מאכלים צמחוניים

עלי גפן ממולאים

0
0

מקפלים את שולי העלים פנימה כך שיכסו את המלית. מגלגלים כל עלה מן הבסיס כלפי הקצה, ליצירת חבילה קטנה והדוקה.
החומרים:

למלית:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
רבע כוס צנוברים
כוס אורז מבושל
רבע כוס צימוקים
2 כפיות עלי נענע קצוצים דק
מלח ופלפל

לעטיפה:
60 עלי גפן כבושים
2 כפיות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל עד להזהבתו. מוסיפים את הצנוברים והאורז, ומטגנים-מערבבים כשתי דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את הנענע והצימוקים. מתבלים במלח ובפלפל.
2. שמים את עלים בקערה, מוסיפים מים רותחים, משרים לדקה ומסננים. מרפדים תחתית סיר בעלים הקרועים והעבים (כעשרה עלים).
3. ליתר העלים קוטמים את הגבעול וממלאים אותם: מניחים כפית מן המלית בבסיס כל עלה. מקפלים את שולי העלים פנימה כך שיכסו את המלית. מגלגלים כל עלה מן הבסיס כלפי הקצה, ליצירת חבילה קטנה והדוקה.
4. עורכים בשכבה דחוסה וצפופה את העלים הממולאים בסיר, כשהקצה כלפי מטה. ניתן לערוך שכבה שנייה, אם יש צורך. יוצקים אל הסיר מעט מים, לגובה של ס”מ מהקרקעית, ומזלפים שתי כפות שמן.
5. מבשלים עד לרתיחה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ- 50 דקות.

מגישים בטמפרטורת החדר.

* המתכון באדיבות אנונימוס

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן