פורום כאן נעים

ראש הממשלה בנימין נתניהו בנאום בגני התערוכה

ראש הממשלה בנימין נתניהו ב'נאום גני התערוכה'.

רונאלדו, מגן דוד אדום ו’אבוט ישראל’ למען תרומות דם

הכדורגלן כריסטיאנו רונאלדו, תורם דם קבוע, קורא לציבור להצטרף לעידוד תרומות דם בישראל

הפצצת הכור הסורי – הסרט המלא

הסרט חושף את המותחן הדרמטי שעמד מאחורי הפצצת הכור הסורי. מי נתן את ההוראה על מה דיברו אולמרט ובוש? והיכן בילה גבי אשכנזי בזמן ההפצצה הקטלנית?

מיכאל בְּרִיזוֹן קורע את יאיר לפיד

מיכאל בְּרִיזוֹן הידוע בשם-העט ב. מיכאל והסאטיריקן והפובליציסט, קורע את יאיר לפיד לגזרים מפוצץ את הבלוף.

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת.

חמש עובדות מדעיות על פסח

5 עובדות מדעיות שלא ידעת על פסח והשלכותיו עליך.

סחלב טעים וחמים | ליהי קרויץ

סחלב טעים וחמים-tasty and warm sahcla | מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ - הערוץ המקורי קל ומהיר.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

שלמה ארצי עם עומר אדם | לא הפסקתי לחפש אותך

שלמה ארצי עם עומר אדם - לא הפסקתי לחפש אותך | מילים ולחן: שלמה ארצי | עיבוד והפקה מוזיקלית: יעקב למאי.

ד”ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

בשרים | Meats

ט”ו בשבט – קדרת בוקרים עם פירות יבשים

הכתף הוא נתח בשר ללא שומן מתאים לבישול ארוך המתאפיין על ידי רצועת סחוס במרכזו. בשר הכתף נועד לבישול צלי קדירה משובח בבישול ארוך ואיטי, בחום נמוך, יחד עם התוספות, גזרים, בטטות, שזיפים ומשמשים מיובשים ושקדים, טעם מיצי הבשר מתערב עם טעמי וניחוחות הירקות והפירות היבשים, מקנים לצלי את טעמו המיוחד.
ט
ט”ו בשבט – קדרת בוקרים עם פירות יבשים

מסעדת הבוקרים בקיבוץ מרום גולן המתמחה בבשרים משובחים מעדרי בקר הגדלים ומטופחים באדמת הגולן, מציעה מתכון מיוחד לט”ו בשבט-קדרת בוקרים בשרית וכשרה עם פירות יבשים. המסעדה, הממוקמת בסמוך לאורוות הסוסים במרום גולן, פועלת במהלך השבוע בימים ראשון-שישי (עד כניסת שבת) ומציעה מבחר מנות בשר משובח.

קדרת הבוקרים
(6 מנות)

חומרים:

נתח בשר בקר (כתף) – כ-800 גר’
2 בצלים גדולים פרוסים
2 ראשי שום שלמים (מנוקים מה”זקן” של השום)
5 שיני שום קלוף
1/2 כוס יין אדום יבש איכותי
1/4 כוס שמן זית
2 גזרים מקולפים ופרוסים
2 בטטות חתוכות
5 גבעולי סלרי, פרוסים גס
10 שזיפים מיובשים מגולענים
10 משמשים מיובשים
2 כפות שקדים פרוסים
3 כפות דבש
1 כף חרדל
1 כפית קרי
1 מקל קינמון
3 גרגרי הל
10 גרגירי פלפל אנגלי
מלח, פלפל שחור טחון טרי
4 גבעולי רוזמרין טריים

אופן ההכנה:

חותכים את הבשר המופשר לקוביות קטנות ומערבבים עם שיני השום.

משמנים את קרקעית הקדירה במעט שמן זית, מערבבים את כל הנוזלים והתבלינים בקערה או בצנצנת ומנערים היטב (חוץ מהרוזמרין והקינמון).

מניחים את קוביות הבשר בקדירה, מוסיפים את הגזרים והבטטות החתוכות, השום, בצל, סלרי, שזיפים, משמשים, ענפי רוזמרין, מקל קינמון.

שופכים מעל את הנוזלים שעורבבו היטב. שמים את הקדירה בתנור על חום גבוה כ-20 דקות, מנמיכים החום בתנור ומשאירים לפחות ל-7-8 שעות.

לפני הגשה מפוררים מעל המנה שקדים פרוסים לקישוט וטעם.

מסעדת הבוקרים כשרה בהשגחת הרבנות ומועצה דתית רמת הגולן ברשות הרב ישי סמואל.

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים