פורום כאן נעים

צל״ש ראש הממשלה לפעילות מבצעית של המוסד

דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו בטקס הענקת צל״ש ראש הממשלה לפעילות מבצעית של המוסד. וידאו: עומר מירון, לע"מ

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד”א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

אודטה שוורץ האמנתי לו | עוד גבר מתחזה

העיתונאית אודטה שוורץ, על גבר מתחזה שהייתה עמו ביחסים: האמנתי לו | הכתב חיים אתגר, ערוץ 2.

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף אריה

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף הלביאה

ילד מיוחד, וסוס מיוחד | חובה לצפות

כשהגעתי הביתה וצפיתי בסרטון הבנתי את העוצמה של אותו רגע של בני ארז הלוקה ב'תסמונת ויליאמס' והסוס הרגיש.

מפעל הפיס

צהל איתם – ולמענם

צהל איתם - ולמענם | כך נראה ההאקתון הצה"לי שמפתח פתרונות לקשיים של ילדים אוטיסטים. עוד טכנולוגיות שפותחו בפרויקט המיוחד, עכשיו באתר צה"ל: http://bit.ly/2vsq4w7

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן – קרין גורן

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן - קרין גורן.

נעים לעקוב אחרי

מבקים כאן ישראל

A feed could not be found at http://kanisrael.co.il/?feed=rss2. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.
פסטה | Pasta

סלט פסטה עם ירקות, מבית היוצר של ג’אקומו ויולה המומחה למטבח האיטלקי

ג’אקומו ויולה; “פסטה מהווה, בדרך כלל, מנה בפני עצמה והיא מוגשת אחרי מנות האנטיפסטי או המרק, ולפני מנת הבשר או הדגים – המנה העיקרית. כמה ממנות הפסטה מתאימות לשמש גם כמנות ראשונות, בעיקר כאשר הן מופיעות בשילוב עם ירקות, או בסלטים”.
סלט פסטה עם ירקות, מבית היוצר של ג’אקומו ויולה המומחה למטבח האיטלקי
סלט פסטה עם ירקות, מבית היוצר של ג’אקומו ויולה המומחה למטבח האיטלקי

מובא לימי הקיץ, מתכון פשוט; ’סלט פסטה עם ירקות’, מבית היוצר של המומחה למטבח האיטלקי ג’אקומו ויולה (יעקב פיאלקוב), הכהן הגדול של ישראל בכל נושא הקשור למטבח האיטלקי, המסביר, כי; “פסטה מהווה, בדרך כלל, מנה בפני עצמה והיא מוגשת אחרי מנות האנטיפסטי או המרק, ולפני מנת הבשר או הדגים – המנה העיקרית.

כמה ממנות הפסטה מתאימות לשמש גם כמנות ראשונות, בעיקר כאשר הן מופיעות בשילוב עם ירקות, או בסלטים. מנות אלה, הן בדרך כלל קטנות ומשמשות בעיקר לטעימה ול”פתיחת התיאבון”.

אמנם, מגוון הפסטות הנמכרות כיום בחנויות הוא גדול ביותר, ואפשר גם להשיג פסטות מיובאות משובחות אולם, אם הדבר אפשרי, מומלץ להשתמש בפסטה טרייה מעשה בית, או קנויה”.

החומרים;

500 גר’ פסטה מסוג פנה,
200 גר’ פטריות פורצ’יני או שמפיניון,
150 גרם אפונה קפואה סנפרוסט או אפונה טרייה,
4 עגבניות חתוכות לקוביות,
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות או גזר קפוא,
3 שיני שום כתושות,
10-20 עלי בזיליקום,
מלח לפי הטעם,
1/3 כוס שמן זית,
1/3 כוס חומץ בלזמי.

אופן ההכנה;

1. חותכים את הפטריות לחתיכות בגודל בינוני ומטגנים במעט שמן זית על אש בינונית עד שהן מתרככות מעט.

2. בסיר עם מעט מים מבשלים קלות את הגזר וכאשר הוא מתרכך מעט, מוסיפים לסיר את האפונה ומבשלים 2 דקות נוספות.

3. מוסיפים לפטריות את העגבניות החתוכות, את הגזר המבושל והאפונה.

4. מוסיפים את קוביות העגבניות והשום ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
5. מבשלים את הפסטה אל דנטה, מורידים מהאש מסננים את המים ומוסיפים לפסטה 2 כפות שמן זית.

6. מערבבים ונותנים לעמוד עד שהפסטה מתקררת.

7. שמים בקערה את הפסטה, מוסיפים לפסטה את תערובת הפטריות, הגזר והאפונה, קוצצים עלי בזיליקום.

8. מוסיפים את שארית השמן ואת החומץ הבלזמי. מערבבים ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.

מעבר למתכון של ג’אקומו, הבאנו בסרטון כאן למעלה מ’יוטויב’ (youtube), גם מתכון (אנגלית) של סלט פסטה עם ירקות קל ומהיר הכנה כשאתם יוצאים לפיקניק.

בתיאבון.

_________

המתכון מובא באדיבות יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים