פורום כאן נעים

הצהרות ראש הממשלה נתניהו ונשיא ארגנטינה

הצהרות ראש הממשלה מר בנימין נתניהו ונשיא ארגנטינה מר מאוריסיו מאקרי לאחר פגישתם היום (שלישי).

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד”א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

אודטה שוורץ האמנתי לו | עוד גבר מתחזה

העיתונאית אודטה שוורץ, על גבר מתחזה שהייתה עמו ביחסים: האמנתי לו | הכתב חיים אתגר, ערוץ 2.

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף אריה

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף הלביאה

ילד מיוחד, וסוס מיוחד | חובה לצפות

כשהגעתי הביתה וצפיתי בסרטון הבנתי את העוצמה של אותו רגע של בני ארז הלוקה ב'תסמונת ויליאמס' והסוס הרגיש.

מפעל הפיס

צהל איתם – ולמענם

צהל איתם - ולמענם | כך נראה ההאקתון הצה"לי שמפתח פתרונות לקשיים של ילדים אוטיסטים. עוד טכנולוגיות שפותחו בפרויקט המיוחד, עכשיו באתר צה"ל: http://bit.ly/2vsq4w7

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן – קרין גורן

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן - קרין גורן.

נעים לעקוב אחרי

מתכוני תוספות

רטטוי עם נקניק פיקנטי

מאכל מסורתי מהאזור הצרפתי פרובנס בעל טעם עשיר ועמוק. רטטוי אפשר להגיש חם, קר או בטמפרטורת החדר, או כתוספת למנה העיקרית או כמתאבן עם לחם או קרקרים
רטטוי עם נקניק פיקנטי
רטטוי עם נקניק פיקנטי

רטטוי הוא תבשיל מהאזור הצרפתי פרובנס המשלב חצילים המתבשלים לאיטם, פלפלים, עגבניות, בצל, קישואים, שום ועשבי תיבול טריים.- כולם מטוגנים קלות בשמן זית. שילוב הירקות יכול להשתנות בהתאם למטבח. הם יכולים להיות מבושלים ביחד, או מבושלים בנפרד ולאחר מכן בשילוב ומחוממים בקצרה יחד. רטטוי אפשר להגיש חם, קר או בטמפרטורת החדר, או כתוספת למנה העיקרית או כמתאבן עם לחם או קרקרים.

המצרכים:
ל – 4 מנות

● 2 (4 גרם) נקניק הודו מתובל איטלקי
● 3 זוקיני (צהוב או ירוק), לחתוך לאורכו לפרוסות בעובי 1.25 ס”מ
● 1 בצל בינוני לבן או סגול, פרוס לטבעות בעובי 1.25 ס”מ
● 1 חצילים (בערך 11/2 1ק”ג), חתוכים לאורכו לפרוסות בעובי 1.25 ס”מ
● 2 פלפלים אדום, צהוב או ירוק, קלויים, קלופים, וחותכים לריבועים בעובי 1.25 ס”מ
● קופסת עגבניות קלויות על האש (14.5 גרם) ללא מלח
● 1 כף קליפת לימון מגוררת
● 1 כף בזיליקום טרי קצוץ
● 1 כפית טימין טרי קצוץ
● מלח פלפל שחור טחון (לפי הטעם)
● 2 כפות שטוחות עלי פטרוזיליה קצוצים , לקישוט

אופן ההכנה:

במחבת על אש בינונית גבוהה מטגני את הנקניק עד שאין צבע ורוד יותר. מסננים היטב ומניחים בצד.

הכנת הגריל לחום בינוני גבוה (כאשר האש מוכנה אתה יכול להחזיק את היד שלך 5 ס”מ מעל המדף לא יותר מ -3 עד 4 שניות). שפד על שיפוד עץ פרוסות בצל לחוד, קישואים לחוד וחצילים גם בנפרד שמן את הירקות בעזרת תרסיס שמן זית לבישול. הנח את שיפודי הירקות על המדף גריל, סובב את השיפודים מדי פעם, במשך כ- 4 דקות בסך הכל. (צלית הבצל עשויה להימשך זמן רב.)

להסיר מהאש ולהניח להתקרר. כאשר קר מספיק יש לחתוך את הירקות הקלויים לקוביות בגודל 1.25 ס”מ ולהעביר לקערה. מוסיפים את פלפל קלוי, עגבניות, גרידת לימון, בזיליקום, וטימין. מוסיפים את הנקניק. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מעבירים לקערה הגשה ומקשטים עם הפטרוזיליה.

ערך תזונתי למנה: 170 קלוריות, 6 גרם שומן הכולל (1.5 גרם שומן רווי), 35 מ”ג כולסטרול, 389 מ”ג נתרן, 21 גרם פחמימות הכולל (11 גרם סוכרים), 8 גרם סיבים, 12 גרם חלבון

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים