פורום כאן נעים

בנימין נתניהו בפנייה נרגשת למייק פנס Mike Pence

ראש הממשלה בנימין נתניהו בפנייה נרגשת לסגן נשיא ארצות הברית מייק פנס בכנסת. ירושלים.

אנדרה ריו & יוהן שטראוס התזמורת

אנדרה ריו & יוהן שטראוס התזמורת ביצוע ארץ זו שלי חי מאסטריכט.

סיכום 2017 בסביבה

סיכום 2017 בסביבה מטעם האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה

תמונת מצב המהומות ב-איראן

סימה שיין, חוקרת בכירה ב'מכון למחקרי ביטחון לאומי' סוקרת את תמונת המצב של המהומות באיראן.

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת.

השף חיים כהן עם הילה אלפרט

בחזרה לשום פלפל ושמן זית עם חיים כהן המארח את עיתונאית האוכל הילה אלפרט.

סחלב טעים וחמים | ליהי קרויץ

סחלב טעים וחמים-tasty and warm sahcla | מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ - הערוץ המקורי קל ומהיר.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

שלמה ארצי עם עומר אדם | לא הפסקתי לחפש אותך

שלמה ארצי עם עומר אדם - לא הפסקתי לחפש אותך | מילים ולחן: שלמה ארצי | עיבוד והפקה מוזיקלית: יעקב למאי.

ד"ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

מבקים כאן ישראל

A feed could not be found at http://kanisrael.co.il/?feed=rss2. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.
פסטה | Pasta

סלט פסטה עם ירקות, מבית היוצר של ג’אקומו ויולה המומחה למטבח האיטלקי

ג’אקומו ויולה; "פסטה מהווה, בדרך כלל, מנה בפני עצמה והיא מוגשת אחרי מנות האנטיפסטי או המרק, ולפני מנת הבשר או הדגים – המנה העיקרית. כמה ממנות הפסטה מתאימות לשמש גם כמנות ראשונות, בעיקר כאשר הן מופיעות בשילוב עם ירקות, או בסלטים".
סלט פסטה עם ירקות, מבית היוצר של ג’אקומו ויולה המומחה למטבח האיטלקי
סלט פסטה עם ירקות, מבית היוצר של ג’אקומו ויולה המומחה למטבח האיטלקי

מובא לימי הקיץ, מתכון פשוט; ’סלט פסטה עם ירקות’, מבית היוצר של המומחה למטבח האיטלקי ג’אקומו ויולה (יעקב פיאלקוב), הכהן הגדול של ישראל בכל נושא הקשור למטבח האיטלקי, המסביר, כי; "פסטה מהווה, בדרך כלל, מנה בפני עצמה והיא מוגשת אחרי מנות האנטיפסטי או המרק, ולפני מנת הבשר או הדגים – המנה העיקרית.

כמה ממנות הפסטה מתאימות לשמש גם כמנות ראשונות, בעיקר כאשר הן מופיעות בשילוב עם ירקות, או בסלטים. מנות אלה, הן בדרך כלל קטנות ומשמשות בעיקר לטעימה ול"פתיחת התיאבון".

אמנם, מגוון הפסטות הנמכרות כיום בחנויות הוא גדול ביותר, ואפשר גם להשיג פסטות מיובאות משובחות אולם, אם הדבר אפשרי, מומלץ להשתמש בפסטה טרייה מעשה בית, או קנויה".

החומרים;

500 גר’ פסטה מסוג פנה,
200 גר’ פטריות פורצ’יני או שמפיניון,
150 גרם אפונה קפואה סנפרוסט או אפונה טרייה,
4 עגבניות חתוכות לקוביות,
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות או גזר קפוא,
3 שיני שום כתושות,
10-20 עלי בזיליקום,
מלח לפי הטעם,
1/3 כוס שמן זית,
1/3 כוס חומץ בלזמי.

אופן ההכנה;

1. חותכים את הפטריות לחתיכות בגודל בינוני ומטגנים במעט שמן זית על אש בינונית עד שהן מתרככות מעט.

2. בסיר עם מעט מים מבשלים קלות את הגזר וכאשר הוא מתרכך מעט, מוסיפים לסיר את האפונה ומבשלים 2 דקות נוספות.

3. מוסיפים לפטריות את העגבניות החתוכות, את הגזר המבושל והאפונה.

4. מוסיפים את קוביות העגבניות והשום ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
5. מבשלים את הפסטה אל דנטה, מורידים מהאש מסננים את המים ומוסיפים לפסטה 2 כפות שמן זית.

6. מערבבים ונותנים לעמוד עד שהפסטה מתקררת.

7. שמים בקערה את הפסטה, מוסיפים לפסטה את תערובת הפטריות, הגזר והאפונה, קוצצים עלי בזיליקום.

8. מוסיפים את שארית השמן ואת החומץ הבלזמי. מערבבים ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.

מעבר למתכון של ג’אקומו, הבאנו בסרטון כאן למעלה מ’יוטויב’ (youtube), גם מתכון (אנגלית) של סלט פסטה עם ירקות קל ומהיר הכנה כשאתם יוצאים לפיקניק.

בתיאבון.

_________

המתכון מובא באדיבות יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים