פורום כאן נעים

ראש הממשלה בנימין נתניהו בנאום בגני התערוכה

ראש הממשלה בנימין נתניהו ב'נאום גני התערוכה'.

רונאלדו, מגן דוד אדום ו’אבוט ישראל’ למען תרומות דם

הכדורגלן כריסטיאנו רונאלדו, תורם דם קבוע, קורא לציבור להצטרף לעידוד תרומות דם בישראל

הפצצת הכור הסורי – הסרט המלא

הסרט חושף את המותחן הדרמטי שעמד מאחורי הפצצת הכור הסורי. מי נתן את ההוראה על מה דיברו אולמרט ובוש? והיכן בילה גבי אשכנזי בזמן ההפצצה הקטלנית?

מיכאל בְּרִיזוֹן קורע את יאיר לפיד

מיכאל בְּרִיזוֹן הידוע בשם-העט ב. מיכאל והסאטיריקן והפובליציסט, קורע את יאיר לפיד לגזרים מפוצץ את הבלוף.

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת.

חמש עובדות מדעיות על פסח

5 עובדות מדעיות שלא ידעת על פסח והשלכותיו עליך.

סחלב טעים וחמים | ליהי קרויץ

סחלב טעים וחמים-tasty and warm sahcla | מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ - הערוץ המקורי קל ומהיר.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

שלמה ארצי עם עומר אדם | לא הפסקתי לחפש אותך

שלמה ארצי עם עומר אדם - לא הפסקתי לחפש אותך | מילים ולחן: שלמה ארצי | עיבוד והפקה מוזיקלית: יעקב למאי.

ד”ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

מאכלים לחג הפסח

שי-לי ליפא מגישה לחג הפסח את ה’חרוסת’ הכי טעימה

עם ה’חרוסת’ גם קינוח עוגת שקדים ותפוז ◄ שי-לי ליפא כוהנת הבישול הגדולה, מגישת התוכנית "הבית של שי-לי" בערוץ 2 ומחברת ספרי בישול, באחרונה, הוציאה לאור את הספר החדש שלה שמיד נכנס לרשימת ’רבי-המכר’; "המטבח הבלקני שלי" בהוצאת ’על השולחן’ עם 224 ע"מ, מעוטר בצילומים מרשימים של דניאל לילה. מחיר; 109 שקלים בלבד. כשר.
שי-לי ליפא מגישה לחג הפסח את ה’חרוסת’ הכי טעימה בעולם ולקינוח עוגת שקדים ותפוז
שי-לי ליפא מגישה לחג הפסח את ה’חרוסת’ הכי טעימה בעולם ולקינוח עוגת שקדים ותפוז

כוהנת הבישול הגדולה, שי-לי ליפא, מגישת התוכנית “הבית של שי-לי” ב’ערוץ 2’ ומחברת ספרי בישול, העלתה בדף ה’פייסבוק’ שלה את מתכון; “החרוסת הכי טעימה בעולם. באחריות!” לדבריה, כדאי עד לתחילת ליל הסדר; ל”החביא אותה טוב-טוב במקרר, כדי שלא תתחסל עוד לפני עריכת ליל הסדר. ושיהיה חג שמח”! לקינוח, מצאנו באותו דף גם ’עוגת שקדים ותפוז’ – מרצפנית ונהדרת, שהיא גם נטולת גלוטן.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו בטוויטר.

▼ חומרים ל-1/2 12 כוסות חרוסת:

● 1/2 כוס צימוקים שחורים,
● 1/2 כוס יין קידוש,
● 100 גרם שקדים מולבנים,
● 100 גרם אגוזי מלך,
● 10 תמרים מיובשים מזן מג’הול, מגולענים,
● 2 תפוחי עץ, קלופים וחתוכים לקוביות,
● קליפת תפוז מגוררת דק מ-1 תפוז,
● 1/4 כוס מיץ תפוזים,
● 1 כף מיץ לימון,
● 1 כפית קינמון.

משרים את הצימוקים ביין כחצי שעה.

קולים את השקדים 60-30 שניות במיקרוגל (תלוי בעוצמת המיקרוגל) ומצננים היטב.

מרסקים את כל החומרים במעבד מזון עם להב מתכת לתערובת אחידה. שומרים במקרר.

עוגת שקדים ותפוז – מרצפנית ונהדרת, וגם נטולת גלוטן

תבנית הקוגלהוף אמנם מפיקה עוגה יפיפייה, אבל מי שחושש מהחילוץ, יכול להכין את העוגה בתבנית קפיצית רגילה. ראו גם סרטון.

▼ חומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 22 או תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ:

● 3 ביצים גדולות (L)

● 3/4 כוס (150 גרם) סוכר,
● קליפה מגוררת דק מ-1 תפוז,
● 1/3 כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים טבעי,
● 1/3 כוס (80 מ”ל) שמן קנולה,
● 300 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים.

– מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית.

עוגת שקדים ותפוז של שי-לי ליפא | צילום: צילום: דניאל לילה

מקציפים בקערה את הביצים והסוכר כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים קליפת תפוז, מיץ תפוזים, שמן ושקדים טחונים ומקפלים בעדינות בעזרת מרית לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית.

אופים בתנור החם 45-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

מצננים היטב את העוגה, מפרידים בעזרת סכין את העוגה משולי התבנית ורק אז מחלצים.

שי-לי, כתבה שבעה ספרי בישול רבי-מכר; פשוט לארח. חגים. המטבח הבריא של על השולחן. מטבח בריא לילדים. 120 הקלאסיקות של שי-לי. Deliciously Healthy Vegetables, הבית של שי-לי.

באחרונה, יצא לאור הספר שמיד נכנס לרשימת ’רבי-המכר’; הספר “המטבח הבלקני שלי” בהוצאת ’על השולחן’ עם 224 עמוד, מעוטר בצילומים מרשימים של דניאל לילה. מחיר; 109 שקלים בלבד. כשר.

תמצאו עוד מתכונים מומלצים בדף הפייסבוק של שי-לי ליפא – Shaily Lipa.

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים