פורום כאן נעים

ראש הממשלה בנימין נתניהו בנאום בגני התערוכה

ראש הממשלה בנימין נתניהו ב'נאום גני התערוכה'.

רונאלדו, מגן דוד אדום ו’אבוט ישראל’ למען תרומות דם

הכדורגלן כריסטיאנו רונאלדו, תורם דם קבוע, קורא לציבור להצטרף לעידוד תרומות דם בישראל

הפצצת הכור הסורי – הסרט המלא

הסרט חושף את המותחן הדרמטי שעמד מאחורי הפצצת הכור הסורי. מי נתן את ההוראה על מה דיברו אולמרט ובוש? והיכן בילה גבי אשכנזי בזמן ההפצצה הקטלנית?

מיכאל בְּרִיזוֹן קורע את יאיר לפיד

מיכאל בְּרִיזוֹן הידוע בשם-העט ב. מיכאל והסאטיריקן והפובליציסט, קורע את יאיר לפיד לגזרים מפוצץ את הבלוף.

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת.

חמש עובדות מדעיות על פסח

5 עובדות מדעיות שלא ידעת על פסח והשלכותיו עליך.

סחלב טעים וחמים | ליהי קרויץ

סחלב טעים וחמים-tasty and warm sahcla | מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ - הערוץ המקורי קל ומהיר.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

שלמה ארצי עם עומר אדם | לא הפסקתי לחפש אותך

שלמה ארצי עם עומר אדם - לא הפסקתי לחפש אותך | מילים ולחן: שלמה ארצי | עיבוד והפקה מוזיקלית: יעקב למאי.

ד”ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

דברי מאפה

עוגיות טחינה ובוטנים מלוחים

טחינה (בערבית: طَحِينَة או طَحِينِيَّة) היא מחית של גרגרי שומשום וגם שמו של מטבל המבוסס עליה. ברוב מדינות המערב הטחינה היא יקרה ונדירה יחסית בישראל הייתה הטחינה בעבר נפוצה בעיקר על שולחנם של ערבים, אנשי היישוב הישן וחלק מבני עדות המזרח. היא החלה להיות נפוצה יותר החל משנות ה-80.
עוגיות טחינה ובוטנים מלוחים
עוגיות טחינה ובוטנים מלוחים

טחינה גולמית עשויה מגרגרי שומשום קלופים, קלויים וטחונים, ללא רכיבים נוספים. טחינה מלאה עשויה מגרגר השומשום כולו – כולל הקליפה המכילה סיבים תזונתיים. הטחינה עשירה בחלבונים, בחומצות שומן חד בלתי רוויות, המסייעות להעלאת רמות הכולסטרול הטוב (HDL), הטחינה עשירה בסידן הטחינה המלאה מכילה פי 4 בסידן מטחינה רגילה, הסידן משמעותי ביותר לחיזוק העצם ולצפיפותה. ובוויטמינים ומינרלים כגון ברזל, זרחן, מגנזיום ואבץ; ודלה בפחמימות.

המצרכים:

● 200 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר
● 1 כוס (200 מ”ל) טחינה גולמית
● 1 כוס סוכר
● 1 שקית אבקת אפיה
● 3 עד 4 כוסות קמח לפי הצורך
● 100 גרם בוטנים גרוסים או חצאי בוטנים
● מעט מלח

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים יחד מרגרינה סוכר וטחינה לתערובת אחידה, מוסיפים את הביצים וממשיכים לבחוש עד להטמעת הביצים בתערובת,
מוסיפים אבקת אפיה וקמח בהדרגה עד לקבלת בצק חלק ורך.

מרדדים וקורצים לעיגולים בקוטר כ – 7 ס”מ ומסדרים בתבנית אפיה מצופה בנייר אפיה מקפידים להשאיר רווח בין העוגיות (העוגיות תופחות במהלך האפייה).

מערבבים את הבוטנים עם המלח ומפזרים במרכז העיגולים.

אופים בחום בינוני 180 מעלות צלזיוס במשך כ-10 דקות או עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב בהיר.

אזהרה;

העוגיות, נחטפות מייד יש להכין כמות גדולה.

אודות הטחינה: ויקיפדיה




  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים