פורום כאן נעים

דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו באירוע "תגלית"

דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו באירוע "תגלית" בבנייני האומה בירושלים.

אנדרה ריו & יוהן שטראוס התזמורת

אנדרה ריו & יוהן שטראוס התזמורת ביצוע ארץ זו שלי חי מאסטריכט.

סיכום 2017 בסביבה

סיכום 2017 בסביבה מטעם האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה

תמונת מצב המהומות ב-איראן

סימה שיין, חוקרת בכירה ב'מכון למחקרי ביטחון לאומי' סוקרת את תמונת המצב של המהומות באיראן.

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת.

השף חיים כהן עם הילה אלפרט

בחזרה לשום פלפל ושמן זית עם חיים כהן המארח את עיתונאית האוכל הילה אלפרט.

סחלב טעים וחמים | ליהי קרויץ

סחלב טעים וחמים-tasty and warm sahcla | מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ - הערוץ המקורי קל ומהיר.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

שלמה ארצי עם עומר אדם | לא הפסקתי לחפש אותך

שלמה ארצי עם עומר אדם - לא הפסקתי לחפש אותך | מילים ולחן: שלמה ארצי | עיבוד והפקה מוזיקלית: יעקב למאי.

ד"ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

מבקים כאן ישראל

A feed could not be found at http://kanisrael.co.il/?feed=rss2. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.
דברי מאפה

עוגיות חמאת בוטנים

עוגיות חמאת בוטנים מוצאות את מקומן בכל מרחב קולינארי באשר הוא. הן מתאימות לאלו הרגישים לגלוטן, לשוחרי המאכלים הבריאותיים והאורגניים, או לאלו שסתם אוהבים חמאת בוטנים … הן נחשבות לבריאותיות בשל ערכי חומצות שומן חיוניות שהבוטנים מכילים בכמות רבה. חשוב לאכסן את העוגיות לאחר שהתקררו בצנצנת או קופסה אטומה לשם שמירת הטריות והפריכות.
עוגיות חמאת בוטנים
עוגיות חמאת בוטנים

חמאת בוטנים היא ממרח מזין ועתיר קלוריות, שעשוי מבוטנים (אגוזי אדמה) קלויים המרוסקים לכדי משחה. הבוטנים מכילים חומצות שומן חד לא רוויות המורידות את הכולסטרול בגוף. הבוטנים מכילים מינרלים רבים הקיימים במזון בכמויות גדולות. חמאת הבוטנים הייתה ידועה עוד לאצטקים. בשנת 1890 הוחל בשווק מסחרי של חמאת בוטנים כתוסף חלבונים לאנשים שלא יכלו ללעוס חלבון ממקור אחר עקב בעיות שיניים. בישראל משווקות שלוש גרסאות נפוצות של חמאת בוטנים; קלאסית, עם דבש ועם שברי בוטנים.

המצרכים:
(48 יחידות)

1/2 כוס חמאה
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/2 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
2 כפות חלב
1 כפית וניל
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
סוכר
48 נטיפי שוקולד חלב אפשר במקום שוקולד להשתמש בבוטנים או שקדים או אגוזי אדמה לא קלויים לפי הטעם.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 190 מעלות צלזיוס. לערבב את חמאת הבוטנים, סוכר חום ו- 1/2 כוס סוכר לבן. להוסיף, ביצה, חלב ווניל. ולטרוף היטב.

לערבב יחד קמח, סודה לשתייה ומלח. ולהוסיף לתערובת הקרם. מקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק נוקשה. קורצים מהבצק כדור בגודל כ- 2.5 סנטימטר, מגלגלים בסוכר. מניחים על נייר אפייה משומן במרחק של כ-2 סנטימטרים האחד מהשני אופים במשך 10-12 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.

מיד עם הוצאת העוגיות ובעודן חמות, שמים על כל עוגייה למעלה נטיף שוקולד, ולוחצים כלפי מטה בחוזקה כדי שיתמזג בסדקים מסביב לקצה.

זמן הכנה: 30 דקות | זמן האפיה: 10 דקות | כמות קלוריות למנה: 95 | סה"כ שומן: 4.9 גרם | כולסטרול: 5 מ"ג

הפתיח והמבוא מאתר ויקיפדיה

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים