פורום כאן נעים

בנימין נתניהו בפנייה נרגשת למייק פנס Mike Pence

ראש הממשלה בנימין נתניהו בפנייה נרגשת לסגן נשיא ארצות הברית מייק פנס בכנסת. ירושלים.

אנדרה ריו & יוהן שטראוס התזמורת

אנדרה ריו & יוהן שטראוס התזמורת ביצוע ארץ זו שלי חי מאסטריכט.

סיכום 2017 בסביבה

סיכום 2017 בסביבה מטעם האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה

תמונת מצב המהומות ב-איראן

סימה שיין, חוקרת בכירה ב'מכון למחקרי ביטחון לאומי' סוקרת את תמונת המצב של המהומות באיראן.

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת.

השף חיים כהן עם הילה אלפרט

בחזרה לשום פלפל ושמן זית עם חיים כהן המארח את עיתונאית האוכל הילה אלפרט.

סחלב טעים וחמים | ליהי קרויץ

סחלב טעים וחמים-tasty and warm sahcla | מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ - הערוץ המקורי קל ומהיר.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

שלמה ארצי עם עומר אדם | לא הפסקתי לחפש אותך

שלמה ארצי עם עומר אדם - לא הפסקתי לחפש אותך | מילים ולחן: שלמה ארצי | עיבוד והפקה מוזיקלית: יעקב למאי.

ד"ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

מבקים כאן ישראל

A feed could not be found at http://kanisrael.co.il/?feed=rss2. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.
אוכל טריפוליטאי

ספנז’ – סופגנין, מעין סופגנייה שטוחה

יש המפזרים על הספנזה סוכר, או מי סוכר/דבש; יש המוסיפים ביצת עין באמצע, מעט מלח ומכסים עם עלה בצק קטן
ספנז’ - סופגנין, מעין סופגנייה שטוחה
תבשילים של יהדות לוב – לכבוד ראש השנה

ב"לילת’ התנור" ב"לילת’ אלערבה" (ליל ערב ראש השנה). בסוף "לילת’ אלערבה" של ראש השנה (ליל ערב ראש השנה), לפנות שחר, נוהגים להציב ליד בתי-הכנסת דוכנים לטיגון ספנז (סופגנין, מעין סופגנייה שטוחה), לשבירת רעבונם של המתפללים שהתפללו במשך כל הלילה. ברם ניתן להכין ספנז’ כל השנה לשם הנאת האכילה בלבד.

ספנז’ (סופגנין, מעין סופגנייה שטוחה)/מלכה צרור

החומרים:

1 ק"ג קמח
1/2 כוס שמן
40 גר’ שמרים (2כפות שמרים יבשים)
1 אבקת אפיה (בלוב היו משתמשים עם בי קרבונט)
1 כפית סוכר
1/4 כפית מלח (או לפי הטעם)
מים לפי הצורך ליצירת בצק רך מאוד וצמיג (2-3 כוסות)
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

מערבבים כל החומרים יחד בקערה ויוצקים מים ליצירת בצק רך וצמיג, לשים היטב ונותנים לתפוח כ-45 דקות לשים שוב היטב את הבצק ונותנים לתפוח כ-30 דקות נוספות.

עם ידיים משומנות קורצים חתיכות בצק, פותחים למשטח עגול ודק ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב יש המפזרים על הספנזה סוכר, או מי סוכר/דבש; יש המוסיפים ביצת עין באמצע, מעט מלח ומכסים עם עלה בצק קטן

בתאבון ולהנאה

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים