מימונה-Mimouna

מופלטה – מה סוד הקסם של המאכל המתוק המאפיין את המימונה – מתכון

0
0

המאכל העיקרי של חג המימונה הוא המופלטה. יש וריאציות שונות להכנת הבצק המטוגן הזה. המהדרין נוהגים להכין את המופלטה ללא שמרים ◄ המופלטה עשויה בצק שאותו מכינים במוצאי חג הפסח. בצק המופלטה מכיל מים וקמח, ובתהליך ההכנה נוסף לו שמן. היעדר הצורך בהתפחה,
מופלטה - מה סוד הקסם של המאכל המתוק המאפיין את המימונה - מתכון
מופלטה – מה סוד הקסם של המאכל המתוק המאפיין את המימונה – מתכון

המופלטה היא מאכל מרוקאי מתוק המאפיין את חג המימונה.
תהליך הכנתה כולל מתיחת הבצק על פני מגש משומן היטב, באמצעות ידיים משומנות היטב. את המופלטה המתוחה מניחים על מחבת ייעודית, ולאחר שטוגנה משני צדדיה, מניחים מופלטה אחרת תחתיה. על המחבת נוצרת ערימה של מספר מופלטות, אשר שומרות על חום המופלטה התחתונה מחד, וממשיכות להיעשות מאידך.

נהוג לאכול את המופלטה עם דבש וחמאה, אבל יש המעדיפים לאכול אותה עם ריבה שוקולד למריחה ואפילו מייפל.

את יתר ’מאכלי המימונה’ מכינים במהלך חג הפסח, ולכן, הם חייבים להיות כשרים לפסח. חומרי הגלם למאכלי המימונה הם בעיקר; תמרים, בוטנים שקדים ואגוזים, מרציפן וקוקוס כשהדגש הוא על מתוק.

למה? כדי להדגיש את התקווה למתיקות הכול תחומי החיים. מגישים גם ריבות ועוגות והכול בליווי תה נענע ממותק ואלכוהול.

המאכל העיקרי של חג המימונה הוא ה’מופלטה’. יש וריאציות שונות להכנת הבצק המטוגן הזה. המהדרין נוהגים להכין את המופלטה ללא שמרים.

◄ חומרים;
(ל-35 יחידות).

● 1 ק”ג קמח
● 3 כוסות מים פושרים
● שמן
● חמאה
● דבש
● קורט מלח

◄ אופן ההכנה;

● מניחים את הקמח בקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז, ויוצקים לתוכה מים ומלח. לשים את הבצק עד שהוא הופך לרך וגמיש.

מופלטה

● מחלקים את הבצק ל- 30-40 כדורים קטנים ומניחים בתבנית. יוצקים מעל שמן – לכיסו הכדורים, ומשהים למשך 30 דקות.

● מותחים את כדורי הבצק מכל צידיהם, עד ליצירת עלים עגולים ודקים. (כדאי לשמן את הידיים כדי שהבצק לא ידבק). מחממים מחבת על אש נמוכה ומטגנים את עלה הבצק ללא שמן, מצד אחד בלבד.
השיטה המסורתית היא להכין ביחד ערמה שלמה של מופלטות.

איך עושים את זה? כשהעלה הראשון מטוגן מצידו האחד – הופכים אותו ומניחים מעליו עוד עלה. אחרי 2 דקות, הופכים את השניים ביחד ומניחים מעל עוד עלה. העלים מיטגנים רק מצד אחד (חוץ מהראשון) – אך ממשיכים להתבשל בחום הפנימי של עצמם. ככה מכינים ערמה של כ-10 מופלטות בבת אחת.

● מעבירים לצלחת ומכסים במפית כדי שהמופלטות, לא יתייבשו. כל סועד מפריד לעצמו עלה ומורח עליה חמאה או דבש.

________

* הכותבת היא יעל שיבולת, אתר השף הלבן של תנובה.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן