פורום כאן נעים

ראש הממשלה בנימין נתניהו בנאום בגני התערוכה

ראש הממשלה בנימין נתניהו ב'נאום גני התערוכה'.

רונאלדו, מגן דוד אדום ו’אבוט ישראל’ למען תרומות דם

הכדורגלן כריסטיאנו רונאלדו, תורם דם קבוע, קורא לציבור להצטרף לעידוד תרומות דם בישראל

הפצצת הכור הסורי – הסרט המלא

הסרט חושף את המותחן הדרמטי שעמד מאחורי הפצצת הכור הסורי. מי נתן את ההוראה על מה דיברו אולמרט ובוש? והיכן בילה גבי אשכנזי בזמן ההפצצה הקטלנית?

מיכאל בְּרִיזוֹן קורע את יאיר לפיד

מיכאל בְּרִיזוֹן הידוע בשם-העט ב. מיכאל והסאטיריקן והפובליציסט, קורע את יאיר לפיד לגזרים מפוצץ את הבלוף.

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת.

חמש עובדות מדעיות על פסח

5 עובדות מדעיות שלא ידעת על פסח והשלכותיו עליך.

סחלב טעים וחמים | ליהי קרויץ

סחלב טעים וחמים-tasty and warm sahcla | מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ - הערוץ המקורי קל ומהיר.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

שלמה ארצי עם עומר אדם | לא הפסקתי לחפש אותך

שלמה ארצי עם עומר אדם - לא הפסקתי לחפש אותך | מילים ולחן: שלמה ארצי | עיבוד והפקה מוזיקלית: יעקב למאי.

ד”ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

שף - מתכונים

’פטה כבד עוף’ מעוטר בפיסטוק, מלווה בריבת תאנים

מתכון עם פירות ופיצוחים, המתאים לימים אלו ימי ט”ו בשבט, מתוך הספר; “טעמים ישראלים”. מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים.
’פטה כבד עוף’ מעוטר בפיסטוק, מלווה בריבת תאנים
’פטה כבד עוף’ מעוטר בפיסטוק, מלווה בריבת תאנים

פטה – פָּטֶה (מצרפתית: Pâté, תערובת בשר קצוץ ושומן), הוא ממרח בשר המוגש לרוב עם קלי כמתאבן. פטה, עשוי לרוב תערובת טחונה או קצוצה של סוגי בשר מו במקרה זה, למשל כבד עוף העשיר בחלבונים, ויטמין A, ויטמין B3, ויטמין B12’ עם שומן. מתכונים אחרים כוללים בנוסף ירקות, עשבי תיבול, תבלינים, יין ועוד.

פטה כבד עוף מעוטר בפיסטוק, מלווה בריבת תאנים

מצרכים לפטה:

1/2 ק”ג כבד עוף
100 גרם חמאה
3 כפות ברנדי
2 בצלים בגודל בינוני
100 גרם פיסטוקים וטחונים
1/2 כפית מלח
קורט פלפל מלח

מצרכים לריבת תאנים:

1/2 ק”ג תאנים יבשות
1 כוס סוכר
3 כפות מיץ לימון
2 מקלות קינמון
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

מטגנים את הכבד ב-50 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, ומתבלים במלח ופלפל.פורסים את הבצל ומאדים אותו בשארית החמאה או המרגרינה עד לקבלת צבע זהוב.

כאשר הכבד והבצל מטוגנים וקרים, טוחנים אותם היטב, כולל יתר החמאה או המרגרינה המומסת, עם הברנדי.

מרפדים תבנית (אינגליש קייק) בניילון ניצמד, על הניילון מפזרים את הפיסטוקים. יוצקים את תערובת הכבד על הפיסטוק ומכניסים למקרר ל- 24 שעות.

חותכים תאנים לפרוסות בעובי של כ-3 מ”מ. מערבבים עם שאר חומרי הרוטב ומבשלים בחום נמוך כ-20 דקות למרקם ריבתי.

מוציאים את הכבד מהתבנית, פורסים לפרוסות בעובי של 1 ס”מ, ומגישים על צלחת בליווי ריבת התאנים, וטוסטים קטנים.

_________

* מתוך הספר “טעמים ישראלים” מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים.

רשת מלונות “רימונים”, מקבוצת הכשרת הישוב, מלווה את מדינת ישראל מאז הקמתה וכוללת היום עשרה בתי מלון מעוצבים מאילת שבדרום ועד הגולן שבצפון.

שם הרשת, “רימונים”, הינו שם ישראלי המסמל את היופי והטוב שהתברכה בהם הארץ, ומתאים לאופיים המיוחד של המלונות, הפועלים בהתאם לאסטרטגיה ניהולית שעיקרה לתת לכל אורח את הטוב והאיכותי ביותר.

לרשות האורחים, צוות מיומן ומקצועי, האחראי על מתן שירות ברמה הגבוהה ביותר לצד אינספור חוויות ואפשרויות נופש, אירוח ועסקים, בהתאם למגוון הגילאים ומאפייני הנופש הישראלי, להנאה מחופשה בלתי נשכחת.

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים