פורום כאן נעים

דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו בדיון 40 חתימות בכנסת

דברי ראש הממשלה מר בנימין נתניהו בדיון ביום שני, 13-11-17 לאחר שנאספו 40 חתימות בכנסת.

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד”א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

אודטה שוורץ האמנתי לו | עוד גבר מתחזה

העיתונאית אודטה שוורץ, על גבר מתחזה שהייתה עמו ביחסים: האמנתי לו | הכתב חיים אתגר, ערוץ 2.

המורה התמוטט בשיעור – התלמיד הציל את חייו

המורה דר' "מרקוס הילסנרט" התמוטט באמצע השיעור - התלמיד מתנדב נוער מד"א "אולי רפאלי" ביצע בו פעולות החייאה בהדרכה טלפונית של חובשת במוקד שרי קליין - כתבתו של פוראת נאסר - המהדורה המרכזית - ערוץ 2.

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן – קרין גורן

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן - קרין גורן.

פיתות מתנפחות. מאלף עד תיו

מתכון לפיתות מתנפחות ונפתחות בקלות. בתנור ביתי רגיל. קל, פשוט, ברור ומפורט. מפי מקס מלכיאל.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

תרקוד היא אמרה לו… תרקוד

תרקוד היא אמרה לו... תרקוד. שווה אולי תלמד משהו יא גבר.

מדהים? תשפטו בעצמכם

מדהים? תשפטו בעצמכם רק אל תנסו בבית וגם לא ברחוב.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

מבקים כאן ישראל

A feed could not be found at http://kanisrael.co.il/?feed=rss2. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.
שף - מתכונים

’פטה כבד עוף’ מעוטר בפיסטוק, מלווה בריבת תאנים

מתכון עם פירות ופיצוחים, המתאים לימים אלו ימי ט”ו בשבט, מתוך הספר; “טעמים ישראלים”. מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים.
’פטה כבד עוף’ מעוטר בפיסטוק, מלווה בריבת תאנים
’פטה כבד עוף’ מעוטר בפיסטוק, מלווה בריבת תאנים

פטה – פָּטֶה (מצרפתית: Pâté, תערובת בשר קצוץ ושומן), הוא ממרח בשר המוגש לרוב עם קלי כמתאבן. פטה, עשוי לרוב תערובת טחונה או קצוצה של סוגי בשר מו במקרה זה, למשל כבד עוף העשיר בחלבונים, ויטמין A, ויטמין B3, ויטמין B12’ עם שומן. מתכונים אחרים כוללים בנוסף ירקות, עשבי תיבול, תבלינים, יין ועוד.

פטה כבד עוף מעוטר בפיסטוק, מלווה בריבת תאנים

מצרכים לפטה:

1/2 ק”ג כבד עוף
100 גרם חמאה
3 כפות ברנדי
2 בצלים בגודל בינוני
100 גרם פיסטוקים וטחונים
1/2 כפית מלח
קורט פלפל מלח

מצרכים לריבת תאנים:

1/2 ק”ג תאנים יבשות
1 כוס סוכר
3 כפות מיץ לימון
2 מקלות קינמון
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

מטגנים את הכבד ב-50 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, ומתבלים במלח ופלפל.פורסים את הבצל ומאדים אותו בשארית החמאה או המרגרינה עד לקבלת צבע זהוב.

כאשר הכבד והבצל מטוגנים וקרים, טוחנים אותם היטב, כולל יתר החמאה או המרגרינה המומסת, עם הברנדי.

מרפדים תבנית (אינגליש קייק) בניילון ניצמד, על הניילון מפזרים את הפיסטוקים. יוצקים את תערובת הכבד על הפיסטוק ומכניסים למקרר ל- 24 שעות.

חותכים תאנים לפרוסות בעובי של כ-3 מ”מ. מערבבים עם שאר חומרי הרוטב ומבשלים בחום נמוך כ-20 דקות למרקם ריבתי.

מוציאים את הכבד מהתבנית, פורסים לפרוסות בעובי של 1 ס”מ, ומגישים על צלחת בליווי ריבת התאנים, וטוסטים קטנים.

_________

* מתוך הספר “טעמים ישראלים” מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים.

רשת מלונות “רימונים”, מקבוצת הכשרת הישוב, מלווה את מדינת ישראל מאז הקמתה וכוללת היום עשרה בתי מלון מעוצבים מאילת שבדרום ועד הגולן שבצפון.

שם הרשת, “רימונים”, הינו שם ישראלי המסמל את היופי והטוב שהתברכה בהם הארץ, ומתאים לאופיים המיוחד של המלונות, הפועלים בהתאם לאסטרטגיה ניהולית שעיקרה לתת לכל אורח את הטוב והאיכותי ביותר.

לרשות האורחים, צוות מיומן ומקצועי, האחראי על מתן שירות ברמה הגבוהה ביותר לצד אינספור חוויות ואפשרויות נופש, אירוח ועסקים, בהתאם למגוון הגילאים ומאפייני הנופש הישראלי, להנאה מחופשה בלתי נשכחת.

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים