פורום כאן נעים

ראש הממשלה ורעייתו בבית הכנסת בסלוניקי

ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו הגב' שרה נתניהו ביקרו בבית הכנסת יחד עם נשיא הקהילה היהודית בסלוניקי, יוון.

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד"א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

למבוגרים: על חיתול ויאגרה וחתול…

זקן מבקש חיתולים למבוגרים וויאגרה | שחקנים: ורד פלדמן אלברט כהן.

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף אריה

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף הלביאה

ילד מיוחד, וסוס מיוחד | חובה לצפות

כשהגעתי הביתה וצפיתי בסרטון הבנתי את העוצמה של אותו רגע של בני ארז הלוקה ב'תסמונת ויליאמס' והסוס הרגיש.

מפעל הפיס

אנגלברט המפרדינק מהערב בישראל

זמר פופ הבריטי אנגלברט המפרדינק מהערב מוצ"ש 17-06-17 בישראל, חיפה.

עזרה לאנשים קשי יום באזור חדרה

עזרה לאנשים קשי יום באזור חדרה. צל"ש ממערכת אתר כאן ישראל.

נעים לעקוב אחרי

פסח

שי-לי ליפא מגישה לחג הפסח את ה’חרוסת’ הכי טעימה

עם ה’חרוסת’ גם קינוח עוגת שקדים ותפוז ◄ שי-לי ליפא כוהנת הבישול הגדולה, מגישת התוכנית "הבית של שי-לי" בערוץ 2 ומחברת ספרי בישול, באחרונה, הוציאה לאור את הספר החדש שלה שמיד נכנס לרשימת ’רבי-המכר’; "המטבח הבלקני שלי" בהוצאת ’על השולחן’ עם 224 ע"מ, מעוטר בצילומים מרשימים של דניאל לילה. מחיר; 109 שקלים בלבד. כשר.
שי-לי ליפא מגישה לחג הפסח את ה’חרוסת’ הכי טעימה בעולם ולקינוח עוגת שקדים ותפוז
שי-לי ליפא מגישה לחג הפסח את ה’חרוסת’ הכי טעימה בעולם ולקינוח עוגת שקדים ותפוז

כוהנת הבישול הגדולה, שי-לי ליפא, מגישת התוכנית "הבית של שי-לי" ב’ערוץ 2’ ומחברת ספרי בישול, העלתה בדף ה’פייסבוק’ שלה את מתכון; "החרוסת הכי טעימה בעולם. באחריות!" לדבריה, כדאי עד לתחילת ליל הסדר; ל"החביא אותה טוב-טוב במקרר, כדי שלא תתחסל עוד לפני עריכת ליל הסדר. ושיהיה חג שמח"! לקינוח, מצאנו באותו דף גם ’עוגת שקדים ותפוז’ – מרצפנית ונהדרת, שהיא גם נטולת גלוטן.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו בטוויטר.

▼ חומרים ל-1/2 12 כוסות חרוסת:

● 1/2 כוס צימוקים שחורים,
● 1/2 כוס יין קידוש,
● 100 גרם שקדים מולבנים,
● 100 גרם אגוזי מלך,
● 10 תמרים מיובשים מזן מג’הול, מגולענים,
● 2 תפוחי עץ, קלופים וחתוכים לקוביות,
● קליפת תפוז מגוררת דק מ-1 תפוז,
● 1/4 כוס מיץ תפוזים,
● 1 כף מיץ לימון,
● 1 כפית קינמון.

משרים את הצימוקים ביין כחצי שעה.

קולים את השקדים 60-30 שניות במיקרוגל (תלוי בעוצמת המיקרוגל) ומצננים היטב.

מרסקים את כל החומרים במעבד מזון עם להב מתכת לתערובת אחידה. שומרים במקרר.

עוגת שקדים ותפוז – מרצפנית ונהדרת, וגם נטולת גלוטן

תבנית הקוגלהוף אמנם מפיקה עוגה יפיפייה, אבל מי שחושש מהחילוץ, יכול להכין את העוגה בתבנית קפיצית רגילה. ראו גם סרטון.

▼ חומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 22 או תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:

● 3 ביצים גדולות (L)

● 3/4 כוס (150 גרם) סוכר,
● קליפה מגוררת דק מ-1 תפוז,
● 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים טבעי,
● 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קנולה,
● 300 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים.

– מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית.

עוגת שקדים ותפוז של שי-לי ליפא | צילום: צילום: דניאל לילה

מקציפים בקערה את הביצים והסוכר כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים קליפת תפוז, מיץ תפוזים, שמן ושקדים טחונים ומקפלים בעדינות בעזרת מרית לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית.

אופים בתנור החם 45-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

מצננים היטב את העוגה, מפרידים בעזרת סכין את העוגה משולי התבנית ורק אז מחלצים.

שי-לי, כתבה שבעה ספרי בישול רבי-מכר; פשוט לארח. חגים. המטבח הבריא של על השולחן. מטבח בריא לילדים. 120 הקלאסיקות של שי-לי. Deliciously Healthy Vegetables, הבית של שי-לי.

באחרונה, יצא לאור הספר שמיד נכנס לרשימת ’רבי-המכר’; הספר "המטבח הבלקני שלי" בהוצאת ’על השולחן’ עם 224 עמוד, מעוטר בצילומים מרשימים של דניאל לילה. מחיר; 109 שקלים בלבד. כשר.

תמצאו עוד מתכונים מומלצים בדף הפייסבוק של שי-לי ליפא – Shaily Lipa.

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים