פורום כאן נעים

שידור חי | היכנסו לאתר וצפו ב'מצעד החיים'

שידור חי | היכנסו לכתבה | בנט: אחריות הנצחת השואה מוטלת עלינו כאנשי חינוך | באתר וצפו ב'מצעד החיים' באיכות HD

הפסקת אוכל: ארוחות בוקר עם שי לי ליפא

רותי רוסו וקבוצת ילדים מארחים במטבח של "הפסקת אוכל" את מנחת תוכניות הבישול שי לי ליפא.

ראש הממשלה נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני מאטיס

פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני ג'יימס מאטיס

בני סכנין נגד הפועל ב"ש | 3:1 | 22.4.2017

בני סכנין נגד הפועל ב"ש | 3:1 | 22.4.2017 | תקציר המשחק באיכות גבוהה

קסם הגולן – רמת הגולן

אבי בהרי, צילם וערך סרטון טבע פסטורלי המתעד את נופיה הפראיים של רמת הגולן.

מציאות נושכת | על פליטי הריאליטי

מציאות נושכת - הסרט המלא (על פליטי הריאליטי)

מפעל הפיס

דברי מאפה

עוגיות חמאת בוטנים

עוגיות חמאת בוטנים מוצאות את מקומן בכל מרחב קולינארי באשר הוא. הן מתאימות לאלו הרגישים לגלוטן, לשוחרי המאכלים הבריאותיים והאורגניים, או לאלו שסתם אוהבים חמאת בוטנים … הן נחשבות לבריאותיות בשל ערכי חומצות שומן חיוניות שהבוטנים מכילים בכמות רבה. חשוב לאכסן את העוגיות לאחר שהתקררו בצנצנת או קופסה אטומה לשם שמירת הטריות והפריכות.
עוגיות חמאת בוטנים
עוגיות חמאת בוטנים

חמאת בוטנים היא ממרח מזין ועתיר קלוריות, שעשוי מבוטנים (אגוזי אדמה) קלויים המרוסקים לכדי משחה. הבוטנים מכילים חומצות שומן חד לא רוויות המורידות את הכולסטרול בגוף. הבוטנים מכילים מינרלים רבים הקיימים במזון בכמויות גדולות. חמאת הבוטנים הייתה ידועה עוד לאצטקים. בשנת 1890 הוחל בשווק מסחרי של חמאת בוטנים כתוסף חלבונים לאנשים שלא יכלו ללעוס חלבון ממקור אחר עקב בעיות שיניים. בישראל משווקות שלוש גרסאות נפוצות של חמאת בוטנים; קלאסית, עם דבש ועם שברי בוטנים.

המצרכים:
(48 יחידות)

1/2 כוס חמאה
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/2 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
2 כפות חלב
1 כפית וניל
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
סוכר
48 נטיפי שוקולד חלב אפשר במקום שוקולד להשתמש בבוטנים או שקדים או אגוזי אדמה לא קלויים לפי הטעם.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 190 מעלות צלזיוס. לערבב את חמאת הבוטנים, סוכר חום ו- 1/2 כוס סוכר לבן. להוסיף, ביצה, חלב ווניל. ולטרוף היטב.

לערבב יחד קמח, סודה לשתייה ומלח. ולהוסיף לתערובת הקרם. מקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק נוקשה. קורצים מהבצק כדור בגודל כ- 2.5 סנטימטר, מגלגלים בסוכר. מניחים על נייר אפייה משומן במרחק של כ-2 סנטימטרים האחד מהשני אופים במשך 10-12 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.

מיד עם הוצאת העוגיות ובעודן חמות, שמים על כל עוגייה למעלה נטיף שוקולד, ולוחצים כלפי מטה בחוזקה כדי שיתמזג בסדקים מסביב לקצה.

זמן הכנה: 30 דקות | זמן האפיה: 10 דקות | כמות קלוריות למנה: 95 | סה"כ שומן: 4.9 גרם | כולסטרול: 5 מ"ג

הפתיח והמבוא מאתר ויקיפדיה

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים