פורום כאן נעים

ראש הממשלה בנימין נתניהו בנאום בגני התערוכה

ראש הממשלה בנימין נתניהו ב'נאום גני התערוכה'.

רונאלדו, מגן דוד אדום ו’אבוט ישראל’ למען תרומות דם

הכדורגלן כריסטיאנו רונאלדו, תורם דם קבוע, קורא לציבור להצטרף לעידוד תרומות דם בישראל

הפצצת הכור הסורי – הסרט המלא

הסרט חושף את המותחן הדרמטי שעמד מאחורי הפצצת הכור הסורי. מי נתן את ההוראה על מה דיברו אולמרט ובוש? והיכן בילה גבי אשכנזי בזמן ההפצצה הקטלנית?

מיכאל בְּרִיזוֹן קורע את יאיר לפיד

מיכאל בְּרִיזוֹן הידוע בשם-העט ב. מיכאל והסאטיריקן והפובליציסט, קורע את יאיר לפיד לגזרים מפוצץ את הבלוף.

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת.

חמש עובדות מדעיות על פסח

5 עובדות מדעיות שלא ידעת על פסח והשלכותיו עליך.

סחלב טעים וחמים | ליהי קרויץ

סחלב טעים וחמים-tasty and warm sahcla | מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ - הערוץ המקורי קל ומהיר.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

שלמה ארצי עם עומר אדם | לא הפסקתי לחפש אותך

שלמה ארצי עם עומר אדם - לא הפסקתי לחפש אותך | מילים ולחן: שלמה ארצי | עיבוד והפקה מוזיקלית: יעקב למאי.

ד”ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

מתכוני תוספות

פשטידת ברוקולי אפויה

לברוקולי יש ראשי פרחים בצבע ירוק כהה, בדומה לכרובית. בישול נעשה באמצעות טכניקות פשוטות, בעיקר הרתחה או אידוי, ניתן לאכול תפרחות של צמח טרי גם ללא בישול.
פשטידת ברוקולי אפויה
פשטידת ברוקולי אפויה – צילום אוסנת טויטו

הברוקולי הוא מאכל בעל ערך תזונתי גבוה, ותועלת בריאותית מגוונת לגוף. הברוקולי מכיל רק 43 קלוריות למנה של כוס אחת, הוא מכיל 205.7% של הצריכה היומית המומלצת של ויטמין C, כ-90 מיליגרם למאה גרם. בנוסף, 100 גרם ברוקולי מכיל כ-45% מכמות הצריכה היומית המומלצת של ויטמין A, וכמויות גדולות של מרכיבי מזון חיוניים אחרים, כמו סידן, חומצה פולית, סיבים תזונתיים, מנגן, חומצת האמינו טריפטופן, אשלגן, וויטמין B6. כמו כן מיוחסת לברוקולי יכולת למניעת מחלות רבות, בעל תועלת רבה לבריאות הלב. צריכת הצמח מסייעת לחיזוק מערכות ההגנה בגוף.

מצרכים:

500 גרם ברוקולי
250 גרם גבינה לבנה עד 5%
1 גביע יוגורט בטעם טבעי 1.7%
3 ביצים
3 כפות גבינה מגוררת (רצוי 9%)
3 כפות פרורי לחם מתובלים
1 כף פרורי לחם
1 כף מחוקה שומשום קלוי
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

ברוקולי טרי יש לבשל במים עד להתרככות “אל דנטה”. אם הברוקולי קפוא יש להפשירו לפני תחילת ההכנה ולאחר מכן להפריד לפרחים ואת הגבעולים יש לפרוס או לחתוך לקוביות

בקערה נפרדת יש לערבב את הגבינה היוגורט הגבינה המגוררת ופרורי הלחם לבחוש היטב ולהוסיף את הברוקולי לערבב ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם.

לערבב את פרורי הלחם עם השומשום הקלוי (ניתן להחליף את השומשום בכל סוג של גרעינים או אגוזים גרוסים לשיפור הטעם והמרקם).

להעביר את התערובת לתבנית אפיה משומנת ולזרות מעל את תערובת פרורי הלחם מתובלים

יש לאפות בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך כ- 45 עד אשר הפשטידה יציבה ומעט שחומה מלמעלה.

בתיאבון

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים