מחקרי רפואה

מחקר של האוניברסיטה העברית: ארוחות בוקר גדולות מעלות את רמת הפוריות של נשים

0
0

המחקר, שנערך ע”י פרופ’ אורן פרוי, וגב’ מעיין ברנע מן המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה באוניברסיטה העברית, ופרופ’ דניאלה יקובוביץ’ וד’’ר חוליו ויינשטין מבי’’ח וולפסון, ואוניברסיטת תל אביב, מוכיח, כי; “נשים הסובלות מאי סדירות במחזור החודשי הנובעת משחלות פוליצסטיות שצרכו את אותה כמות הקלוריות בבוקר רשמו עלייה בפריון מאשר הנשים שאכלו את אותה הכמות בערב”.
מחקר של האוניברסיטה העברית: ארוחות בוקר גדולות מעלות את רמת הפוריות של נשים
מחקר של האוניברסיטה העברית: ארוחות בוקר גדולות מעלות את רמת הפוריות של נשים

מחקר שנעשה בשיתוף בין האוניברסיטה העברית ל’בי’’ח וולפסון’ ו’אוניברסיטת תל אביב’, מראה, כי צריכת כמות קלוריות גבוהה יותר בבוקר מאשר בערב מובילה למצב בריאותי טוב יותר. בשנים האחרונות מצאו מגוון מחקרים בתחום התזונה, כי משקלנו מושפע לא רק מהיקף צריכת הקלוריות שלנו – אלא גם מהשאלה מתי אנחנו צורכים את אותן ה’קלוריות’. כעת, כאמור, מחקר ישראלי חדש, חושף, כי תזמון ’מועדי הארוחות’ לא משפיע רק על הגזרה אלא יכולות להיות לו השלכות של ממש על רמת הפוריות של נשים.

המחקר, שנערך ע”י פרופ’ אורן פרוי, וגב’ מעיין ברנע מן המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה ב’אוניברסיטה העברית’, פרופ’ דניאלה יקובוביץ’, ד’’ר חוליו ויינשטין מבי’’ח וולפסון, ו-אוניברסיטת תל אביב, מצא, כי בקרב ’נשים הסובלות מאי סדירות במחזור החודשי’, אלו שאכלו ארוחת בוקר גדולה נהנו מעלייה ב’רמת הפוריות’.

המחקר של האוניברסיטה העברית, בדק האם לזמני ארוחות ישנה השפעה בריאותית על נשים בעלות אי סדירות במחזור החודשי הנובעת מ’שחלות פוליצסטיות’.

תסמונת השחלות הפוליצסטיות (PCOS) משפיעה על כ-6-10% מהנשים בגיל הפריון ופוגעת ביכולת הרבייה שלהן. תסמונת זו קשורה לתנגודת לאינסולין המביאה לעליה בהורמוני מין זכריים (אנדרוגניים) ויכולה לגרום לאי סדירות במחזור החודשי, לאיבוד שיער, לשיעור באזורי גוף שונים, לאקנה, לבעיות פריון ול’סוכרת’ בעתיד.

הניסוי נערך במשך 12 שבועות על נשים רזות בעלות BMI (מדד מסת גוף) נמוך מ-23 הסובלות מתסמונת זו. הנשים שהשתתפו בו חולקו ל-2 קבוצות שצרכו כ-1800 קלוריות ביום.

פרופ’ אורן פרוי, המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה ב’אוניברסיטה העברית’

כאמור, השוני בין הקבוצות עמד על זמני אכילת הארוחות הגדולות, כאשר קבוצה אחת צרכה כ-980 קלוריות בארוחת הבוקר, והשנייה צרכה אותה כמות בארוחת הערב.

החוקרים רצו לבדוק האם תזמון שונה של צריכת הקלוריות, ישפיע על ההתנגדות ל’אינסולין’ ועליה בכמות האנדרוגנים אצל נשים הסובלות מתסמונת ה-PCOS.

ממצאי המחקר שהתפרסם לאחרונה בכתב העת היוקרתי Clinical Science, הראו תוצאות טובות יותר עבור הקבוצה שצרכה ארוחת בוקר גדולה. רמת הגלוקוז, וההתנגדות לאינסולין ירדה אצל נשים מקבוצה זו (ב-8%), כאשר בקבוצה השנייה מדדים אלו לא השתנו.

ממצא נוסף, הראה, כי בקבוצת הבוקר, נרשמה ירידה ברמת הטסטוסטרון בכמעט 50%, כאשר, שוב, בקבוצת הערב, המדד לא השתנה.

בנוסף לכך בקבוצת “ארוחת הבוקר” נרשמה עלייה דרמטית באחוז הנשים המבייצות ככל שהמחקר נמשך בהשוואה לקבוצת “ארוחת הערב”, כלומר; אכילת ארוחת בוקר גדולה מובילה לעלייה ברמת הפוריות אצל נשים בעלות שחלות פוליצסטיות.

לדברי פרופ’ פרוי; “המחקר מדגים באופן מובהק, כי אמנם כמות הקלוריות שאנחנו צורכים ביום חשובה, אך התזמון בו אנחנו צורכים אותן חשובה אף יותר”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן