כאן חלל | תעופה

סוכנות החלל הישראלית התקבלה כחברה בוועדת האו”ם

השר אופיר אקוניס: "הישג וגאווה ישראלית. נמשיך להוביל את המדע הישראלי פורץ הדרך אשר עיני העולם נשואות אליו" ◄ ההחלטה על קבלה ל’וועדה היוקרתית’ לשימוש בחלל לצורכי שלום, עברה בהצבעה על קבלה לארגון של שש מדינות נוספות כמקשה אחת. בין המדינות אשר התקבלו; איחוד האמיריות, קטאר, אל סלבדור, אומן וסרי לנקה.
0
0
אופיר אקוניס שר המדע, הטכנולוגיה והחלל: סוכנות החלל הישראלית התקבלה כחברה בוועדת האו"ם לשימוש בחלל לצורכי שלום
אופיר אקוניס שר המדע, הטכנולוגיה והחלל: סוכנות החלל הישראלית התקבלה כחברה בוועדת האו”ם לשימוש בחלל לצורכי שלום

העצרת הכללית באו”ם קיבלה קיבלה אמש (חמישי | ט”ז חשון התשע”ו) החלטה על קבלת ישראל באמצעות סוכנות החלל הישראלית שבמשרד המדע כחברה מלאה בוועדת האו”ם לשימוש בחלל לצורכי שלום (COPUOS) זאת לאחר שההצבעה בנושא נדחתה בחודש יוני ש.ז, התקבלה ההחלטה ברוב של 117 מדינות מסכימות לעומת מתנגדת אחת וזאת למרות מאמצים גדולים של אנשי הליגה הערבית באו”ם בחודשים האחרונים לסכל את ההחלטה.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

עולה, כי מאמצים דיפלומטיים של אנשי משרד החוץ ושל נציגי סוכנות החלל הישראלית הביאו לבסוף להצלחת המהלך עם העברת ההחלטה היום.

ההחלטה בנושא היתה אמורה להתקבל כבר בחודש יוני האחרון על ידי 77 החברות במשרד לענייני האו”ם, אך אנשי הליגה הערבית באו”ם ניסו למנוע את העברת ההחלטה בכל דרך אפשרית. הנושא הובא עד לפתחו של מזכ”ל האו”ם מר באן קימון, אולם בקשותיהם נדחו על הסף על ידי ראשי הארגון.

שר המדע, הטכנולוגיה והחלל מר אופיר אקוניס, אמר, כי; “הישג וגאווה ישראלית. נמשיך להוביל את המדע הישראלי פורץ הדרך אשר עיני העולם נשואות אליו”.

ההחלטה על קבלה ל’וועדה היוקרתית’ עברה בהצבעה על קבלה לארגון של שש מדינות נוספות כמקשה אחת. בין המדינות אשר התקבלו; איחוד האמיריות, קטאר, אל סלבדור, אומן ו-סרי לנקה.

וועדת האו”ם לשימוש בחלל לצרכי שלום היא הגוף הבינלאומי המרכזי בעולם העוסק בענייני חלל. הוועדה הוקמה במטרה לקדם דיאלוג בינלאומי בנושאי חלל, לבחון פעילויות ל’עידוד שימוש בחלל לצרכי שלום’, לעודד שיתופי פעולה ולטיפול בבעיות משפטיות העשויות להופיע בפעילות המדינות בחלל.

בצמוד אל הוועדה, הוקם גוף מומחים האמון על פיקוח הוועדה – המשרד לנושאים הקשורים לחלל החיצון אשר כפוף לעצרת הכללית.

‏דוברת משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל הגב’ ליבי עוז, מסרה לפורטל ’כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’, כי; בין הנושאים שבהם עוסקים בוועדה; הטמעת החלטות טכנולוגיות, שיתופי פעולה על בסיס טכנולוגי בין מדינות ובין ישויות או”ם שונות, פסולת בחלל וקידום השימוש בטכנולוגיות חלל לנושאים בין תחומיים כמו; מדע ורפואה, היבטים משפטיים בפעילות האנושית בחלל, סוגיה אשר מצויה בליבו של הדיון הבינלאומי.

עד כה היתה ’סוכנות החלל הישראלית’ ב-משרד המדע, בתקן של משקיפה בארגון זה. השתתפות ישראל בוועדה כחברה מלאה תאפשר חילופי רעיונות עם נציגי מדינות אחרות, חשיפת התוכנית הישראלית והתעשייה הישראלית בזירה הבינלאומית לטובת קידום שיתופי פעולה, השפעה על תכני הוועדה ועוד.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן