פורום כאן נעים

צל״ש ראש הממשלה לפעילות מבצעית של המוסד

דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו בטקס הענקת צל״ש ראש הממשלה לפעילות מבצעית של המוסד. וידאו: עומר מירון, לע"מ

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד”א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

אודטה שוורץ האמנתי לו | עוד גבר מתחזה

העיתונאית אודטה שוורץ, על גבר מתחזה שהייתה עמו ביחסים: האמנתי לו | הכתב חיים אתגר, ערוץ 2.

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף אריה

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף הלביאה

ילד מיוחד, וסוס מיוחד | חובה לצפות

כשהגעתי הביתה וצפיתי בסרטון הבנתי את העוצמה של אותו רגע של בני ארז הלוקה ב'תסמונת ויליאמס' והסוס הרגיש.

מפעל הפיס

צהל איתם – ולמענם

צהל איתם - ולמענם | כך נראה ההאקתון הצה"לי שמפתח פתרונות לקשיים של ילדים אוטיסטים. עוד טכנולוגיות שפותחו בפרויקט המיוחד, עכשיו באתר צה"ל: http://bit.ly/2vsq4w7

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן – קרין גורן

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן - קרין גורן.

נעים לעקוב אחרי

מבקים כאן ישראל

A feed could not be found at http://kanisrael.co.il/?feed=rss2. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.
מטבח מיוחד

פטריות כמהין מישראל כשרות למאכל הוצגו בתערוכה הקולינרית

פיתוח גידול זה במדינת ישראל במו"פ צפון בשיתוף קיבוץ ברעם הצריך שנים רבות של מחקר והתאמות לפטריות כמהין. לצורך איתור הכמהין נעשה שימוש בכלבים לאיתור פטריות המאומנים במיוחד לתפקיד זה באמצעות חוש הריח ◄ הכמהין, הוצג אחר כבוד במהלך השבוע האחרון בתערוכה הקולינרית הארצית השנתית כאחד החידושים המרכזיים והמשמעותיים בתחום החקלאות והמזון.
פטריות כמהין מישראל כשרות למאכל הוצגו בתערוכה הקולינרית השנתית
פטריות כמהין מישראל כשרות למאכל הוצגו בתערוכה הקולינרית השנתית

חידוש מהגליל; הפטרייה המוכרת גם בשמה ’הכמהה הקיצית השחורה’ או ’הכמהין של בורגונדי’, נחשבת לפטרייה איכותית, יוקרתית ומבוקשת מאוד במסעדות יוקרה ברחבי העולם (וגם בישראל) ומחירה עשוי להגיע לכמה מאות דולרים לק”ג. פיתוח גידול זה במדינת ישראל הצריך שנים רבות של מחקר והתאמות, החל מסוג הקרקע, האקלים וכו’.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

המחקרים בנושא הכמהין בישראל החלו כבר בשנות ה-90 ולאחר הפסקה קצרה חודש המחקר על ידי יורם לוצאטי ו-רפי הלל מברעם, בליווי והדרכה של צוות החוקרים ממו”פ צפון כשבמיזם משתתפים גם חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון.

בחברה לפיתוח הגליל, אומרים, כי גידול פטריות הכמהין בישראל נחשב לפריצת דרך במחקר שהתקיים ב-מו״פ צפון בראשותו של עופר דנאי והביא לפיתוח זן כמהיןאיכותי ברמה בינלאומית, המטופח כיום על גבי שורשי עצי אלון בשטחים חקלאיים בגליל ובגולן ויעניק מענה ל-מסעדות היוקרה בארץ, כמו כן יאפשר שימוש בהם גם ב’מסעדות הכשרות’.

לצורך איתור הכמהין נעשה שימוש בכלבים המאומנים במיוחד לתפקיד זה באמצעות חוש הריח
לצורך איתור הכמהין נעשה שימוש בכלבים המאומנים במיוחד לתפקיד זה באמצעות חוש הריח

משרד ’תקשורות – יעל שביט יחסי ציבור ותקשורת’, מסר באמצעות שלום אלבז לפורטל ’כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’ | סקירת חדשות ואירועים ב’רשויות מקומיות’ כי; הכמהין היא פטריה שייכת לקבוצת פטריות הנקראות באנגלית Truffle שנחשבות לפטריות היקרות בעולם הן בשל טעמן הנפלא, הן בשל הקושי הרב באיתורם בטבע ובעיקר בשל הקושי לגדלה באופן מלאכותי.

למציאת הפטרייה משתמשים בכלבים מאולפים ומאומנים במיוחד למטרה זו, מאחר שהם נחנו בחוש ריח מפותח מאוד המאפשר להם לאתרה ולחפור אותה מהאדמה.

ראוי לציין, כי ברחבי אירופה מקבל החקלאי תמורה של 300 יורו ל-1 ק״ג פטריות כמהין.

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים