פורום כאן נעים

שידור חי | היכנסו לאתר וצפו ב'מצעד החיים'

שידור חי | היכנסו לכתבה | בנט: אחריות הנצחת השואה מוטלת עלינו כאנשי חינוך | באתר וצפו ב'מצעד החיים' באיכות HD

הפסקת אוכל: ארוחות בוקר עם שי לי ליפא

רותי רוסו וקבוצת ילדים מארחים במטבח של "הפסקת אוכל" את מנחת תוכניות הבישול שי לי ליפא.

ראש הממשלה נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני מאטיס

פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני ג'יימס מאטיס

בני סכנין נגד הפועל ב"ש | 3:1 | 22.4.2017

בני סכנין נגד הפועל ב"ש | 3:1 | 22.4.2017 | תקציר המשחק באיכות גבוהה

קסם הגולן – רמת הגולן

אבי בהרי, צילם וערך סרטון טבע פסטורלי המתעד את נופיה הפראיים של רמת הגולן.

מציאות נושכת | על פליטי הריאליטי

מציאות נושכת - הסרט המלא (על פליטי הריאליטי)

מפעל הפיס

אוכל טריפוליטאי

ספנז’ – סופגנין, מעין סופגנייה שטוחה

יש המפזרים על הספנזה סוכר, או מי סוכר/דבש; יש המוסיפים ביצת עין באמצע, מעט מלח ומכסים עם עלה בצק קטן
ספנז’ - סופגנין, מעין סופגנייה שטוחה
תבשילים של יהדות לוב – לכבוד ראש השנה

ב"לילת’ התנור" ב"לילת’ אלערבה" (ליל ערב ראש השנה). בסוף "לילת’ אלערבה" של ראש השנה (ליל ערב ראש השנה), לפנות שחר, נוהגים להציב ליד בתי-הכנסת דוכנים לטיגון ספנז (סופגנין, מעין סופגנייה שטוחה), לשבירת רעבונם של המתפללים שהתפללו במשך כל הלילה. ברם ניתן להכין ספנז’ כל השנה לשם הנאת האכילה בלבד.

ספנז’ (סופגנין, מעין סופגנייה שטוחה)/מלכה צרור

החומרים:

1 ק"ג קמח
1/2 כוס שמן
40 גר’ שמרים (2כפות שמרים יבשים)
1 אבקת אפיה (בלוב היו משתמשים עם בי קרבונט)
1 כפית סוכר
1/4 כפית מלח (או לפי הטעם)
מים לפי הצורך ליצירת בצק רך מאוד וצמיג (2-3 כוסות)
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

מערבבים כל החומרים יחד בקערה ויוצקים מים ליצירת בצק רך וצמיג, לשים היטב ונותנים לתפוח כ-45 דקות לשים שוב היטב את הבצק ונותנים לתפוח כ-30 דקות נוספות.

עם ידיים משומנות קורצים חתיכות בצק, פותחים למשטח עגול ודק ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב יש המפזרים על הספנזה סוכר, או מי סוכר/דבש; יש המוסיפים ביצת עין באמצע, מעט מלח ומכסים עם עלה בצק קטן

בתאבון ולהנאה

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים