יום השטרודל הבינלאומי עוגות קונדיטוריה

שטרודל תפוחים צ’כי | כרוכית

"קונדיטורית אביב" מעניקה מתכונים מתענוגות החורף מהליין חדש שלה ומספר טיפים להכנת עוגה חמה וביתית. כרוכית – שטרודל תפוחים צ’כי. בצק השטרודל הווינאי הינו מאוד גמיש. הוא מוכן בעזרת קמח בעל ריכוז גבוה של גלוטן, עם מעט מאוד שומן ובלי סוכר. לשם קבלת בצק דק מאוד, הוא מונח על גבי סדין ונמתח לעלה דקיק בעזרת גבות כפות הידיים בלבד בכיוון מן המרכז והחוצה. הוא מגולגל בזהירות תוך משיכתו של הסדין, הידוק והימנעות מקריעתו של הבצק.
0
0
שטרודל תפוחים צ’כי | כרוכית
שטרודל תפוחים צ’כי | כרוכית

מקום הולדתו של השטרודל (בעברית: כרוכית) באוסטריה, מקור המילה הוא כנראה מגרמנית עתיקה, שבה פירוש המילה “שטרודל” הוא מערבולת. מאפה השטרודל האוסטרי המסורתי נחשב שונה מהשטרודל המוגש בשאר העולם, שלעיתים קרובות עשוי בצק פילו או בצק עלים.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

בצק השטרודל הווינאי הינו מאוד גמיש. הוא מוכן בעזרת קמח בעל ריכוז גבוה של גלוטן, עם מעט מאוד שומן ובלי סוכר.

לשם קבלת בצק דק מאוד, הוא מונח על גבי סדין ונמתח לעלה דקיק בעזרת גבות כפות הידיים בלבד בכיוון מן המרכז והחוצה. הוא מגולגל בזהירות תוך משיכתו של הסדין, הידוק והימנעות מקריעתו של הבצק

  • החומרים:
  • 300 גרם קמח (1/4, 2 כוסות בערך)
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1-1/2 כפיות אבקת אפיה
  • 3-4 כפות חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

למלית:

  • 4 תפוחי-עץ חמוצים (גרנד) מגוררים גס
  • 4 כפות סוכר
    4 כפיות קינמון טחון
  • 50 גרם צימוקי יין בהירים
  • 50 גרם אגוזים קצוצים גס

להברשה:

  • 1 חלמון ביצה

שטרודל תפוחים צ’כיאופן הכנה:

לבצק: לערבב את הקמח, אבקת האפייה והחמאה עד שנוצרת תערובת פירורית. להוסיף את שאר מרכיבי הבצק ולערבב עד שנוצר בצק אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל-15 דקות בערך.

למלית: לערבב את תפוחי העץ המגוררים עם הסוכר, הקינמון, הצימוקים והאגוזים. לחלק את הבצק לשני כדורים שווים פחות או יותר. לרדד כל כדור על משטח מקומח לעלה מרובע בעובי 3 מ”מ בערך.

לשים חצי מהמלית לאורך כל עלה, כ-2 ס”מ מקצה אחד ולגלגל לרולדה. להניח בתבנית תנור שטוחה, מרופדת בנייר אפייה, להבריש את הרולדות בחלמון ביצה ולאפות 25-30 דקות בקירוב ב-180°C.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן