פורום כאן נעים

ראש הממשלה מר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה

דברי ראש הממשלה מר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה השבועית.

חדרה בחקירה: שלושה עשורים של שחיתות

זה אחר זה, נקראו ראשי העיר לחדרי החקירות, בחשד שקיבלו שוחד מקבלנים. המשטרה שתלה מצלמות ומיקרופונים בלשכת ראש העירייה צבי גנדלמן כדי לבדוק אם נתן שוחד בחירות לקבלן סמי לוי. כתבתה של איטה גליקסברג. מתוך חדשות השבוע 08.06.18

הפצצת הכור הסורי – הסרט המלא

הסרט חושף את המותחן הדרמטי שעמד מאחורי הפצצת הכור הסורי. מי נתן את ההוראה על מה דיברו אולמרט ובוש? והיכן בילה גבי אשכנזי בזמן ההפצצה הקטלנית?

מיכאל בְּרִיזוֹן קורע את יאיר לפיד

מיכאל בְּרִיזוֹן הידוע בשם-העט ב. מיכאל והסאטיריקן והפובליציסט, קורע את יאיר לפיד לגזרים מפוצץ את הבלוף.

לילת אל קאדר בעיר העתיקה בירושלים

לילת אל קאדר בעיר העתיקה בירושלים | במהלך חודש הרמדאן פקדו מדי שבוע המוני מבקרים את העיר העתיקה בירושלים. כך נראו האירועים במהלך חודש הרמדאן.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

סחלב טעים וחמים | ליהי קרויץ

סחלב טעים וחמים-tasty and warm sahcla | מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ - הערוץ המקורי קל ומהיר.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

אנגלברט המפרדינק – הוולץ האחרון Live 2018 HD

זמר הפופ הבריטי הנודע אנגלברט המפרדינק - הוולץ האחרון Live 2018 HD

ד"ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

דגים

מה הקשר בין דג סלמון למצב רוח טוב – מתכון של סביצ’ה סלמון

מזג האוויר, משתנה אט אט והימים מתקצרים, מה שאומר סתיו, מה שאומר שאחריו מגיע החורף והתיאבון גובר. למה זה קורה לנו? וטיפ; איך מכינים סביצ’ה ◄ רוני ריבלין, שף "קפה יפו", מסעדה כשרה, המתמחה בדגים; "הלימון מבשל את הדג – באופן חלקי או מלא תלוי במשך הזמן שבו הוא מושרה במרינדה, וזה מה שמיוחד במנה. אני ממליצה להשרות ל-5 דקות בלבד".
מה הקשר בין דג סלמון למצב רוח טוב - מתכון של סביצ’ה סלמון
מה הקשר בין דג סלמון למצב רוח טוב – מתכון של סביצ’ה סלמון

מזג האוויר, משתנה אט אט והימים מתקצרים, מה שאומר סתיו, מה שאומר שאחריו מגיע החורף והתיאבון גובר. למה זה קורה לנו? חוקרים מאוניברסיטת ג’ורג’יה, גילו, כי בעונת החורף, אנו אוכלים מדי יום (בממוצע) 200 קלוריות, יותר מאשר בקיץ. ההסבר המקובל הוא שהדחף ל’אוכל’ קשור לעובדה שיש פחות אור ולירידה ברמת הסרוטונין – הורמון שמווסת תחושות, מצב רוח, רעב, ושובע.

דרך טובה לשמור בכל זאת על ’תזונה מבוקרת’ היא בעזרת פרוטאינים. מנה של דג סלמון, היא גם משביעה וגם מכילה ’אומגה 3’ – המרכיב שעושה מצב רוח טוב. לכן, אם בא לכם להתמסר לדחף לאכול, למה לא? לכו על זה בכיף! סביצ’ה סלמון, דרך נהדרת ליהנות מ’מנה בריאה’, ולא משמינה, בבישול מהיר.

▼ מתכון סביצ’ה סלמון, באדיבות רוני ריבלין – שף קפה יפו

☚ חומרים;

● 100 גרם דג סלמון נקי מעור ועצמות
● (ניתן גם להחליף בטונה אדומה, אינטיאס, או לוקוס).
● 1 כף פטרוזיליה קצוצה.
● 20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים.
● 1 גבעול סלרי.
● 1/2 בצל סגול קטן קצוץ.
● 3 כפות שמן.
● מיץ מחצי לימון.
● מלח לפי הטעם.

☚ אופן הכנה;

● חותכים את הסלמון לקוביות קטנות.

● קוצצים את הסלרי לטבעות קטנות (מוסיפים לפי הטעם, כמה שאוהבים).

● מערבבים בקערה; דג, סלרי, פטרוזיליה, בצל, ועגבניות.

☚ תיבול;

● מתחילים עם הלימון, מוסיפים מלח ומערבבים.

● לאחר מכן, מוסיפים את שמן הזית, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

● מסדרים על צלחת יפה ומגישים מיד.

☚ הערה חשובה;

בשלב התיבול חשוב להקפיד על סדר הפעולות! אם מתחילים עם השמן הוא עוטף את הדג (כמו ציפוי), ולא מאפשר למלח וללימון לעשות את שלהם.

אם לא מגישים מיד, ניתן להכין הכל, ללא תיבול, ורגע לפני ההגשה להוסיף את מיץ הלימון, המלח, ושמן הזית.

☚ טיפ;

סביצ’ה לא מבשלים בחום. חומצת לימון (קיימת בפירות הדר) היא זו שמשנה את מרקמו של הדג מבלי לשנות את טעמו המקורי.

רוני ריבלין, שף "קפה יפו", מסעדה כשרה, המתמחה בדגים, אומר, כי; "הלימון ’מבשל’ את הדג – באופן חלקי או מלא תלוי במשך הזמן שבו הוא מושרה במרינדה, וזה מה שמיוחד במנה. אני ממליצה להשרות ל-5 דקות בלבד".

קפה יפו, בית לאוכל ותרבות | עולי ציון 11, שוק הפשפשים.




  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.