יום ירושלים: 50 שנים, 50 פנים

50 שנה לשחרור ירושלים: לשכת העיתונות הממשלתית מציגה 50 פנים לעיר שחוברה לה יחדיו, דרך עדשת המצלמה של צלמי לע"מ.

פורום כאן נעים

מבצע "מגן כחול" לרגל ביקור נשיא ארצות הברית

מבצע "מגן כחול" יוצא לדרך לרגל ביקור נשיא ארצות הברית מר דונלד טראמפ בישראל

הפועל תל אביב נגד הפועל אשקלון 6.5.2017 | 0:0

הפועל תל אביב נגד הפועל אשקלון 6.5.2017 | 0:0

קסם הגולן – רמת הגולן

אבי בהרי, צילם וערך סרטון טבע פסטורלי המתעד את נופיה הפראיים של רמת הגולן.

למבוגרים: על חיתול ויאגרה וחתול…

זקן מבקש חיתולים למבוגרים וויאגרה | שחקנים: ורד פלדמן אלברט כהן.

מרואן ברגותי – נתפס בפעם השניה עם המכנסים למטה

מרואן ברגותי - נתפס פעם אחת על ידי כוחות הביטחון בתחתוניו ובפעם השנייה, שובת רעב וטורטית במלתעותיו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

מתכוני תוספות

רטטוי עם נקניק פיקנטי

מאכל מסורתי מהאזור הצרפתי פרובנס בעל טעם עשיר ועמוק. רטטוי אפשר להגיש חם, קר או בטמפרטורת החדר, או כתוספת למנה העיקרית או כמתאבן עם לחם או קרקרים
רטטוי עם נקניק פיקנטי
רטטוי עם נקניק פיקנטי

רטטוי הוא תבשיל מהאזור הצרפתי פרובנס המשלב חצילים המתבשלים לאיטם, פלפלים, עגבניות, בצל, קישואים, שום ועשבי תיבול טריים.- כולם מטוגנים קלות בשמן זית. שילוב הירקות יכול להשתנות בהתאם למטבח. הם יכולים להיות מבושלים ביחד, או מבושלים בנפרד ולאחר מכן בשילוב ומחוממים בקצרה יחד. רטטוי אפשר להגיש חם, קר או בטמפרטורת החדר, או כתוספת למנה העיקרית או כמתאבן עם לחם או קרקרים.

המצרכים:
ל – 4 מנות

● 2 (4 גרם) נקניק הודו מתובל איטלקי
● 3 זוקיני (צהוב או ירוק), לחתוך לאורכו לפרוסות בעובי 1.25 ס"מ
● 1 בצל בינוני לבן או סגול, פרוס לטבעות בעובי 1.25 ס"מ
● 1 חצילים (בערך 11/2 1ק"ג), חתוכים לאורכו לפרוסות בעובי 1.25 ס"מ
● 2 פלפלים אדום, צהוב או ירוק, קלויים, קלופים, וחותכים לריבועים בעובי 1.25 ס"מ
● קופסת עגבניות קלויות על האש (14.5 גרם) ללא מלח
● 1 כף קליפת לימון מגוררת
● 1 כף בזיליקום טרי קצוץ
● 1 כפית טימין טרי קצוץ
● מלח פלפל שחור טחון (לפי הטעם)
● 2 כפות שטוחות עלי פטרוזיליה קצוצים , לקישוט

אופן ההכנה:

במחבת על אש בינונית גבוהה מטגני את הנקניק עד שאין צבע ורוד יותר. מסננים היטב ומניחים בצד.

הכנת הגריל לחום בינוני גבוה (כאשר האש מוכנה אתה יכול להחזיק את היד שלך 5 ס"מ מעל המדף לא יותר מ -3 עד 4 שניות). שפד על שיפוד עץ פרוסות בצל לחוד, קישואים לחוד וחצילים גם בנפרד שמן את הירקות בעזרת תרסיס שמן זית לבישול. הנח את שיפודי הירקות על המדף גריל, סובב את השיפודים מדי פעם, במשך כ- 4 דקות בסך הכל. (צלית הבצל עשויה להימשך זמן רב.)

להסיר מהאש ולהניח להתקרר. כאשר קר מספיק יש לחתוך את הירקות הקלויים לקוביות בגודל 1.25 ס"מ ולהעביר לקערה. מוסיפים את פלפל קלוי, עגבניות, גרידת לימון, בזיליקום, וטימין. מוסיפים את הנקניק. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מעבירים לקערה הגשה ומקשטים עם הפטרוזיליה.

ערך תזונתי למנה: 170 קלוריות, 6 גרם שומן הכולל (1.5 גרם שומן רווי), 35 מ"ג כולסטרול, 389 מ"ג נתרן, 21 גרם פחמימות הכולל (11 גרם סוכרים), 8 גרם סיבים, 12 גרם חלבון

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים