פורום כאן נעים

פגישת ראש הממשלה עם המאבטח ששב מירדן

נתניהו: "שמחתי לפגוש הבוקר את השגרירה עינת ואת המאבטח זיו. הם מייצגים את מדינת ישראל - ומדינת ישראל לא שוכחת את זה אפילו לרגע אחד".

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד"א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

יוסי ביטון הפקת קיץ 2017

יוסי ביטון הפקת קיץ 2017 | איפור קיץ.

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף אריה

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף הלביאה

ילד מיוחד, וסוס מיוחד | חובה לצפות

כשהגעתי הביתה וצפיתי בסרטון הבנתי את העוצמה של אותו רגע של בני ארז הלוקה ב'תסמונת ויליאמס' והסוס הרגיש.

מפעל הפיס

צהל איתם – ולמענם

צהל איתם - ולמענם | כך נראה ההאקתון הצה"לי שמפתח פתרונות לקשיים של ילדים אוטיסטים. עוד טכנולוגיות שפותחו בפרויקט המיוחד, עכשיו באתר צה"ל: http://bit.ly/2vsq4w7

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן – קרין גורן

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן - קרין גורן.

נעים לעקוב אחרי

אוכל טריפוליטאי

ספנז’ – סופגנין, מעין סופגנייה שטוחה

יש המפזרים על הספנזה סוכר, או מי סוכר/דבש; יש המוסיפים ביצת עין באמצע, מעט מלח ומכסים עם עלה בצק קטן
ספנז’ - סופגנין, מעין סופגנייה שטוחה
תבשילים של יהדות לוב – לכבוד ראש השנה

ב"לילת’ התנור" ב"לילת’ אלערבה" (ליל ערב ראש השנה). בסוף "לילת’ אלערבה" של ראש השנה (ליל ערב ראש השנה), לפנות שחר, נוהגים להציב ליד בתי-הכנסת דוכנים לטיגון ספנז (סופגנין, מעין סופגנייה שטוחה), לשבירת רעבונם של המתפללים שהתפללו במשך כל הלילה. ברם ניתן להכין ספנז’ כל השנה לשם הנאת האכילה בלבד.

ספנז’ (סופגנין, מעין סופגנייה שטוחה)/מלכה צרור

החומרים:

1 ק"ג קמח
1/2 כוס שמן
40 גר’ שמרים (2כפות שמרים יבשים)
1 אבקת אפיה (בלוב היו משתמשים עם בי קרבונט)
1 כפית סוכר
1/4 כפית מלח (או לפי הטעם)
מים לפי הצורך ליצירת בצק רך מאוד וצמיג (2-3 כוסות)
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

מערבבים כל החומרים יחד בקערה ויוצקים מים ליצירת בצק רך וצמיג, לשים היטב ונותנים לתפוח כ-45 דקות לשים שוב היטב את הבצק ונותנים לתפוח כ-30 דקות נוספות.

עם ידיים משומנות קורצים חתיכות בצק, פותחים למשטח עגול ודק ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב יש המפזרים על הספנזה סוכר, או מי סוכר/דבש; יש המוסיפים ביצת עין באמצע, מעט מלח ומכסים עם עלה בצק קטן

בתאבון ולהנאה

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים