פורום כאן נעים

הצהרות ראש הממשלה נתניהו ונשיא ארגנטינה

הצהרות ראש הממשלה מר בנימין נתניהו ונשיא ארגנטינה מר מאוריסיו מאקרי לאחר פגישתם היום (שלישי).

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד”א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

אודטה שוורץ האמנתי לו | עוד גבר מתחזה

העיתונאית אודטה שוורץ, על גבר מתחזה שהייתה עמו ביחסים: האמנתי לו | הכתב חיים אתגר, ערוץ 2.

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף אריה

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף הלביאה

ילד מיוחד, וסוס מיוחד | חובה לצפות

כשהגעתי הביתה וצפיתי בסרטון הבנתי את העוצמה של אותו רגע של בני ארז הלוקה ב'תסמונת ויליאמס' והסוס הרגיש.

מפעל הפיס

צהל איתם – ולמענם

צהל איתם - ולמענם | כך נראה ההאקתון הצה"לי שמפתח פתרונות לקשיים של ילדים אוטיסטים. עוד טכנולוגיות שפותחו בפרויקט המיוחד, עכשיו באתר צה"ל: http://bit.ly/2vsq4w7

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן – קרין גורן

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן - קרין גורן.

נעים לעקוב אחרי

דגים

מה הקשר בין דג סלמון למצב רוח טוב – מתכון של סביצ’ה סלמון

מזג האוויר, משתנה אט אט והימים מתקצרים, מה שאומר סתיו, מה שאומר שאחריו מגיע החורף והתיאבון גובר. למה זה קורה לנו? וטיפ; איך מכינים סביצ’ה ◄ רוני ריבלין, שף “קפה יפו”, מסעדה כשרה, המתמחה בדגים; “הלימון מבשל את הדג – באופן חלקי או מלא תלוי במשך הזמן שבו הוא מושרה במרינדה, וזה מה שמיוחד במנה. אני ממליצה להשרות ל-5 דקות בלבד”.
מה הקשר בין דג סלמון למצב רוח טוב - מתכון של סביצ’ה סלמון
מה הקשר בין דג סלמון למצב רוח טוב – מתכון של סביצ’ה סלמון

מזג האוויר, משתנה אט אט והימים מתקצרים, מה שאומר סתיו, מה שאומר שאחריו מגיע החורף והתיאבון גובר. למה זה קורה לנו? חוקרים מאוניברסיטת ג’ורג’יה, גילו, כי בעונת החורף, אנו אוכלים מדי יום (בממוצע) 200 קלוריות, יותר מאשר בקיץ. ההסבר המקובל הוא שהדחף ל’אוכל’ קשור לעובדה שיש פחות אור ולירידה ברמת הסרוטונין – הורמון שמווסת תחושות, מצב רוח, רעב, ושובע.

דרך טובה לשמור בכל זאת על ’תזונה מבוקרת’ היא בעזרת פרוטאינים. מנה של דג סלמון, היא גם משביעה וגם מכילה ’אומגה 3’ – המרכיב שעושה מצב רוח טוב. לכן, אם בא לכם להתמסר לדחף לאכול, למה לא? לכו על זה בכיף! סביצ’ה סלמון, דרך נהדרת ליהנות מ’מנה בריאה’, ולא משמינה, בבישול מהיר.

▼ מתכון סביצ’ה סלמון, באדיבות רוני ריבלין – שף קפה יפו

☚ חומרים;

● 100 גרם דג סלמון נקי מעור ועצמות
● (ניתן גם להחליף בטונה אדומה, אינטיאס, או לוקוס).
● 1 כף פטרוזיליה קצוצה.
● 20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים.
● 1 גבעול סלרי.
● 1/2 בצל סגול קטן קצוץ.
● 3 כפות שמן.
● מיץ מחצי לימון.
● מלח לפי הטעם.

☚ אופן הכנה;

● חותכים את הסלמון לקוביות קטנות.

● קוצצים את הסלרי לטבעות קטנות (מוסיפים לפי הטעם, כמה שאוהבים).

● מערבבים בקערה; דג, סלרי, פטרוזיליה, בצל, ועגבניות.

☚ תיבול;

● מתחילים עם הלימון, מוסיפים מלח ומערבבים.

● לאחר מכן, מוסיפים את שמן הזית, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

● מסדרים על צלחת יפה ומגישים מיד.

☚ הערה חשובה;

בשלב התיבול חשוב להקפיד על סדר הפעולות! אם מתחילים עם השמן הוא עוטף את הדג (כמו ציפוי), ולא מאפשר למלח וללימון לעשות את שלהם.

אם לא מגישים מיד, ניתן להכין הכל, ללא תיבול, ורגע לפני ההגשה להוסיף את מיץ הלימון, המלח, ושמן הזית.

☚ טיפ;

סביצ’ה לא מבשלים בחום. חומצת לימון (קיימת בפירות הדר) היא זו שמשנה את מרקמו של הדג מבלי לשנות את טעמו המקורי.

רוני ריבלין, שף “קפה יפו”, מסעדה כשרה, המתמחה בדגים, אומר, כי; “הלימון ’מבשל’ את הדג – באופן חלקי או מלא תלוי במשך הזמן שבו הוא מושרה במרינדה, וזה מה שמיוחד במנה. אני ממליצה להשרות ל-5 דקות בלבד”.

קפה יפו, בית לאוכל ותרבות | עולי ציון 11, שוק הפשפשים.

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים