הדוחן מכיל חלבונים, סיבים, עמילנים (פחמימות), ויטמינים מקבוצה B. הטובים לבריאות, משום שהוא עשיר יותר בערכים תזונתיים.
החומרים:
כוס דוחן (להשיג בבתי-טבע)
חצי כוס טחינה גולמית
בצל קצוץ
חצי כוס שקדים קצוצים
כפית זרעי סלרי (לא הכרחי)
כף רוטב סויה
שן שום כתושה
שמן לטיגון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר את הדוחן עם 2.5 כוסות מים. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות. מורידים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 15 דקות.
2. בינתיים קולים את השקדים במחבת ללא שמן 5-4 דקות, עד שהם מזהיבים.
3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
4. מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה ויוצרים לביבות. אם העיסה אינה מספיק דביקה אפשר להוסיף עוד טחינה.
5. מחממים שמן ומטגנים את הלביבות 3-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. מניחים על נייר סופג ומגישים חם.
* המתכון באדיבות אנונימוס
Add Comment