בשרים | Meats מתכונים ליום העצמאות

כיצד לבחור ולהכין בשר בקר טרי למנגל?

ההבדלים בין ברביקיו למנגל (עם חולצה או בלי חולצה…) ידועים לכולנו. אם נפנה מבטנו לחו"ל, לארה"ב למשל, נראה כי "שרפת בשר על רשת" הוא טקס ממש, מלווה באבזרים - כגון: מלקחיים, כפפות וגרילים; בתלבושות מיוחדות הכוללות כובע ססגוני וסינר; ובעשרות רטבים ומוצרים. אצלנו, לעומת זאת, אם רק נקפיד על כמה כללים נקבל יום עצמאות מוצלח במיוחד.
0
0
בשרים על האש

ההבדלים בין ברביקיו למנגל (עם חולצה או בלי חולצה…) ידועים לכולנו. אם נפנה מבטנו לחו”ל, לארה”ב למשל, נראה, כי “שרפת בשר על רשת” הוא טקס ממש. מדריך; 
חוץ מדגלים, מה שמאפיין את נוף ארצנו בחג העצמאות, בשנים האחרונות, הוא ענני העשן העולים מהחצרות, מהגגות, מהפרקים ואפילו… מאיי התנועה במרכזי הצמתים. גם אלה שממעטים לאכול בשר, כל השנה, רואים חובה לעצמם לנגוס בנתח עסיסי בחג המנגלים.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

בשר לגריל הוא אחד החלקים המובחרים בבשר הבקר, מה שנקרא שרירים נייחים – חלקים שאינם עובדים קשה במיוחד ולכן הם רכים יותר. עם חלקים אלה נמנים האנטריקוט (ורד הצלע), עם או בלי עצם; הסינטה (המותן) והפילה (מותנית) – כל אחד בפני עצמו או מחוברים יחדיו, לצורת טי-בון; ואחרון חביב – השיייטל (כנף העוקץ).

לידם, אפשר להשתמש בחלקים זולים יותר שאותם נטחן להמבורגר ולקבאבים, כגון צוואר, פלדה או שפונדרה (קשתית). בשרים טחונים, המתאימים לצלייה בגריל, לא רק מאזנים את תקציב הקונה ונותנים לו עסקה משתלמת יותר, הם גם טעימים, רכים ועסיסיים, ותורמים לנו לניצול מרבי של הבשר.

ההבדלים בין ברביקיו למנגל (עם חולצה או בלי חולצה…) ידועים לכולנו. אם נפנה מבטנו לחו”ל, לארה”ב למשל, נראה כי “שרפת בשר על רשת” הוא טקס ממש, מלווה באבזרים – כגון: מלקחיים, כפפות וגרילים; בתלבושות מיוחדות הכוללות כובע ססגוני וסינר; ובעשרות רטבים ומוצרים. אצלנו, לעומת זאת, אם רק נקפיד על כמה כללים נקבל יום עצמאות מוצלח במיוחד.

איך נעשה זאת?

בראש וראשונה עם בשר טרי, מיושן היטב (לא לחפף!), לא דק במיוחד ובטמפרטורת החדר. את הבשר אפשר להשרות בכמה תחמיצים, רובם על בסיס יין, שמן זית ועשבי תיבול, ואפשר לשדך לו רטבים אחרי שהוא מוכן, כגון: צ’ימיצ’ורי, חרדל טוב, ואפילו קטשופ – למי שלא יכול בלי. אפשר לתבל אותו לפני ההכנה, בייחוד בפלפל גרוס, אבל את המלח להוסיף רק לקראת הסוף. זכרו – בשר טוב לא זקוק להרבה תבלינים.

בשר לגריל הוא אחד החלקים המובחרים בבשר הבקר
בשר לגריל הוא אחד החלקים המובחרים בבשר הבקר

כאשר הלהבות שוככות, הפחמים לבנים, לוחשים, ואי אפשר לקרב את היד לרשת הלוהטת – זה הזמן להניח עליה את הבשר.

  • הבשר ייסגר (יקבל קליפה) מצדו האחד כשנבחין באגלי זיעה על הבשר מלמעלה. זה הזמן להפוך אותו לכמה דקות לצדו האחר, בהתאם לדרגת ההכנה הרצויה.
  • את הבשר אין לחרוץ בסכין ואין לדקור במזלג, אם הוא אינו מוכן לטעמכם, אנא החזירו אותו לגריל לדקות נוספות, אך היזהרו לא לייבש אותו, כי אז אי אפשר יהיה להצילו.
  • כדאי שהבשר הטחון יכיל 15 אחוזי שומן לפחות. מערבבים אותו היטב ערב קודם, בלי להוסיף לו ביצים.
  • אם ניתן לו לנוח לפחות 4 שעות במקרר, חלבון בשם מיוזין הנמצא בו ידאג לקשור אותו. ניצור קציצות, נשאיר למנוחה, נשתמש למחרת או שנקפיא.
  • חשוב לזכור, שאפשר גם לצלות חלקי בשר שלמים למי שיש גריל עם מכסה.
  • זה לא רק מרשים, אלא גם טעים ביותר, והכוונה היא לאו דווקא לאסאדו, אלא לסינטה ולאנטרקוט.

עצות קטנות שעושות ברביקיו/מנגל גדול:

1. למען השקט הנפשי של כולם, כדאי להמליץ להאכיל קודם כול את הילדים.

2. אם לוקחים בחשבון את החומוס, הטחינה והמאכלים האחרים, כמות הבשר הנדרשת היא 250 גר’ בממוצע של בשר בקר טרי ללא עצם לאדם.

3. רצוי להכין מתז (מרסס) או כוס מים לכיבוי להבות שובבות במיוחד.

4. שיפודי במבוק כדאי להשרות במים כחצי שעה לפני השימוש, כדי שהם לא יישרפו ולא יתפצלו.

5. אחרון חביב, מי שלא קנה לעצמו עדיין גריל – שיקנה גריל שאפשר לשנות בו את גובה הרשת – שימושי ביותר!!!

מתכונים מומלצים על בסיס בשר בקר טרי:

שבלולי מותן בקר (שיפודים קצת אחרת), ל-12 שיפודים.

שבלולי מותן בקר

כמויות:

  • 12 פרוסות סינטה נקייה משומן, משוטחת לעובי שניצל
  • 12 נתחי בצל ירוק באורך של 4-5 ס”מ כל אחד
  • 24 פרוסות אווז מעושן
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מעט חרדל דיז’ון גרגרים

אופן הכנה:

על פרוסת סינטה למרוח מעט חרדל, להניח עליו שתי פרוסות חזה אווז, את הבצל הירוק לגלגל, להדק ולשפד.

לתבל בפלפל שחור ולהניח על האסכלה (גריל) – כמה דקות לכל צד.

אם רוצים שיהיה טעים במיוחד, כדאי להניח בצד צלוחית עם סויה ומעט שום כתוש וכל סועד יטבול בה את השיפוד שלו לפני האוכל.

גירסה צנועה של סטייק נוסח פלורנטינה ל-3 קרניבורים

סטייק אנטרקוט טרי

חומרים:

  • אנטריקוט טרי מיושן היטב עם העצם במשקל של 900 גר’ כל אחד (לא לדאוג, יש לו גם עצם)

למשרה (מרינדה):

  • חצי כוס שמן זית משובח
  • כפית פלפל שחור
  • 2 ענפי רוזמרין ללא הגבעול
  • 2 ענפי טימין
  • 1 לימון טרי.(לשלב ההגשה)

אופן ההכנה:

לערבב את חומרי המשרה, לעסות את הבשר באהבה, להניח במקרר ללילה, לצלות על גריל בסבלנות. כאשר מוכן – ליצוק עליו מיץ לימון טרי.

קבאב בטעם של פעם

קבאב בטעם של פעם ל- 18 קבאבים רציניים

חומרים:

  • 600 גר’ שפונדרה ו-600 גר’ צוואר, טחונים ומעורבבים
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס.
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק, מטוגן במעט שמן, לקרר ולשמור גם את השמן
  • 1 כפית שטוחה מלח.
  • 1 כפית סודה לשתייה מומסת בשליש כוס מים פושרים.

אופן הכנה:

לערבב היטב, ליצור קציצות להניח ללילה במקרר ואחר כך להשתמש או להקפיא.

הכותב שף רפי אהרונוביץ’, ממועדון הקצבים של מועצת הבקר. מתכונים נוספים מופיעים באתר מועצת הבקר: www.meat.org.il

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן