יום ירושלים: 50 שנים, 50 פנים

50 שנה לשחרור ירושלים: לשכת העיתונות הממשלתית מציגה 50 פנים לעיר שחוברה לה יחדיו, דרך עדשת המצלמה של צלמי לע"מ.

פורום כאן נעים

מבצע "מגן כחול" לרגל ביקור נשיא ארצות הברית

מבצע "מגן כחול" יוצא לדרך לרגל ביקור נשיא ארצות הברית מר דונלד טראמפ בישראל

הפועל תל אביב נגד הפועל אשקלון 6.5.2017 | 0:0

הפועל תל אביב נגד הפועל אשקלון 6.5.2017 | 0:0

קסם הגולן – רמת הגולן

אבי בהרי, צילם וערך סרטון טבע פסטורלי המתעד את נופיה הפראיים של רמת הגולן.

למבוגרים: על חיתול ויאגרה וחתול…

זקן מבקש חיתולים למבוגרים וויאגרה | שחקנים: ורד פלדמן אלברט כהן.

מרואן ברגותי – נתפס בפעם השניה עם המכנסים למטה

מרואן ברגותי - נתפס פעם אחת על ידי כוחות הביטחון בתחתוניו ובפעם השנייה, שובת רעב וטורטית במלתעותיו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

עוגות

עוגת שוקולד ביתית

השוקולד הוא שילוב של מוצקי קקאו וסוכר בשילוב מרכיבים נוספים – כגון לציטין ולעתים ונילין לתוספת טעם. השוקולד גורם לשיחרור אנדורפינים במוח ועל ידי כך משרה תחושה טובה, ויש אף האומרים, ממכר.
עוגת שוקולד ביתית
עוגת שוקולד ביתית

עוגת שוקולד, שלהלן היא מאפה בסיסי למגוון רב של עוגות העשויות על בסיס עוגת השוקולד זו. ניתן לחלק אותה ל-2 או שלוש פרוסות לרוחב, ולהוסיף לה תוספות כיד הדמיון העשירה שלכם, או פשוט לקשט אותה בסוכריות צבעוניות ולימי הולדת, אפשר להוסיף נרות, היא טעימה ורכה ומתחברת בקלות לטעמם קטנים כגדולים.

המצרכים:

6 ביצים

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם מרגרינה

150 גרם סוכר כ-3/4 כוס

150 גרם קמח \ כוס גדושה

3 כפות גדושות ריבת מישמש חלקה

הכנה:

1. משמנים את התבנית ומחממים את התנור לחום בינוני.

2. ממיסים את השוקולד בקערה מעל לאדים. מוסיפים את המרגרינה רק עד שתתרכך אך לא נוזלית.

3. מקציפים את החלבונים בקערה גדולה לקצף יציב אך לא נוקשה מידי. מוסיפים בהדרגה כשליש מהסוכר וממשיכים להקציף.

עוגת שוקולד ביתית

4. מקציפים בקערה את החלמונים עם שארית הסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד הנמס ומקציפים ביחד. מוסיפים את הקמח מערבבים ביחד (במערבל מערבבים במהירות נמוכה).

5. מאחדים את תערובת השוקולד עם הקצף בשלבים ובהדרגה. מעבירים הכול לתבנית אפיה.

6. אופים 45-50 דקות. לאחר שמוציאים מהתנור מצננים כ-10 דקות. מוציאים את העוגה מהתבנית והופכים על צלחת הגשה. מצפים למעשה את תחתית העוגה, כי היא חלקה יותר.

7. ממיסים את הריבה בסיר קטן תוך בחישה מתמדת עד שנוצר כעין סירופ נוזלי. יוצקים אותו על מרכז העוגה ומשטחים חלק. מניחים ל-20 דקות לפחות לצינון וייבוש.

8. מכינים זיגוג שוקולד: מצננים את השוקולד הנוזלי עד שיהיה סמיך מאד אבל עדיין נוזלי. יוצקים במרכז ומורחים בתנועות רחבות לכל הכיוונים. מצננים.

9. אפשר לקשט את העוגה בשקדים קלופים או דובדבנים.

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים