רפואה דחופה

מרכז הרפואי זיו, צפת; פועל הוכש ע”י נחש צפע בעת שעסק בקטיף אשכוליות

0
0

מאג’ד אבו-סלאח; “לפתע הרגשתי נכישה ומיד הבחנתי בנחש. תפסתי את הנחש בזנבו, זרקתי אותו לאדמה והרגתי אותי. אחר כך קראתי שייקחו אותי לבית החולים” ◄ ד”ר חוסיין עאמר, מנהל המח’ לרפואה דחופה (מיון) במרכז הרפואי על שם זיו, בעיר צפת, כי; בממוצע מדי שנה מטופלים בחדר המיון במרכז הרפואי זיו 30 מקרים של הכשות נחש, כאשר בשנים מסוימות הגיע המספר אף עד ל-50 נפגעים”.
מרכז הרפואי זיו, צפת; פועל הוכש ע
מרכז הרפואי זיו, צפת; פועל הוכש ע”י נחש צפע בעת שעסק בקטיף אשכוליות

אשכוליות או לא להיות, מזג האוויר החם, מוציא את הנחשים ממקום מסתורם; מאג’ד אבו-סלאח (56), פועל חקלאי בפרדס של קיבוץ דפנה, בגליל העליון, הובא היום (יום ראשון | כ”ה שבט התשע”ד), אל חדר המיון ב’מרכז הרפואי זיו’ בעיר צפת, לאחר שהוכש על ידי ’נחש צפע’ במהלך של קטיף אשכוליות.

אבו-סלאח, מספר; “במהלך קטיף האשכוליות, קראה לי פועלת שעבדה בסמוך אליי ואמרה לי שהיא חושבת שראתה נחש על אחד העצים והיא מפחדת לקטוף. החלפתי אותה והתחלתי לקטוף בזהירות, כאשר לפתע הרגשתי נכישה ומיד הבחנתי בנחש. תפסתי את הנחש בזנבו, זרקתי אותו לאדמה דרכתי עליו והרגתי אותי. אחר כך, קראתי שייקחו אותי לבית החולים בעיר קרית שמונה” – אומר אבו-סלאח.

ד”ר חוסיין עאמר, מנהל המחלקה לרפואה דחופה (מיון) ב’מרכז הרפואי זיו’, בעיר צפת, אליו הובא החקלאי מאג’ד אבו-סלאח, אמר, כי; “הכשת נחש בינואר, הינה חריגה ביותר, משום שהפועל החקלאי, הגיע אלינו כאשר הוא סובל מהכשה באצבע יד ימין. הוא סבל מכאב חד ביד, סחרחורות והקאות, טופל במיון והועבר להמשך מעקב והשגחה ב’מחלקה פנימית’”.

לדברי ד”ר עאמר, “כנראה שעקב מזג האוויר החם, גרם היום לנחשים להיות פעילים מוקדם במיוחד השנה. זוהי אינה תקופה שאופיינית ל’הכשות’, שבדרך כלל מתחילות מאוחר יותר בשנה, בסביבות מרץ, כאשר מזג האוויר מתחמם. בממוצע מדי שנה מטופלים בחדר המיון במרכז הרפואי זיו, בצפון הארץ, כ- 30 מקרים של הכשות נחש, כאשר בשנים מסוימות הגיע המספר אף עד ל-50 נפגעים”.

עוד מוסיף ד”ר עאמר, כי; “בתחילת עונת ההכשות הנחשים מסוכנים יותר משום שכמות הארס שלהם גדולה וכמות ארס רבה עלולה להשפיע באופן קשה על מערכת העצבים ושרירי הגוף ולגרום להרס הכדוריות האדומות.

הסימנים הראשונים לאחר ’הכשת נחש’ הינם כאב דוקר או שורף, סימני הכשה על העור ונפיחות.

סימנים נוספים שיכולים להופיע הם; בחילה, הקאה, שלשול, חולשה וירידת לחץ דם. לעיתים מופיעים סימנים מאוחרים כמו-נמק, שטפי דם וזיהום הפצע. יתכנו גם הפרעות בקרישה, דימום במערכת העיכול, התכווצויות, הפרעה במערכת הלב וכלי הדם, איבוד הכרה ואי ספיקת כליות”, אומר ד”ר עאמר.

ד”ר עאמר, מבהיר, כי; “במקרה של הכשת נחש, יש לפנות את הנפגע במהירות האפשרית לקבלת טיפול רפואי, וכי הטיפול הראשוני שיש לתת לנפגע לפני הגעת הצוות הרפואי או ההגעה לבית החולים הוא השכבת הנפגע והרגעתו, חשוב שהאדם אשר הוכש, יהיה רגוע, ככל האפשר, מאחר ועלייה בדופק ובלחץ דם מזרזת את התפשטות הארס בגוף.

חשוב לקבע את הגפה הפגועה ולשטוף את אזור ההכשה במים. בשום מקרה אין לחתוך את הפצע, אין למצוץ את הדם במקום ההכשה, אין לקשור את הגפה, אין לבצע חסימת עורקים, אלא רק לקבע את הגפה שתזוז מעט ככל האפשר. בשום אופן אין לרוץ מאחר והריצה מזרזת את זרימת הארס בגוף.

אין להניח קרח ישירות על מקום ההכשה, אין לקחת משכך כאבים ולשתות שתייה חריפה. חומרת ההכשה, תלויה בסוג וגודל הנחש, גיל וגודל הנפגע, הזמן שחלף מאז ההכשה ואופי ההכשה.

חשוב ביותר לנסות ולזהות את סוג הנחש שהכיש את הנפגע, צבעו ומאפייניו. זיהוי הנחש, יסייע לרופאים בטיפול בנפגע” – ד”ר חוסיין עאמר, מנהל המחלקה לרפואה דחופה (מיון) במרכז הרפואי על שם זיו, בעיר צפת.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן