פנג-שואי | Feng shui

המטבחון על פי הפנג שוואי

0
0

המטבח הוא אזור מאוד מיוחד בבית, מבחינת הפנג שואי. המזון בפנג שואי מייצג הזנה במובן הרחב של המילה, ומתייחס גם להזנת המשפחה בתחומי הבריאות, השפע והעושר שלהם.
המטבחון על פי הפנג שוואי
סידור המטבח, ובמיוחד מיקום הכיריים, עשויים להביא תועלת רבה לרווחת ולבריאות המשפחה. מכיוון שהבריאות והחיוניות קשורים למה שאנו אוכלים – חשוב ביותר שהמקום יהיה רענן, מאוורר, נעים ושליו.

101X133_hani_01.jpg

בסין העתיקה אסור היה למקם את המטבח בקרבת חדרי השינה. זאת משום שאת האש לתנור ליבו בעזרת גזרי עץ, ובתהליך השריפה נפלט עשן רעיל, המהווה איום בריאותי על בני הבית הישנים. סיבה נוספת להרחקת חדרי השינה מהמטבח היא היותו של המטבח מקום המועד לפריצת שריפות, וסמיכות חדרי השינה אליו – מסוכנת.

בדיוק כשם שאנו מקפידים על ניקיון והיגיינה של אזור הבישול בעת הכנת המזון והעבודה במטבח, עלינו להתייחס לפנג שואי של המקום בו מבושל האוכל.

לסינים יש כללים בסיסיים ברורים למיקום המטבח. המיקום המומלץ למטבח הוא בקדמת הבית, אולם על-פי הפנג שואי יש להקפיד שהוא לא ייראה ישירות מדלת הכניסה, כבר במבט ראשון. אנו עושים זאת כדי לתת “הגנה” לאזור רגיש זה.

הפנג שואי אוהב צורות פשוטות ולא מתוחכמות, בלי זוויות ופינות חדות. מומלץ מטבח מרובע או מלבני, עם אזור מרכזי ריק מרהיטים וחפצים. אזור מרכזי חף מרהיטים הוא תחום הטאי צ’י (Tai Chi), המרכז של הבגואה, מפת הפנג שואי. תמיד נעדיף את אזור הטאי צ’י ריק, כדי לאפשר זרימה וחלוקה טובה יותר של אנרגיה בחלל.

מומלץ לשלב את הצבע הירוק בעיצוב המטבח. הירוק מסמל בתרבות הסינית בריאות. הירוק המיוחס ליסוד העץ מהווה חומר בעירה לאש של מטבח, מזין אותה ותומך בה. בעזרת האש – אנו מכינים את האוכל. כמובן, כמו תמיד בפנג שואי, השימוש בצבע צריך להיות מבוקר ולא מוגזם.

יש להימנע מלהציב מראה בסמוך לאזור הבישול: מראה עלולה להעצים את יסוד האש לרמות בלתי סבירות, ולגרום לחוסר איזון אנרגטי בחדר.

חשוב שהמטבח לא ימוקם מתחת לחדר השירותים, אם מדובר בבית דו-קומתי. גם מטבח הצמוד לחדר השירותים, אינו מצב מומלץ. על פי הסינים, מיקום כזה מביא מזל קשה למטבח.

על פי הסינים, יש פינה אחת בבית שאיננה מומלצת למיקום המטבח: זוהי הפינה הצפון-מערבית, המיוחסת לטריאגרמת Chien – ומייצגת את השמים. מטבח בצפון-מערב הוא מה שהסינים מכנים Fire at Heavens Gate – כלומר אש בשערי שמים, מצב מאוד לא מומלץ על פי הפנג שואי.

יותר מכל אלמנט אחר, הכיריים מסמלים את המטבח. בעבר, היה זה דווקא התנור, שהרי בו הכינו את מירב האוכל. מיקום הכיריים בחלל המטבח הוא עיקרון בסיסי בתכנון החלל: את הכיריים יש למקם כך שלא ימצאו אל מול דלת הכניסה למטבח, וגם יש להקפיד שבעת הבישול לא יעמוד המבשל כשגבו אל דלת הכניסה. מיקום כזה משרה תחושת חוסר ביטחון על המבשל, שאיננו יכול לראות מי נכנס למטבח מאחורי גבו. גם משטח העבודה צריך להיות ממוקם כך שבעת העבודה, המבשל לא יעמוד כשגבו פונה לדלת הכניסה למטבח.

כדאי לשים לב שהכיריים, המיוחסים ליסוד האש, לא ימוקמו בצמידות לכיור או למקרר, שני אלמנטים המיוחסים ליסוד המים. על פי תאוריית חמשת היסודות, המים עלולים “לכבות” את האש ולהחליש את האנרגיה של האוכל. במידה וזה המצב, מומלץ להכניס למטבח את יסוד העץ, המשמש חיץ בין המים לאש, או את הצבע הירוק המייצג אותו. אפשר למשל לשלב מספר אריחי קרמיקה ירוקים כקישוט, או לשלב לוח עץ ירוק על משטח העבודה – ביניהם.

יש להקפיד על אוורור נאות של חלל המטבח. במידה ויש רק חלון קטן והאוורור חלקי, מומלץ להוסיף מאוורר שיונק את העשן החוצה, או קולט אדים.

אם פינת האוכל ממוקמת במטבח, יש להבדיל אותה בעיצוב או בצבע משאר המטבח, כחלק השייך-ולא שייך לחלל. את אזור האכילה נעצב כך, שייתן תחושה נעימה ורגועה לאוכלים. בפנג שואי אומרים, שיחד עם האוכל, אנו מכניסים לתוכנו גם את הצ’י – אנרגיית החיים, הנמצאת בסביבתו.

* חני לוינסון, מוסמכת פנג שואי הכתבה מובאת באדיבות חני לוינסוןן http://www.fengshui-israel.co.il/fengshui -israel/

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן