פורום כאן נעים

דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו בדיון 40 חתימות בכנסת

דברי ראש הממשלה מר בנימין נתניהו בדיון ביום שני, 13-11-17 לאחר שנאספו 40 חתימות בכנסת.

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד”א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

אודטה שוורץ האמנתי לו | עוד גבר מתחזה

העיתונאית אודטה שוורץ, על גבר מתחזה שהייתה עמו ביחסים: האמנתי לו | הכתב חיים אתגר, ערוץ 2.

המורה התמוטט בשיעור – התלמיד הציל את חייו

המורה דר' "מרקוס הילסנרט" התמוטט באמצע השיעור - התלמיד מתנדב נוער מד"א "אולי רפאלי" ביצע בו פעולות החייאה בהדרכה טלפונית של חובשת במוקד שרי קליין - כתבתו של פוראת נאסר - המהדורה המרכזית - ערוץ 2.

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן – קרין גורן

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן - קרין גורן.

פיתות מתנפחות. מאלף עד תיו

מתכון לפיתות מתנפחות ונפתחות בקלות. בתנור ביתי רגיל. קל, פשוט, ברור ומפורט. מפי מקס מלכיאל.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

תרקוד היא אמרה לו… תרקוד

תרקוד היא אמרה לו... תרקוד. שווה אולי תלמד משהו יא גבר.

מדהים? תשפטו בעצמכם

מדהים? תשפטו בעצמכם רק אל תנסו בבית וגם לא ברחוב.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

מבקים כאן ישראל

A feed could not be found at http://kanisrael.co.il/?feed=rss2. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.
מתכוני תוספות

רטטוי עם נקניק פיקנטי

מאכל מסורתי מהאזור הצרפתי פרובנס בעל טעם עשיר ועמוק. רטטוי אפשר להגיש חם, קר או בטמפרטורת החדר, או כתוספת למנה העיקרית או כמתאבן עם לחם או קרקרים
רטטוי עם נקניק פיקנטי
רטטוי עם נקניק פיקנטי

רטטוי הוא תבשיל מהאזור הצרפתי פרובנס המשלב חצילים המתבשלים לאיטם, פלפלים, עגבניות, בצל, קישואים, שום ועשבי תיבול טריים.- כולם מטוגנים קלות בשמן זית. שילוב הירקות יכול להשתנות בהתאם למטבח. הם יכולים להיות מבושלים ביחד, או מבושלים בנפרד ולאחר מכן בשילוב ומחוממים בקצרה יחד. רטטוי אפשר להגיש חם, קר או בטמפרטורת החדר, או כתוספת למנה העיקרית או כמתאבן עם לחם או קרקרים.

המצרכים:
ל – 4 מנות

● 2 (4 גרם) נקניק הודו מתובל איטלקי
● 3 זוקיני (צהוב או ירוק), לחתוך לאורכו לפרוסות בעובי 1.25 ס”מ
● 1 בצל בינוני לבן או סגול, פרוס לטבעות בעובי 1.25 ס”מ
● 1 חצילים (בערך 11/2 1ק”ג), חתוכים לאורכו לפרוסות בעובי 1.25 ס”מ
● 2 פלפלים אדום, צהוב או ירוק, קלויים, קלופים, וחותכים לריבועים בעובי 1.25 ס”מ
● קופסת עגבניות קלויות על האש (14.5 גרם) ללא מלח
● 1 כף קליפת לימון מגוררת
● 1 כף בזיליקום טרי קצוץ
● 1 כפית טימין טרי קצוץ
● מלח פלפל שחור טחון (לפי הטעם)
● 2 כפות שטוחות עלי פטרוזיליה קצוצים , לקישוט

אופן ההכנה:

במחבת על אש בינונית גבוהה מטגני את הנקניק עד שאין צבע ורוד יותר. מסננים היטב ומניחים בצד.

הכנת הגריל לחום בינוני גבוה (כאשר האש מוכנה אתה יכול להחזיק את היד שלך 5 ס”מ מעל המדף לא יותר מ -3 עד 4 שניות). שפד על שיפוד עץ פרוסות בצל לחוד, קישואים לחוד וחצילים גם בנפרד שמן את הירקות בעזרת תרסיס שמן זית לבישול. הנח את שיפודי הירקות על המדף גריל, סובב את השיפודים מדי פעם, במשך כ- 4 דקות בסך הכל. (צלית הבצל עשויה להימשך זמן רב.)

להסיר מהאש ולהניח להתקרר. כאשר קר מספיק יש לחתוך את הירקות הקלויים לקוביות בגודל 1.25 ס”מ ולהעביר לקערה. מוסיפים את פלפל קלוי, עגבניות, גרידת לימון, בזיליקום, וטימין. מוסיפים את הנקניק. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מעבירים לקערה הגשה ומקשטים עם הפטרוזיליה.

ערך תזונתי למנה: 170 קלוריות, 6 גרם שומן הכולל (1.5 גרם שומן רווי), 35 מ”ג כולסטרול, 389 מ”ג נתרן, 21 גרם פחמימות הכולל (11 גרם סוכרים), 8 גרם סיבים, 12 גרם חלבון

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים