פורום כאן נעים

צל״ש ראש הממשלה לפעילות מבצעית של המוסד

דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו בטקס הענקת צל״ש ראש הממשלה לפעילות מבצעית של המוסד. וידאו: עומר מירון, לע"מ

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד”א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

אודטה שוורץ האמנתי לו | עוד גבר מתחזה

העיתונאית אודטה שוורץ, על גבר מתחזה שהייתה עמו ביחסים: האמנתי לו | הכתב חיים אתגר, ערוץ 2.

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף אריה

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף הלביאה

ילד מיוחד, וסוס מיוחד | חובה לצפות

כשהגעתי הביתה וצפיתי בסרטון הבנתי את העוצמה של אותו רגע של בני ארז הלוקה ב'תסמונת ויליאמס' והסוס הרגיש.

מפעל הפיס

צהל איתם – ולמענם

צהל איתם - ולמענם | כך נראה ההאקתון הצה"לי שמפתח פתרונות לקשיים של ילדים אוטיסטים. עוד טכנולוגיות שפותחו בפרויקט המיוחד, עכשיו באתר צה"ל: http://bit.ly/2vsq4w7

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן – קרין גורן

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן - קרין גורן.

נעים לעקוב אחרי

מבקים כאן ישראל

A feed could not be found at http://kanisrael.co.il/?feed=rss2. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.
בשרים | Meats

ט”ו בשבט – קדרת בוקרים עם פירות יבשים

הכתף הוא נתח בשר ללא שומן מתאים לבישול ארוך המתאפיין על ידי רצועת סחוס במרכזו. בשר הכתף נועד לבישול צלי קדירה משובח בבישול ארוך ואיטי, בחום נמוך, יחד עם התוספות, גזרים, בטטות, שזיפים ומשמשים מיובשים ושקדים, טעם מיצי הבשר מתערב עם טעמי וניחוחות הירקות והפירות היבשים, מקנים לצלי את טעמו המיוחד.
ט
ט”ו בשבט – קדרת בוקרים עם פירות יבשים

מסעדת הבוקרים בקיבוץ מרום גולן המתמחה בבשרים משובחים מעדרי בקר הגדלים ומטופחים באדמת הגולן, מציעה מתכון מיוחד לט”ו בשבט-קדרת בוקרים בשרית וכשרה עם פירות יבשים. המסעדה, הממוקמת בסמוך לאורוות הסוסים במרום גולן, פועלת במהלך השבוע בימים ראשון-שישי (עד כניסת שבת) ומציעה מבחר מנות בשר משובח.

קדרת הבוקרים
(6 מנות)

חומרים:

נתח בשר בקר (כתף) – כ-800 גר’
2 בצלים גדולים פרוסים
2 ראשי שום שלמים (מנוקים מה”זקן” של השום)
5 שיני שום קלוף
1/2 כוס יין אדום יבש איכותי
1/4 כוס שמן זית
2 גזרים מקולפים ופרוסים
2 בטטות חתוכות
5 גבעולי סלרי, פרוסים גס
10 שזיפים מיובשים מגולענים
10 משמשים מיובשים
2 כפות שקדים פרוסים
3 כפות דבש
1 כף חרדל
1 כפית קרי
1 מקל קינמון
3 גרגרי הל
10 גרגירי פלפל אנגלי
מלח, פלפל שחור טחון טרי
4 גבעולי רוזמרין טריים

אופן ההכנה:

חותכים את הבשר המופשר לקוביות קטנות ומערבבים עם שיני השום.

משמנים את קרקעית הקדירה במעט שמן זית, מערבבים את כל הנוזלים והתבלינים בקערה או בצנצנת ומנערים היטב (חוץ מהרוזמרין והקינמון).

מניחים את קוביות הבשר בקדירה, מוסיפים את הגזרים והבטטות החתוכות, השום, בצל, סלרי, שזיפים, משמשים, ענפי רוזמרין, מקל קינמון.

שופכים מעל את הנוזלים שעורבבו היטב. שמים את הקדירה בתנור על חום גבוה כ-20 דקות, מנמיכים החום בתנור ומשאירים לפחות ל-7-8 שעות.

לפני הגשה מפוררים מעל המנה שקדים פרוסים לקישוט וטעם.

מסעדת הבוקרים כשרה בהשגחת הרבנות ומועצה דתית רמת הגולן ברשות הרב ישי סמואל.

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים