אוכל מהיר

מאכלי ביצים

0
0

סלט ביצים, ביצים אפויות, בוריקות , אפילו קציצות מצה, כל אלו הם מתכונים מהירי הכנה לארוחה קלה
מאכלי ביצים
סלט ביצים עם גבינת קצ’קבל

מצרכים
6-4 מנות
זמן הכנה: 10 דקות.

8-6 ביצים קשות
6 כפות מיונז
2 בצלים ירוקים קצוצים
200 גרם גבינת קולאז’ קשקבל
1 צנצנת פילה אנשובי
קורט מלח
קורט פלפל שחור

אופן הכנה
1. מבשלים את הביצים, קולפים ומועכים בעזרת מזלג.
2. מגרדים את גבינת קולאז’ קשקבל במגרדת.
3. מוסיפים את המיונז, הבצל הירוק, הקשקבל, השמן של האנשובי וחומרי הטעם ומערבבים היטב עד קבלת ממרח אחיד.
4. קוצצים את האנשובי ומפזרים על הממרח.

הצעת הגשה: אפשר להגיש על מצע פרוסות תפוחי עץ חמצמצים או על פרוסות בצל אפוי. (מתוך השף הלבן).

סלט ביצים וכרישה בוויניגרט

החומרים:
6 גבעולי כרישה צעירים מאוד
3 ביצים קשות, קצוצות דק
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות אגוזים קצוצים

חומרים לוויניגרט:
4 כפות שמן זית
1 כף חומץ בן-יין לבן
½ כפית חרדל
½ כוס מיץ לימון
1 כפית דבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הכרישות וקוצצים את הקצוות. מבשלים במעט מים או מאדים עד שהכרישות מתרככות, אבל לא יותר מדי. מייבשים היטב.

מכינים את הוויניגרט על-ידי ניעור החומרים בצנצנת סגורה במכסה.

מתבלים במלח ופלפל.

מעבירים את הכרישות לצלחת הגשה שטוחה. אם לא מגישים כרישות צעירות ודקות, חותכים את הכרישות לפיסות באורך כ10- ס”מ.
יוצקים מעל את הוויניגרט ומצננים בטמפרטורת החדר. לפני ההגשה מוסיפים את הביצים הקצוצות, הפטרוזיליה והאגוזים.

ביצים אפויות עם זוקיני

החומרים:
1 כף שמן זית
3 בצלים בינוניים קצוצים
2 שיני שום כתושות
½ ק”ג זוקיני או קישואים חתוכים לקוביות בגודל 1×1 ס”מ
1 קופסה עגבניות מרוסקות
½ כפית פלפל אדום חריף גרוס
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
10 עלי בזיליקום קצוצים גס
4 ביצים
4 כפות גבינת מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת גדולה ורחבה, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים תוך ערבוב עד שמזהיבים. מוסיפים את קוביות הזוקיני ומבשלים 10 דקות עד שמתרכך. מערבבים מדי פעם.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומתבלים בפלפל החריף. מערבבים ומבשלים ללא מכסה כ-7 דקות נוספות.

מתבלים במלח ופלפל שחור, טועמים ומערבבים. בוזקים את הבזיליקום ומערבבים בעדינות. מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.
מעבירים את התערובת לתבנית חסינת אש.

יוצרים בתוכה 4 גומות בעזרת כף ושוברים לתוכן את הביצים, אחת-אחת בלי לשבור את החלמונים.

בוזקים על כל ביצה את הגבינה המגוררת ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מ”צ) במשך 10 דקות או לפי הטעם.

מגישים חם על לחם קלוי.

בוריק עם ביצה (1)

מאכל מן המטבח של העדה של יוצאי לוב, כלומר: הטריפוליטאי, דרושה מיומנות – כלומר זריזות ידיים ויציבות, ממש לא בכייף של מי שטיגון בשמן עמוק עושה לו רע.

חומרים (לשני אנשים):
2 ביצים גדולות
2 עלי סיגר מרוקני
מלח
פלפל
שמן לטיגון עמוק
כפית חומץ

כלים:
סיר קטן
מחבת גדולה
מרית
2 צלחות שטוחות עדינות

הכנה:
מתחילים בבישול ביצה עלומה: מרתיחים מים, חומץ ומעט מלח בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה לבעבוע עדיו. שוברים ביצה לתוך הצלחת השטוחה ומחליקים אותה בזהירות אל המים מבשלים שלוש דקות, מוציאים בעדינות במרית ומניחים על צלחת שטוחה.

חוזרים על הפרוצדורה עם הביצה השנייה. מניחים לשתיהן להתקרר מעט, ובינתיים פורשים עלה סיגר אחד על משטח עבודה. מחלקים אותו בדמיון לשני משולשים ומחליקים את הביצה העלומה במרית למשולש אחד. מקפלים בעדינות יתרה ומהדקים את השוליים בעזרת מעט מים. חוזרים על הפרוצדורה.

מחממים שמן בעומק סנטימטר מקרקעית המחבת, מחליקים לתוכו את שני הבוריקים ומטגנים עד שמזהיב, בערך 3 דקות. מוציאים במרית, מניחים על נייר סופג ומעבירים לצלחת.

מגישים עם כל רוטב עגבניות שעולה בדעתכם, מאיטלקי ועד מטבוחה, מתימני מגורר בפומיה ועד לסלסה מקסיקנית.

בוריקה טריפוליטאית (2)

קונים עלים עגולים מוכנים לסיגרים, מצרך המצוי בכל סופר במקרר. מחמים שמן לטיגון מניחים עלה אחד, לטגנו כמה שניות לשפוך מעליו בזהירות את הביצה ללא כל בישול מוקדם, ולכסות בעלה נוסף, לטגן עד שהבצק יזהיב.

אפשרות נוספת היא להניח חצי עלה בשמן המבעבע, את החצי השני להחזיק ביד לשפוך הביצה מעל ולכסות בחצי הנותר.
בתיאבון.

קציצות מצה

מצרכים
8 מצות שבורות
1 מכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
4 ביצים
קורט אגוז מוסקט
קורט פלפל שחור גרוס
קורט סוכר
קורט מלח
שמן לטיגון
מעט חלב תנובה לדילול

מטבל:
2 גביעי שלי יוגורט למטבל
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמיר קצוץ

אופן הכנה
1. משרים בקערה את שברי המצות בשמנת למשך 10 דקות.
2. מוסיפים לקערה את הביצים והתבלינים ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה (אם העיסה דלילה ניתן להוסיף מעט קמח מצה. אם היא סמיכה מדי ניתן לדלל באמצעות חלב)
3. מחממים במחבת עבה (רצוי טפלון) שמן בגובה 3-2 ס”מ. כאשר השמן חם יוצרים מהעיסה בעזרת כף צורה של קציצות, מכניסים לשמן ומטגנים עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
4. מכינים מטבל מהחומרים ומגישים לצד הקציצות. (מתוך השף הלבן).

עוד על ביצים ומתכונים:

זהירות הביצה המשוגעת – טיפים לרכישת ביצים

אמבט חם מטהר את חיידקי הסלמולנה בקליפות הביצים

__________

חלקם של מתכוני הביצים כאן מובאים באדיבותם של גולשים וחלקם מאתר המועצה לענף הלול

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן