פורום כאן נעים

דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו חונך כביש 31 בערד

ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם שר הביטחון אביגדור ליברמן ושר התחבורה והמודיעין ישראל כץ, חונכים את כביש 31 באזור ערד.

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד”א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

אודטה שוורץ האמנתי לו | עוד גבר מתחזה

העיתונאית אודטה שוורץ, על גבר מתחזה שהייתה עמו ביחסים: האמנתי לו | הכתב חיים אתגר, ערוץ 2.

המורה התמוטט בשיעור – התלמיד הציל את חייו

המורה דר' "מרקוס הילסנרט" התמוטט באמצע השיעור - התלמיד מתנדב נוער מד"א "אולי רפאלי" ביצע בו פעולות החייאה בהדרכה טלפונית של חובשת במוקד שרי קליין - כתבתו של פוראת נאסר - המהדורה המרכזית - ערוץ 2.

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן – קרין גורן

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן - קרין גורן.

פיתות מתנפחות. מאלף עד תיו

מתכון לפיתות מתנפחות ונפתחות בקלות. בתנור ביתי רגיל. קל, פשוט, ברור ומפורט. מפי מקס מלכיאל.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

תרקוד היא אמרה לו… תרקוד

תרקוד היא אמרה לו... תרקוד. שווה אולי תלמד משהו יא גבר.

ד”ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

מבקים כאן ישראל

A feed could not be found at http://kanisrael.co.il/?feed=rss2. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.
טיול נעים

בציר ענבי היין ב’כרם יפתחאל’ שב’אלון הגליל’ הוקדם בשל הבצורת

שנת הבצורת בצפון הארץ הקדימה את בציר ענבי היין באלון הגליל למרות הבצורת צביקה אופיר, אינו צופה ירידה בכמות היבול; "אנו מגדלים חמישה זני ענבים: קברנה סוביניון, מרלו, שירז, סנג’ובזה ופטיט סירה. בכרם וב’יקב יפתחאל’ מזמינים גם אתכם להגיע עם הילדים ולהיות שותפים פעילים לחוויית הבציר ולהכין בעצמם תירוש.
בציר ענבי היין ב’כרם יפתחאל’ שב’אלון הגליל’ הוקדם בשל שנת הבצורת בצפון
בציר ענבי היין ב’כרם יפתחאל’ שב’אלון הגליל’ הוקדם בשל שנת הבצורת בצפון

מיעוט הגשמים ומזג האוויר החם בארץ ישראל, הביאו להבשלה מוקדמת של פרי הגפן שהגיע לאיזון ברמת הסוכר, החומציות ובשלות הענב. אחד הרגעים החשובים בתהליך הפקת יין משובח הוא ההחלטה מתי להתחיל לבצור את הענבים. בשל החורף השחון שהיה לנו בצפון השנה בציר הענבים ב’כרם יפתחאל’ שב’אלון הגליל’ הוקדם והוא מתחיל השבוע, גם אתם מוזמנים לבוא ולהיות שותפים בחוויית הבציר.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

בציר הוא קטיף ענבים – מהגפנים. תקופת הבציר, היא תקופה המתחילה בעתהבשלת הענבים, ומסתיימת לאחר אכסון היין בחביות. הבצורת לא פגעה ביבולים, אמנם נדע את הכמות רק בסיום הבציר, אבל בכרם יפתחאל, מרגיעים לאחר הערכה, כי נראה שיש מספיק ענבים, כדי להמשיך ולהפיק את היין המשובח שלהם.

הבעלים של כרם ’יקב יפתחאל’ מר צביקה אופיר, מסביר; “בשנה רגילה אנחנו מתחילים לבצור באמצע ספטמבר, אבל השנה הייתה שנת בצורת בצפון ומזג האוויר החם, הוסיף גם, כך שאנחנו מקדימים את תחילת הבציר בשבועיים”.

אל הסרטון ’בוצרים ונהנים בכרם וביקב יפתחאל – פעילות בציר משפחתית’.

זאת ועוד; “הבציר, נקבע בדיוק למועד בו הענב הגיע לאיזון המושלם בין רמת הסוכר, החומציות ובשלות הענב. מבחינתנו הגענו לרגע הזה ולכן, התחלנו לבצור.

בעיקרון אין מועד אחד לכל הכרמים, וכל בעל כרם, עושה את הבדיקות שלו ומחליט מתי הגיע המועד לבצור“. אמר מר אופיר, הבעלים של כרם ו’יקב יפתחאל’.

למרות הבצורת צביקה אופיר, אינו צופה ירידה בכמות היבול השנה והוא מסביר; “אנו מגדלים חמישה זני ענבים, בהם; קברנה סוביניון, מרלו, שירז, סנג’ובזה ופטיט סירה. הכרם נמצא במורדות הדרומיים של נחל ציפורי, באדמת גיר אדומה. אדמה זו, מהווה בית גידול מצוין לכרם יין.

הבצורת לא פגעה ביבולים, אמנם נדע את הכמות רק בסיום הבציר, אבל נראה שיש מספיק ענבים כדי להמשיך ולהפיק את היין המשובח שלנו”. סיכם מר אופיר, הבעלים של כרם ו’יקב יפתחאל’.

הרגע שבו מתחילים לבצור את הענבים, הוא רגע חשוב מאד אשר קובע את איכות היין שיופק מהם בהמשך. בכרם וב’יקב יפתחאל’ מזמינים גם אתכם להגיע עם הילדים ולהיות שותפים פעילים לחוויית הבציר ולהכין בעצמם תירוש. שעות הפעילות מפורטות בהמשך.

שעות פעילות;

ימים א’-ה’: 09:00-12:30 ו- 16:00-19:30

ימי שישי ושבת: 09:00-14:00 עד 31.8.16 ובשבתות 3.9.16 ו-10.9.16.

עלות כניסה: 40 ₪ למשתתף. 25 ₪ למלווה.

פעילות בציר לילית, כל יום ג’ מ-19:30 בתוספת קומזיץ וכיבוד קל.

עלות כניסה: 45 ₪ למשתתף. 30 ₪ למלווה. בהרשמה מראש.

– ניתן להזמין פעילות בציר לילית לקבוצה מעל 15 איש, בתיאום מראש.

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים