אוניברסיטה | מכללה

פרופ’ יוג’ין קנדל: העשור האבוד באקדמיה הישראלית היה טעות ואנו מנסים לתקן זאת

0
0

פרופסור יוג’ין קנדל במושב הקורטוריון של הטכניון; “מסוכן להתמקד רק באירופה וארה”ב וישראל תפנה מאמצים לשווקים מתפתחים כמו; סין, יפן והודו; עלינו לחשוב קדימה כל הזמן ולא לפעול רק כשהתקרה מאיימת ליפול עלינו; בעולם הגלובלי אנו עלולים לאבד אוכלוסייה יצרנית אם נפגע בשירותים שהיא צורכת או נעלה את מס ההכנסה; יש בארץ שלוש כלכלות נפרדות – אם נמשיך ב’עסקים כרגיל’ נגיע לגרעון של 10.5% והשוק העולמי לא יקבל זאת. עלינו לאחד אותן לכלכלה אחת”.
פרופ’ יוג’ין קנדל: העשור האבוד באקדמיה הישראלית היה טעות ואנו מנסים לתקן זאת
פרופ’ יוג’ין קנדל: העשור האבוד באקדמיה הישראלית היה טעות ואנו מנסים לתקן זאת

“’העשור האבוד באקדמיה הישראלית’ היה טעות ואנו מנסים לתקן אותה” – כך אמר אתמול (רביעי | כ’ סיון התשע”ד) בטכניון פרופסור יוג’ין קנדל, ראש ’המועצה הלאומית לכלכלה’. הוא נשא את ההרצאה השנתית בטכנולוגיה וכלכלה ע”ש יצחק מודעי, בקורטוריון (חבר הנאמנים) של הטכניון. לדברי קנדל ב”עשור האבוד”, קיצצה הממשלה בתקציבי האוניברסיטאות וגרמה לסטגנציה במחקר ולירידה תלולה במספר חברי הסגל.

בהתייחסו לריבית הנהוגה כיום בישראל, ציין פרופסור קנדל, כי; “הריבית הנהוגה כיום בארץ ובעולם היא הנמוכה ביותר ב-300 השנים האחרונות, וכי היא לא תשתנה בעתיד הקרוב. זו אחת הסיבות לאי הוודאות בכלכלה העולמית. הציבור לא בוטח במערכת ומדינות מתמודדות בחובות שהגיעו לשיא”.

פרופ’ קנדל, הוסיף וקבע, כי; “חלפו הימים בהם תושבי מדינה הם אכן תושביה לנצח, שכן העולם גלובלי ואנשים מתגוררים בארצות שונות בהתאם לתפקידם ולמקצועם. לכן אסור למדינת ישראל להתמודד בבעיות תקציב על ידי צמצום הוצאות בדרך של הורדת שירותים או העלאת מסים, שכן הדבר יגרום לאוכלוסייה היצרנית לעזוב אותה.

“עלינו להתחרות על תושבינו”, הזהיר פרופ’ קנדל, שהוסיף והדגיש; “יש בישראל שלוש כלכלות נפרדות ועלינו לאחד אותן לאחת”, אמר ושיבח את הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל על מאמציו לתת חינוך מדעי והנדסי לסטודנטים חרדים ו-לסטודנטים ערבים; “אם נמשיך ב’עסקים כרגיל’ יעלה הגרעון מ-3% ל-10.5%. השוק העולמי, לא ירשה זאת”, העריך פרופסור קנדל.

“יש לבנות ’כיפת ברזל בחינוך’” קרא קנדל; “ולהכין את הדור הצעיר לכך שיהיו לו לפחות שלוש קריירות שונות במהלך חייו.

הוא הדגיש את חשיבות הטיפוח של ההון האנושי; “יש יותר אנשים שלומדים ביולוגיה מאשר הנדסת מחשבים”, אמר וקבע, כי; “אין צורך בכל כך הרבה ביולוגים. כאן המדינה, צריכה להתערב”.

עוד אמר פרופסור קנדל, כי; “מסוכן להתמקד בכלכלה רק באירופה וארה”ב וכי מדינת ישראל, תפנה מאמצים לשוקים מתפתחים כמו; סין, יפן ו-הודו, שם מעריכים מאוד את החדשנות שלנו.

והאקדמיה, צריכה להיות חלק מתהליך זה. לכן, אני משבח את ’הטכניון’ אשר מקים עתה טכניון שהוא למעשה אוניברסיטה ליד אוניברסיטת שנטאו (Shantou University) ב-סין”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן