חנויות הגורמה מוכרות אותם במחיר גבוה. בשירותי הקייטרינג הם מצרך מבוקש; הנה לפניכם מתכון נהדר לרגל חג השבועות וגם כחטיף מאוד מעניין לכל ימות השנה
מקלות מתובלים מבצק עלים וגבינה
מי אינו מכיר את החטיפים המפותלים והטעימים האלה? בארה”ב הם אופנתיים מאוד כיום, וביניהם גם חטיפים עם פלפלת חריפה, עם תיבול מקסיקני, עם מגוון גבינות ועם עשבי תיבול. חנויות הגורמה מוכרות אותם במחיר גבוה. בשירותי הקייטרינג הם מצרך מבוקש.
מוצרים:
1 חבילת בצק עלים מרודד
1 כף פפריקה
½ כפית פטרוזיליה מיובשת
¼ כפית פלפלת חריפה טחונה
1 חלבון מביצה גדולה
200 גרם (2 כוסות)
גבינת צ’דר מגוררת (אפשר להמיר את הצ’דר בקשקבל, גבינה מסוג “אמנטל” או כל תערובת אחרת)
1. מפשירים את בצק העלים. מחלקים את החבילה ל-2. מערבבים את הפפריקה, את הפטרוזיליה ואת הפלפלת בקערה. משמנים 2 תבניות רחבות ושטוחות.
2. פורשים את עלה הבצק על משטח מקומח קלות. מרדדים אותו לעלה גדול. טורפים את החלבון ומברישים את הבצק.
3. בוזקים מחצית מתערובת הפפריקה על עלה הבצק. בוזקים מחצית מכמות הגבינה על מחצית העלה, ומקפלים מעליה את חציו השני. מהדקים במערוך כדי שהשכבות ייסגרו על מלית הגבינה. חותכים בסכין רצועות ארוכות שרוחבן 2 – ½ 1 ס”מ כל אחת.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות צלסיוס. מפתלים כל רצועה ומהקדים את קצותיה אל התבנית המשומנת, כדי שלא תתיישר בשעת האפייה.
5. אופים 25 – 30 דקות. חוזרים על התהליך עם המחצית הנותרת של הבצק.
מתוך “משפחה, חברים ואוכל טוב” של נירה רוסו/ בהוצאת מועצת החלב | צילומים: | צילומים: גבי סמלסון ויוסי סליס | מתכונים חלביים נוספים מופיעים באתר מועצת החלב באינטרנט: www.milk.org.il.
למאגר המתכונים של כאן נעים – לחצו כאן
Add Comment