פירות

אפרסקים עם צנובר

0
0

קינוח בצבעי השקיעה, בניחוח נעים ועדין של אפרסק המשתלב היטב בטעם של החמאה ונוכחות דומיננטית של צנובר, לסיום ארוחה, או כמעדן בפני עצמו.
המצרכים:

4 אפרסקים גדולים ויפים
חמאה
צפורן, קליפת לימון, 2 כוסות סוכר
6 כפות קוניאק
צנוברים

101X133_afarsek_001.jpg

הכנה:

לרחוץ את האפרסקים לייבש, לחצות ולהוציא את הגלעין.

לטגן אותם בחמאה עם הצד החתוך כלפי מטה במשך כמה דקות.

להוסיף ציפורן ומעט קליפת לימון.

לפזר את הסוכר ו-6 כפות קוניאק. להקטין את האש למינימום, לכסות את המחבת ולהמשיך בבישול איטי כ-20 דקות. להוציא את חצאי אפרסקים ולהניח בצלחת הגשה.

בכל חצי אפרסק למלוא כף גדושה של צנוברים מטוגנים קלות.

להמשיך לבשל את הרוטב שבמחבת. לערבב עם כף עץ, עד שיישארו כ: 4-3 כפות.

את הרוטב לצקת על האפרסקים.

ממתכוניה של שולה, מתוך אתר סנונית.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן