יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל

פורום כאן נעים

איגרת שר הביטחון מר אביגדור ליברמן | יום הזיכרון

איגרת שר הביטחון מר אביגדור ליברמן | יום הזיכרון התשע"ז 2017

בערך – כל "על האש" נראה אותו דבר

מה יותר ישראלי מיום העצמאות? ה"על האש" שאחרי יום העצמאות ;) וגם - יש לנו מופע סטנדאפ חגיגי ומיוחד בתאטרון הבימה בערב עצמאות
פרטים וכרטיסים - bit.ly/beerech

ראש הממשלה נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני מאטיס

פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני ג'יימס מאטיס

מכבי תל אביב נגד הפועל ב"ש 29.4.2017 / 2:1

מכבי תל אביב נגד הפועל ב"ש 29.4.2017 | 2:1 משחק האליפות! תקציר המשחק באיכות גבוהה.

קסם הגולן – רמת הגולן

אבי בהרי, צילם וערך סרטון טבע פסטורלי המתעד את נופיה הפראיים של רמת הגולן.

מציאות נושכת | על פליטי הריאליטי

מציאות נושכת - הסרט המלא (על פליטי הריאליטי)

מפעל הפיס

דברי מאפה

עוגיות טחינה ובוטנים מלוחים

טחינה (בערבית: طَحِينَة או طَحِينِيَّة) היא מחית של גרגרי שומשום וגם שמו של מטבל המבוסס עליה. ברוב מדינות המערב הטחינה היא יקרה ונדירה יחסית בישראל הייתה הטחינה בעבר נפוצה בעיקר על שולחנם של ערבים, אנשי היישוב הישן וחלק מבני עדות המזרח. היא החלה להיות נפוצה יותר החל משנות ה-80.
עוגיות טחינה ובוטנים מלוחים
עוגיות טחינה ובוטנים מלוחים

טחינה גולמית עשויה מגרגרי שומשום קלופים, קלויים וטחונים, ללא רכיבים נוספים. טחינה מלאה עשויה מגרגר השומשום כולו – כולל הקליפה המכילה סיבים תזונתיים. הטחינה עשירה בחלבונים, בחומצות שומן חד בלתי רוויות, המסייעות להעלאת רמות הכולסטרול הטוב (HDL), הטחינה עשירה בסידן הטחינה המלאה מכילה פי 4 בסידן מטחינה רגילה, הסידן משמעותי ביותר לחיזוק העצם ולצפיפותה. ובוויטמינים ומינרלים כגון ברזל, זרחן, מגנזיום ואבץ; ודלה בפחמימות.

המצרכים:

● 200 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר
● 1 כוס (200 מ"ל) טחינה גולמית
● 1 כוס סוכר
● 1 שקית אבקת אפיה
● 3 עד 4 כוסות קמח לפי הצורך
● 100 גרם בוטנים גרוסים או חצאי בוטנים
● מעט מלח

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים יחד מרגרינה סוכר וטחינה לתערובת אחידה, מוסיפים את הביצים וממשיכים לבחוש עד להטמעת הביצים בתערובת,
מוסיפים אבקת אפיה וקמח בהדרגה עד לקבלת בצק חלק ורך.

מרדדים וקורצים לעיגולים בקוטר כ – 7 ס"מ ומסדרים בתבנית אפיה מצופה בנייר אפיה מקפידים להשאיר רווח בין העוגיות (העוגיות תופחות במהלך האפייה).

מערבבים את הבוטנים עם המלח ומפזרים במרכז העיגולים.

אופים בחום בינוני 180 מעלות צלזיוס במשך כ-10 דקות או עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב בהיר.

אזהרה;

העוגיות, נחטפות מייד יש להכין כמות גדולה.

אודות הטחינה: ויקיפדיה

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים