מפקחי משרד החקלאות, ממשיכים בפעולות האכיפה כנגד שחיטה לא חוקית ומזהירים, כי היא עלולה לפגוע ב’בריאות הציבור’ וכן, חל איסור על הפעלת מפעלי בשר ללא אישור ופיקוח ◄ הציבור מתבקש להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח.
משרד החקלאות והמשטרה לכדו באזור הגליל כחצי טון בשר בקר שנשחטו בשחיטה שחורה
צוות משותף של יחידת האכיפה והחקירות המרכזית (פיצו”ח) של משרד החקלאות ופיתוח הכפר בשיתוף משטרת ישראל פשטו על שני מוקדי שחיטה שונים; אטליז בעיר צפת ועל אתר שחיטה פיראטית ב-מושב דלתון.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
במסגרת פעילות האכיפה המשותפת והמבצע כנגד בעלי חנויות אטליז, תפסו הפקחים של משרד החקלאות ופיתוח הכפר כחצי טון של בשר, אשר אינו ראוי למאכל אדם ומקורו ב’שחיטה שחורה’.
ממלאת מקום דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר, הגברת אוני ניב, מסרה לפורטל ’כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’ | סקירת חדשות ואירועים ב’רשויות מקומיות’ כי; “הבשר, הושמד ב’צו רופא וטרינר’, בעלי האטליזים, עוכבו לחקירה על ידי מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות ב-משרד החקלאות ופיתוח הכפר ונמסר, כי נפתחו כנגדם הליכים משפטיים”.
מנהל יחידת פיצו”ח, יחידת האכיפה והחקירות המרכזית של משרד החקלאות ופיתוח הכפר, מר רואי קליגר, אמר, כי; “משרד החקלאות, פועל באופן מתמיד לאכיפת שחיטה הנעשית בניגוד לחוק.
הבשר, הושמד ב’צו רופא וטרינר’ בעלי האטליזים, עוכבו לחקירה | צילום: חמודי זינאלדין©
השחיטה השחורה, ללא פיקוח של רופא וטרינר כנדרש, עלולה לפגוע ב’בריאות הציבור’ וכן, חל איסור על הפעלת מפעלי בשר ללא אישור ופיקוח.
במשרד החקלאות, מבקשים מהציבור להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח.
בנוסף, יש להקפיד על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה עם התוויה וסימון של תאריך ייצור ותאריך פג תוקף”.
■ מצאתם טעות בכתבה, זה לא נעים! תלחצו כאן ספרו לנו ונתקן.
Add Comment