פורום כאן נעים

ביקור ראש ממשלת הודו בישראל

ביקור ראש ממשלת הודו בישראל

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד"א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

יוסי ביטון הפקת קיץ 2017

יוסי ביטון הפקת קיץ 2017 | איפור קיץ.

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף אריה

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף הלביאה

ילד מיוחד, וסוס מיוחד | חובה לצפות

כשהגעתי הביתה וצפיתי בסרטון הבנתי את העוצמה של אותו רגע של בני ארז הלוקה ב'תסמונת ויליאמס' והסוס הרגיש.

מפעל הפיס

אנגלברט המפרדינק מהערב בישראל

זמר פופ הבריטי אנגלברט המפרדינק מהערב מוצ"ש 17-06-17 בישראל, חיפה.

עזרה לאנשים קשי יום באזור חדרה

עזרה לאנשים קשי יום באזור חדרה. צל"ש ממערכת אתר כאן ישראל.

נעים לעקוב אחרי

דברי מאפה

עוגיות טחינה ובוטנים מלוחים

טחינה (בערבית: طَحِينَة או طَحِينِيَّة) היא מחית של גרגרי שומשום וגם שמו של מטבל המבוסס עליה. ברוב מדינות המערב הטחינה היא יקרה ונדירה יחסית בישראל הייתה הטחינה בעבר נפוצה בעיקר על שולחנם של ערבים, אנשי היישוב הישן וחלק מבני עדות המזרח. היא החלה להיות נפוצה יותר החל משנות ה-80.
עוגיות טחינה ובוטנים מלוחים
עוגיות טחינה ובוטנים מלוחים

טחינה גולמית עשויה מגרגרי שומשום קלופים, קלויים וטחונים, ללא רכיבים נוספים. טחינה מלאה עשויה מגרגר השומשום כולו – כולל הקליפה המכילה סיבים תזונתיים. הטחינה עשירה בחלבונים, בחומצות שומן חד בלתי רוויות, המסייעות להעלאת רמות הכולסטרול הטוב (HDL), הטחינה עשירה בסידן הטחינה המלאה מכילה פי 4 בסידן מטחינה רגילה, הסידן משמעותי ביותר לחיזוק העצם ולצפיפותה. ובוויטמינים ומינרלים כגון ברזל, זרחן, מגנזיום ואבץ; ודלה בפחמימות.

המצרכים:

● 200 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר
● 1 כוס (200 מ"ל) טחינה גולמית
● 1 כוס סוכר
● 1 שקית אבקת אפיה
● 3 עד 4 כוסות קמח לפי הצורך
● 100 גרם בוטנים גרוסים או חצאי בוטנים
● מעט מלח

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים יחד מרגרינה סוכר וטחינה לתערובת אחידה, מוסיפים את הביצים וממשיכים לבחוש עד להטמעת הביצים בתערובת,
מוסיפים אבקת אפיה וקמח בהדרגה עד לקבלת בצק חלק ורך.

מרדדים וקורצים לעיגולים בקוטר כ – 7 ס"מ ומסדרים בתבנית אפיה מצופה בנייר אפיה מקפידים להשאיר רווח בין העוגיות (העוגיות תופחות במהלך האפייה).

מערבבים את הבוטנים עם המלח ומפזרים במרכז העיגולים.

אופים בחום בינוני 180 מעלות צלזיוס במשך כ-10 דקות או עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב בהיר.

אזהרה;

העוגיות, נחטפות מייד יש להכין כמות גדולה.

אודות הטחינה: ויקיפדיה

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים