פורום כאן נעים

שידור חי | היכנסו לאתר וצפו ב'מצעד החיים'

שידור חי | היכנסו לכתבה | בנט: אחריות הנצחת השואה מוטלת עלינו כאנשי חינוך | באתר וצפו ב'מצעד החיים' באיכות HD

הפסקת אוכל: ארוחות בוקר עם שי לי ליפא

רותי רוסו וקבוצת ילדים מארחים במטבח של "הפסקת אוכל" את מנחת תוכניות הבישול שי לי ליפא.

ראש הממשלה נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני מאטיס

פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני ג'יימס מאטיס

בני סכנין נגד הפועל ב"ש | 3:1 | 22.4.2017

בני סכנין נגד הפועל ב"ש | 3:1 | 22.4.2017 | תקציר המשחק באיכות גבוהה

קסם הגולן – רמת הגולן

אבי בהרי, צילם וערך סרטון טבע פסטורלי המתעד את נופיה הפראיים של רמת הגולן.

מציאות נושכת | על פליטי הריאליטי

מציאות נושכת - הסרט המלא (על פליטי הריאליטי)

מפעל הפיס

מתכוני תוספות

פשטידת ברוקולי אפויה

לברוקולי יש ראשי פרחים בצבע ירוק כהה, בדומה לכרובית. בישול נעשה באמצעות טכניקות פשוטות, בעיקר הרתחה או אידוי, ניתן לאכול תפרחות של צמח טרי גם ללא בישול.
פשטידת ברוקולי אפויה
פשטידת ברוקולי אפויה – צילום אוסנת טויטו

הברוקולי הוא מאכל בעל ערך תזונתי גבוה, ותועלת בריאותית מגוונת לגוף. הברוקולי מכיל רק 43 קלוריות למנה של כוס אחת, הוא מכיל 205.7% של הצריכה היומית המומלצת של ויטמין C, כ-90 מיליגרם למאה גרם. בנוסף, 100 גרם ברוקולי מכיל כ-45% מכמות הצריכה היומית המומלצת של ויטמין A, וכמויות גדולות של מרכיבי מזון חיוניים אחרים, כמו סידן, חומצה פולית, סיבים תזונתיים, מנגן, חומצת האמינו טריפטופן, אשלגן, וויטמין B6. כמו כן מיוחסת לברוקולי יכולת למניעת מחלות רבות, בעל תועלת רבה לבריאות הלב. צריכת הצמח מסייעת לחיזוק מערכות ההגנה בגוף.

מצרכים:

500 גרם ברוקולי
250 גרם גבינה לבנה עד 5%
1 גביע יוגורט בטעם טבעי 1.7%
3 ביצים
3 כפות גבינה מגוררת (רצוי 9%)
3 כפות פרורי לחם מתובלים
1 כף פרורי לחם
1 כף מחוקה שומשום קלוי
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

ברוקולי טרי יש לבשל במים עד להתרככות "אל דנטה". אם הברוקולי קפוא יש להפשירו לפני תחילת ההכנה ולאחר מכן להפריד לפרחים ואת הגבעולים יש לפרוס או לחתוך לקוביות

בקערה נפרדת יש לערבב את הגבינה היוגורט הגבינה המגוררת ופרורי הלחם לבחוש היטב ולהוסיף את הברוקולי לערבב ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם.

לערבב את פרורי הלחם עם השומשום הקלוי (ניתן להחליף את השומשום בכל סוג של גרעינים או אגוזים גרוסים לשיפור הטעם והמרקם).

להעביר את התערובת לתבנית אפיה משומנת ולזרות מעל את תערובת פרורי הלחם מתובלים

יש לאפות בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך כ- 45 עד אשר הפשטידה יציבה ומעט שחומה מלמעלה.

בתיאבון

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים