פורום כאן נעים

דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו חונך כביש 31 בערד

ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם שר הביטחון אביגדור ליברמן ושר התחבורה והמודיעין ישראל כץ, חונכים את כביש 31 באזור ערד.

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד"א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

אודטה שוורץ האמנתי לו | עוד גבר מתחזה

העיתונאית אודטה שוורץ, על גבר מתחזה שהייתה עמו ביחסים: האמנתי לו | הכתב חיים אתגר, ערוץ 2.

המורה התמוטט בשיעור – התלמיד הציל את חייו

המורה דר' "מרקוס הילסנרט" התמוטט באמצע השיעור - התלמיד מתנדב נוער מד"א "אולי רפאלי" ביצע בו פעולות החייאה בהדרכה טלפונית של חובשת במוקד שרי קליין - כתבתו של פוראת נאסר - המהדורה המרכזית - ערוץ 2.

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן – קרין גורן

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן - קרין גורן.

פיתות מתנפחות. מאלף עד תיו

מתכון לפיתות מתנפחות ונפתחות בקלות. בתנור ביתי רגיל. קל, פשוט, ברור ומפורט. מפי מקס מלכיאל.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

תרקוד היא אמרה לו… תרקוד

תרקוד היא אמרה לו... תרקוד. שווה אולי תלמד משהו יא גבר.

ד"ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

מבקים כאן ישראל

A feed could not be found at http://kanisrael.co.il/?feed=rss2. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.
אוכל טריפוליטאי תבשילים

תבשילים של יהדות לוב לכבוד ראש השנה

חגי תשרי, העשירו את המטבח של יהדות לוב בגיוון התבשילים, המתכונים, המטעמים ודברי המתיקה. רבים חסכו וכלכלו תקציבם לקראת החגים, אפילו העניים המרודים ביותר, גם אם לא יכלו לקנות כבש לחג, קנו המזער הנחוץ, והשתדלו להעלות על שלחנם את רוב מגוון התבשילים והמטעמים, הנהוגים אצל יהודי לוב בחגי תשרי.
תבשילים של יהדות לוב לכבוד ראש השנה | הדמיה
תבשילים של יהדות לוב לכבוד ראש השנה | הדמיה

בראש השנה רוב יהודי לוב, בישלו כמעט את אותם התבשילים בארוחות השונות, הפרושות בכל ימי חגי תשרי, והיו רק הבדלים קטנים בין המשפחות והקהילות השונות. "לילת’ התנור" ב"לילת’ אלערבה" (ליל ערב ראש השנה). בסוף "לילת’ אלערבה" של ראש השנה (ליל ערב ראש השנה), לפנות שחר, נוהגים להציב ליד בתי-הכנסת דוכנים לטיגון ספנז (סופגנין, מעין סופגנייה שטוחה), לשבירת רעבונם של המתפללים שהתפללו במשך כל הלילה. כך נוהגים גם ב"לילת’ אלערבה" של כיפור (ליל ערב כיפור). על כן נקראו שני לילות אלה, שבהם טיגנו ספנז', "לילת’ התנור".

ספנז' (סופגנין, מעין סופגנייה שטוחה) מלכה צרור

החומרים:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1/2 כוס שמן
  • 40 גר’ שמרים (2כפות שמרים יבשים)
  • 1 אבקת אפיה (בלוב היו משתמשים עם בי קרבונט)
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית מלח (או לפי הטעם)
  • מים לפי הצורך ליצירת בצק רך מאוד וצמיג (2-3 כוסות)
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

מערבבים כל החומרים יחד בקערה ויוצקים מים ליצירת בצק רך וצמיג, לשים היטב ונותנים לתפוח כ-45 דקות לשים שוב היטב את הבצק ונותנים לתפוח כ-30 דקות נוספות.

עם ידיים משומנות קורצים חתיכות בצק, פותחים למשטח עגול ודק ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב יש המפזרים על הספנז'ה סוכר, או מי סוכר/דבש; יש המוסיפים ביצת עין באמצע, מעט מלח ומכסים עם עלה בצק קטן.

הסכסו (קוסקוס) של נונה מרי

בצהריים שלפני הערב הראשון של ראש השנה, נוהגים להגיש בארוחת הצהריים של הערב הראשון של ראש השנה; "כסכסו" ומרק ירקות, ויש המוסיפים במרק נתחי עוף.

החומרים:

  • 1 ק"ג סולת
  • כף מלח (או לפי הטעם)
  • 1 כוס שמן
  • כ-7 כוסות מים
  • ירקות שונים קצוצים למרק, לפי ראות עיני המבשל וטעמו, ויש המוסיפים נתחי עוף
  • מערכת סירים מיוחדת לקוסקוס

אופן ההכנה:

מנפים הסולת, מוסיפים המלח, 1/2 כוס שמן ובוללים היטב, תוך כדי הערבוב מפזרים כוס מים. מנפים את גרגרי הסולת הלחים בנפה של סכסו (ז’לאל-רשת מתכת עם חורים גדולים) כך שיתקבלו גרגרים קטנים/

את סכסו שהתקבל מכניסים לסיר העליון של מערכת סירי הסכסו (כסכס – סיר עם חורים בתחתית). בינתיים ממלאים את הסיר התחתון (ברמה)עד חציו במים ומניחים על להבה גדולה, עד שהמים ירתחו.

את הכסכס שמים על הסיר עם המים הרותחים. אם רוצים, שמים ירקות (ונתחי עוף) בסיר, להכנת מרק. יש לכסות את הכסכס עם מכסה מחורר, או עם מפית נקייה, לאפשר לאדים לצאת, כדי שהשכבה העליונה לא תהפוך לעיסה רטובה.

מאדים, מרגע שיוצאים אדים, במשך כ-20 דקות, מסירים המכסה/המפית, מוסיפים 1+1/2 כוס מים על פני הקוסקוס, מכסים שוב ומבשלים עוד כ-1/2 שעה.

מעבירים הסכסו (חצי מבושל) לקערה גדולה, מוסיפים 1/2 כוס שמן ומערבבים, מוסיפים בהדרגה כ-3 כוסות מים, תוך ערבוב. מוודאים, כי יש מספיק מים ב"ברמה" (הסיר התיתון במערכת הקוסקוס), מחזירים הסכסו לכסכס ושמים על הברמה, מבשלים כ-1/2 שעה, מתחילת יציאת האדים.

מעבירים הכסכסו הבשל לקערה גדולה, מוסיפים כוס עד 1+1/2 כוסות מים על פני הכסכסו, תוך ערבוב. מנפים בז’לאל על מנת לפורר הגושים, ומעבירים לקערת הגשה/צלחות, וכן, מעבירים את מרק הירקות לקערת הגשה/צלחות.

בערב הראשון של ראש השנה, נוהגים להגיש בארוחת הערב הראשון של ראש השנה; חלות, כסכסו, מפרום, טבח’ה בסלק’ או טבח’ה בטמאטם וברודו.

תמונת התקציר מאתר dinnerdiary.org

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים