פורום כאן נעים

איגרת שר הביטחון מר אביגדור ליברמן | יום הזיכרון

איגרת שר הביטחון מר אביגדור ליברמן | יום הזיכרון התשע"ז 2017

הפסקת אוכל: ארוחות בוקר עם שי לי ליפא

רותי רוסו וקבוצת ילדים מארחים במטבח של "הפסקת אוכל" את מנחת תוכניות הבישול שי לי ליפא.

ראש הממשלה נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני מאטיס

פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני ג'יימס מאטיס

בני סכנין נגד הפועל ב"ש | 3:1 | 22.4.2017

בני סכנין נגד הפועל ב"ש | 3:1 | 22.4.2017 | תקציר המשחק באיכות גבוהה

קסם הגולן – רמת הגולן

אבי בהרי, צילם וערך סרטון טבע פסטורלי המתעד את נופיה הפראיים של רמת הגולן.

מציאות נושכת | על פליטי הריאליטי

מציאות נושכת - הסרט המלא (על פליטי הריאליטי)

מפעל הפיס

תזונה | דיאטה

האוניברסיטה העברית, מחקר, קובע: אוכלים מזונות עתירי שומן (בזמן) ומרזים

חוקרים של אוניברסיטה העברית, בראשותו של פרופ’ אורן פרוי, מצאו, כי אכילה מתוזמנת של מזונות עתירי שומן מובילה להפחתה במשקל. מחקרים שנעשו לאחרונה הראו שהשעון הביולוגי שולט על מאזן האנרגיה וחילוף החומרים אכילה מוגבלת בזמן אשר אינה מגבילה את הצריכה הקלורית היומית הממוצעת וויסות השעון מסדרים את המטבוליזם ומובילים אף לירידה במשקל.
האוניברסיטה העברית, מחקר, קובע: אוכלים מזונות עתירי שומן (בזמן) ומרזים
האוניברסיטה העברית, מחקר, קובע: אוכלים מזונות עתירי שומן (בזמן) ומרזים

מחקר חדש של האוניברסיטה העברית, בירושלים, מצא, כי אכילה מתוזמנת של דיאטה, הכוללת מזונות עתירי שומן תוביל דווקא להפחתה במשקל ול’מטבוליזם’ ייחודי בו השומנים לא נאגרים ברקמת השומן אלא מנוצלים לאנרגיה, כאשר אין מזון זמין.

המחקר, בוצע על ידי קבוצת חוקרים בראשותו של פרופ’ אורן פרוי, יחד עם עמיתו פרופ’ זכריה מדר, תלמיד המחקר יוני גנזר ועמיתת המחקר ד"ר הדס שרמן מהמכון לביוכימיה, מזון ותזונה בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה’ סמית של האוניברסיטה העברית, ופורסם לאחרונה בכתב העת הנחשב FASEB Journal.

מחקרים שנעשו, לאחרונה, הראו, כי "השעון הביולוגי" שולט על מאזן האנרגיה וחילוף החומרים. מזונות עתירי שומן משבשים את השעון הביולוגי וכך נוצרות הפרעות מטבוליות שגורמות לאכילת יתר ולהשמנה.

החוקרים, שיערו שעל ידי ויסות השעון הביולוגי ניתן להילחם בהשמנת יתר. "הראינו, כי האכלה מוגבלת בזמן אשר אינה מגבילה את ה’צריכה הקלורית היומית הממוצעת’ מספקת אות מתזמן למערכת", מציין פרופ’ פרוי.

"למרות שידוע ש’מזון עתיר שומן’ משבש את המטבוליזם, מצאנו שתזמון צריכת האוכל וויסות השעון מסדרים את המטבוליזם ומובילים אף לירידה במשקל. כלומר; לשעון הביולוגי השפעה יותר חזקה על המטבוליזם מאשר לשומן". הוסיף פרופ’ פרוי.

החוקרים, בחנו את ההשפעה לטווח ארוך של "האכלה מתוזמנת" בשילוב מזון עתיר שומן על קצב חילוף החומרים היומי בבעלי חיים. במשך 18 שבועות הם האכילו את בעלי החיים כל יום באותן שעות ולאותו פרק זמן והשוו אותם לשלוש קבוצות ביקורת – קבוצה שאכלה באופן מתוזמן מזון דל שומן, קבוצה שאכלה באופן חופשי מזון עתיר שומן וקבוצה שאכלה באופן חופשי מזון דל שומן.

על אף צריכה קלורית יומית זהה, משקל הגוף של הקבוצה שניזונה מ’דיאטה עתירת שומן’ מתוזמנת היה נמוך יותר מזה של הקבוצה שניזונה באופן חופשי מ’דיאטה דלת שומן’. כמו כן, בקבוצה הראשונה, השומנים שנצרכו לא נאגרו ברקמות השומן, כפי שצוין לעיל, ונרשמה עלייה בשריפת השומנים.

"המחקר, הראה עוד, כי להשפעה של תזמון מתן המזון על המטבוליזם יש קדימות על פני ההשפעה של השומן הנצרך, מה שמוביל לשיפור במדדים המטבוליים ול’מניעת השמנה’", מסביר פרופ’ פרוי ומוסיף ש"הגבלת התזמון של האוכל ללא הגבלת תוכן התפריט היומי, יכולה לשמש כלי טיפולי למניעת השמנה בקרב אנשים".

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים