כבושים

זיתים כבושים ביתיים – משהו מהמם…

0
0

בתקופה של יבול עצי הזית, אפשר למצוא כמעט בכל שוק זיתים מצוינים (בערך 8-9 ש”ח לקילו) ◄ זה יוצא חריף, אז תיזהרו ותזהירו את האורחים שלכם (אפשר להפחית מכמות הפלפלים והשום, כדי להפחית מהחריפות, אני לא ממליץ).
זיתים כבושים ביתיים - משהו מהמם...
זיתים כבושים ביתיים – משהו מהמם…

ב”ה, את המתכון הזה קיבלתי מאיש נחמד בשם יונה ארבל (ECTEL). אני עושה אותו כבר שנה רביעית ברציפות והטעם – חבל”ז. זו התקופה של יבול עצי הזית, אפשר למצוא כמעט בכל שוק זיתים מצוינים (בערך 8-9 ש”ח לקילו).

◄ חומרים:

● זיתים ירוקים (אני מעדיף “מנזנילו”, אבל אפשר מכל סוג).
● פלפל ירוק חריף.
● שום.
● לימון.
● שמן זית.
● מים.
● מלח.

הכנות מקדימות:
קודם כל, חשוב מאוד, לבדוק את הזיתים אחד-אחד ולראות שהם לא נגועים (זבוב הזית או משהו בסגנון), אפשר לראות נקודה על הפרי שמשמעותה חדירה של החרק פנימה (לא כל נקודה היא אכן סימן שהפרי נגוע, אז רצוי לחתוך בסכין חלק מהזיתים עד שלומדים מה כן ומה לא.

◄ ישנן שתי אפשרויות:

א. זיתים שלמים – משרים במים רגילים למשך חודש ואז ממשיכים לפי המשך המתכון.

ב. זיתים מחורצים (שבורים ) – חורצים את כל הזיתים (או שוברים אותם, אני לא אוהב, כי הגלעין נשבר לפעמים), משרים במים רגילים למשך 7-10 ימים, כאשר בכל יום מחליפים מים (כדי להפיג את המרירות). זה אופן ההכנה האהוב עלי.

◄ אופן ההכנה (לשני הסוגים):

מכינים תמיסת מי-מלח (ממיסים מלח עם מים רותחים ושופכים לתוך קערה שבה מים רגילים. יש לבצע את “מבחן הביצה” כדי לבדוק אם התמיסה מוכנה. כאשר ביצה רגילה, לא קשה, צפה במים, ז”א לא נוגעת בקרקעית הקערה, כמות המלח מספיקה).

שוטפים את הזיתים. לתוך צנצנת מעוקרת, מכניסים שכבת זיתים (2-3 ס”מ).

מעל לזיתים שמים פלפל ירוק אחד חתוך, 3-4 שיני שום (לא חובה לקלף), חצי לימון חתוך לפלחים (עם הקליפה).

חוזרים על הפעולה עד למילוי הצנצנת (שכבת זיתים, פלפל, שום ולימון וכן הלאה).

כאשר הצנצנת מלאה, יוצקים תמיסת מי המלח, עד שהזיתים מכוסים.
יוצקים מעט שמן זית מלמעלה (משמש לאטימה בפני חמצון).

סוגרים את הצנצנת ומאחסנים במקום אפל וקריר (לא במקרר).
אפשר להתחיל לאכול מהזיתים המחורצים אחרי כחודש וחצי, ומהזיתים השלמים לאחר כ-3 חודשים.

◄ זהירות:

זה יוצא חריף, אז תיזהרו ותזהירו את האורחים שלכם (אפשר להפחית מכמות הפלפלים והשום, כדי להפחית מהחריפות, אני לא ממליץ).

עוד אזהרה (ידידותית): האורחים שלכם, יבקשו “צידה לדרך”, אז תתקמצנו, כי יש יבול זיתים רק פעם בשנה (בסביבות ראש השנה).

למרות שזה נראה קצת מסובך, זה ממש לא.

אז בהצלחה ובתיאבון, ואני אשמח לשמוע תגובות כשזה יהיה מוכן.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן