים,
3 כפות חומץ הדרים,
1 כף סוכר,
2 כפות קורנפלור מעורב במעט מים קרים,
6 בצלים ירוקים קצוצים דק (גם החלק הירוק),
4 גזרים חתוכים לאורך,
1 פלפל ירוק חתוך לעיגולים.

אופן ההכנה:

שמים במחבת מרגרינה ושמן, ומשחימים בהם את הבשר. מוציאים מהמחבת, מניחים על נייר סופג ושופכים את השומן. שמים בסיר, המתאים גם לתנור, את הבשר עם הרוטב המורכב מחומץ, רסק עגבניות, מלח, פלפל, סוכר, קורנפלור וחצי כוס מים. מרתיחים על אש חזקה ובוחשים מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך.

אפשר להשאיר את המנה כמו שהיא, עד ½1 שעות לפני שמתכוננים להגיש אותה. את השעה וחצי האחרונה “יבלה” הסיר המכוסה בתנור, בחום בינוני. ¾ שעה לפני תום האפייה, מכניסים לסיר את הבצל הירוק, הגזר, הפלפל והאגסים ומגישים.

אגסים ברוטב אקזוטי

החומרים ל-6 מנות:

6 אגסי ספדונה גדולים,
1 כוס שקדים או אגוזי פקאן,
½ כוס צימוקים,
½ כוס ענבי סולטנינה או קוביות אננס משומר.

להכנת הרוטב:

½ כוס סוכר או דבש,
2 כפות קורנפלור,
½ כפית זנגביל,
קורט מלח,
כף חמאה,
מיץ מלימון או מתפוז, גרידת לימון.

אופן ההכנה:

אגסים, יש כל השנה. צילום; רועי גליץ

חופרים גומה בכל אגס כך שיהיה מקום למילוי. מכינים תערובת של שקדים או פקאן, צימוקים, ענבים או אננס וממלאים בה האגסים. מניחים את האגסים בתבנית חסינת אש ומוסיפים מעט מים.

אופים במשך 50 דקות בתנור בחום בינוני עד שהאגסים רכים. יש להרטיב את האגסים מדי פעם. מכינים רוטב פיקנטי. מערבבים את הסוכר, הקורנפלור, הזנגביל והמלח בתוך סיר על אש קטנה ומוסיפים בזהירות כוס מלאה מים חמים.

מבשלים עד שהרוטב צלול. מוסיפים חמאה ומיץ לימון או תפוז וגרידת לימון. בוחשים ויוצקים על האגסים. מגישים חם.

אגסים בתחמיץ

החומרים ל-6 מנות:

½ 1 ק”ג אגסים,
1 כוס סוכר,
כוס מים,
כוס חומץ הדרים,
מעט ציפורן,
½ כוס יין לבן.

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד פרט לאגסים ולציפורן. נועצים 3-2 ראשי ציפורן בכל אגס, מבשלים כ-10 דקות עד כדי רתיחה.
מצננים ומכניסים לכלי סגור למשך יומיים – שלושה.

מתאים כתוספת לבשר.

מתכוני אגסים נוספים:

לחם אגסים

עוגת אגסים

לסיפורו של הפרי הקסום הודות טעמו, עסיסיותו וארומה שבו – האגס

* בתמונות המוצגות בנושא האגס, מדגמנת: מעין שגב – מצוות “פירות הגולן” עם אגסים טריים מוכנים לשיווק.

המתכונים מובאים באדיבות אתר מועצת הפירות. הצילום של התקציר הראשי באדיבות; רועי גליץ.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן