פורום כאן נעים

ראש הממשלה בנימין נתניהו בנאום בגני התערוכה

ראש הממשלה בנימין נתניהו ב'נאום גני התערוכה'.

רונאלדו, מגן דוד אדום ו’אבוט ישראל’ למען תרומות דם

הכדורגלן כריסטיאנו רונאלדו, תורם דם קבוע, קורא לציבור להצטרף לעידוד תרומות דם בישראל

הפצצת הכור הסורי – הסרט המלא

הסרט חושף את המותחן הדרמטי שעמד מאחורי הפצצת הכור הסורי. מי נתן את ההוראה על מה דיברו אולמרט ובוש? והיכן בילה גבי אשכנזי בזמן ההפצצה הקטלנית?

מיכאל בְּרִיזוֹן קורע את יאיר לפיד

מיכאל בְּרִיזוֹן הידוע בשם-העט ב. מיכאל והסאטיריקן והפובליציסט, קורע את יאיר לפיד לגזרים מפוצץ את הבלוף.

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת.

חמש עובדות מדעיות על פסח

5 עובדות מדעיות שלא ידעת על פסח והשלכותיו עליך.

סחלב טעים וחמים | ליהי קרויץ

סחלב טעים וחמים-tasty and warm sahcla | מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ - הערוץ המקורי קל ומהיר.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

שלמה ארצי עם עומר אדם | לא הפסקתי לחפש אותך

שלמה ארצי עם עומר אדם - לא הפסקתי לחפש אותך | מילים ולחן: שלמה ארצי | עיבוד והפקה מוזיקלית: יעקב למאי.

ד”ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

פסטה | Pasta

פטוצ’יני עם שמנת ופלפלים ב-3 צבעים, ממטבחו האיטלקי של ג’אקומו ויולה

המומחה למטבח האיטלקי ג’אקומו ויולה, האיש העוסק שנים רבות בבישול ובבישול איטלקי בפרט, מסביר ומציג, איך להכין נכון פטוצ’יני עם שמנת ופלפלים ב-3 צבעים; “למרות שבדרך כלל אנחנו משתמשים בבית בפסטה טרייה שאנחנו מכינים לבד, הפעם, בגלל התחרות השתמשנו בפסטה “ברילה”.
פטוצ’יני עם שמנת ופלפלים ב-3 צבעים, ממטבחו האיטלקי של ג’אקומו ויולה
פטוצ’יני עם שמנת ופלפלים ב-3 צבעים, ממטבחו האיטלקי של ג’אקומו ויולה

“המטבח האיטלקי, מושפע ממטבחיהם של עמים אחרים שהתגוררו באיטליה. הוא נחשב לאחד המטבחים המפורסמים והמשובחים בעולם. לרוב מזוהה המטבח האיטלקי עם סוגים שונים של פסטה, פיצות, גלידות ועוד, אך הוא מגוון במיוחד. מסביר המומחה למטבח האיטלקי” – ג’אקומו ויולה; “באופן כללי, ניתן לומר שהאוכל בדרום איטליה, נחשב לחריף יותר, כאשר עגבניות, פירות ים ושמן זית הם חלקים עיקריים בבישול. בצפון איטליה, נהוג לאכול יותר בשר ורטבים שמרכיביו שמנים יותר – כגון; שמנת ו-פרמזן”.

המתכון אותו אני מגיש לכם כאן למדתי מחברים בצפון איטליה.

החומרים:

500 גרם פסטה פטוצ’יני
2 פלפלים אדומים, 2 פלפלים צהובים, 2 פלפלים ירוקים חתוכים לטבעות
2 שיני שום, מעוכות
2 פלפלוני צ’ילי
1/3 כוס שמן זית
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור טחון טרי.
1/2 כף רסק עגבניות

לבצק:

250 גרם קמח לבן
כפית וחצי שמרים יבשים
מעט יותר מחצי כוס מים
1/3 כפית מלח

אופן הכנת הבצק:

מערבבים את הקמח, השמרים והמים ומתחילים ללוש.אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את המלח ומעט מים נוספים אם יש צורך.
מניחים בקערה, מכסים במגבת ומשאירים לתפוח במשך כחצי שעה.

אופן הכנת רוטב:

מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים בו את השום עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים למחבת את הפלפלים החתוכים לטבעות. מטגנים עד שהפלפלים מתרככים אך עדיין שומרים על צבעם.

מוסיפים את פלפלוני הצ’ילי והשמנת. ממליחים ומפלפלים ומערבבים פנימה את רסק העגבניות. מנמיכים את האש וממתינים לפסטה.

מבשלים את הפסטה, אל-דנטה, מסננים את הנוזלים ושומרים חצי כוס מן המים שבהם בושלה הפסטה.

אם הרוטב מסמיך מוסיפים לו את נוזלי הפסטה ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפסטה לרוטב במחבת ומערבבים על האש במשך כדקה.

מרדדים עלה דק מן הבצק שתפח ומכסים אתו את קערת הפסטה. מכניסים לתנור ואופים בחום גבוה במשך כ-2 דקות עד שהבצק מתחיל להשחים.

מגישים עם חתיכות מהבצק האפוי.

את הסרטון, כאן למעלה, הכנו זוגתי טניה ואני, עבור תחרות מתכונים מטעם חברת “ברילה” כדי לשבור מעט את השגרה של סרטוני הבישול הרגילים, שילבנו בו את הבובה, ודווקא הדגשנו את מבטאה הרוסי הכבד, כדי להוסיף לזה נופך מעט סוריאליסטי. את תפקיד הבובה מילאה רעייתי, וגם מרבית הבישול נעשתה על ידה.

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים