מחקרי רפואה

בית חולים רמב”ם: פוצח מנגנון פעולתו של פרי הרימון הפועל נגד טרשת עורקים

0
0

במשך למעלה מעשור, בחנו פרופ’ אבירם, מנהל מכון לגסי – הריטג’ למחקר רפואי בקריה הרפואית רמב”ם, וקבוצת המחקר שלו את אופן השפעת הרימון על הכולסטרול בגוף, כעת עולה, כי הרימון, משפיע על זירוז פעילות האנזים; הוא מסייע בהורדת חמצון הכולסטרול, וזירוז סילוק הכולסטרול מדופן העורק, הוא מסייע לקשירת אנזים הפאראאוקסונאז לכולסטרול הטוב (ולכן, מגביר את פעילותו) והוא משפעל את הגן המייצר את אנזים הפאראאוקסונאז ובכך מגביר כמותו ופעולתו הבריאותית בגוף.
בית חולים רמב
בית חולים רמב”ם: פוצח מנגנון פעולתו של פרי הרימון הפועל נגד טרשת עורקים

כידוע, הקידמה, מביאה איתה בעיות ומחלות חדשות, אך במקרים רבים מסתבר שהפתרון הוא עתיק יומין. אחרי עשרות שנים של מחקר אודות תכונותיו של פרי עץ הרימון כמונע טרשת עורקים (Atherosclerosis), פוצח, לאחרונה, מנגנון פעולתו של הפרי התנ”כי… וגם, לא תאמינו מה חרוב ו’הדס’, יכולים לעשות לבריאות האדם…

בעולם המערבי, גורם המוות מס’ 1 הוא מחלות כלי הדם והלב, הנגרמות בעיקר בשל בעיות כולסטרול. תהליכים מסוימים גורמים לכולסטרול לשקוע בדפנות העורקים ולחסום אותם.

בנוסף, בשל אורח החיים המודרני, החושף אותנו לקרינה, כימיקלים, עשן, וירוסים, ועוד, הכולסטרול מתחמצן ושוקע מהר יותר בכלי הדם, תהליך המזרז את סתימת העורקים. כיום, ידוע, כי לא רק רמת הכולסטרול בדם, חשובה, אלא גם איכותו. גופנו מייצר כ-70% מהכולסטרול בדם, אך היתר מגיע מהמזון שאנו אוכלים ולפיכך, לתזונה, יש תפקיד חשוב ביותר בקביעת הכמות והאיכות של הכולסטרול בדם.

במשך שנים רבות חוקר פרופ’ מיכאל אבירם, מנהל המעבדה לחקר ליפידים בפקולטה לרפואה של הטכניון ובמרכז הרפואי רמב”ם בעיר חיפה, את מנגנוני התפתחות טרשת העורקים ותוצאותיה (התקף לב, ו-שבץ מוחין).

מחקריו של פרופ’ אבירם, התמקדו בעיקר ב’מזונות ים-תיכוניים’, שהתגלו כבעלי תכונות המונעות את חמצון הכולסטרול ומעכבות את טרשת העורקים.

במסגרת עבודתו, גילה פרופ’ אבירם, כי פרי הרימון, מכיל כמות גבוהה של פוליפנולים אנטיאוקסידנטים, היעילים הן כמעכבי חימצון הכולסטרול, והן כמפרקי כולסטרול מחומצן, אך רק לאחרונה הוא הצליח לפצח את האופן שבו פועל המנגנון על גופנו.

במשך למעלה מעשור, בחנו פרופ’ אבירם, וקבוצת המחקר שלו את אופן השפעת הרימון על הכולסטרול בגוף. נמצא שדמנו מכיל אנזים בשם; פאראאוקסונאז, הקשור ל”כולסטרול הטוב” (ה-HDL), שתפקידו לסלק את עודפי כולסטרול מהעורקים אל הכבד ומחוץ לגוף. האנזים פאראאוקסונאז מפרק כולסטרול מחומצן.

רימון: מכיל כמות גבוהה של פוליפנולים אנטיאוקסידנטים, היעילים כמעכבי חימצון הכולסטרול

כאמור, לתזונה, יש תפקיד חשוב בתהליך זה ופרופ’ אבירם, מצא, כי הפוליפנולים האנטיאוקסידנטים הייחודיים לפרי ה-רימון, מהווים כוח עזר לפעולתו של אנזים הפאראאוקסונאז. הרימון, משפיע על זירוז פעילות האנזים באמצעות 3 פעולות; הוא מסייע בהורדת חימצון הכולסטרול, וזירוז סילוק הכולסטרול מדופן העורק, הוא מסייע לקשירת אנזים הפאראאוקסונאז לכולסטרול הטוב (ולכן, מגביר את פעילותו), והוא משפעל את הגן המייצר את אנזים הפאראאוקסונאז, ובכך מגביר את כמותו ואת פעולתו הבריאותית בגוף.

פרופ’ מיכאל אבירם, מנהל מכון לגסי – הריטג’ למחקר רפואי בקריה הרפואית רמב”ם, היה הראשון להראות את התכונות נוגדות החימצון ומעכבות טרשת העורקים בבני אדם, כמו גם את מנגנוני פעילותם של הפוליפנולים האנטיאוקסידנטים הייחודיים לפירות 7 המינים; רימון, גפן (יין אדום), זית, תאנה, ו-תמר.

פרופ’ אבירם, מצא לאחרונה, פירות ים תיכוניים, נוספים המכילים אנטיאוקסידנטים מסוג פוליפנולים ייחודיים; ב’דבש החרוב’, נמצאה כמות גבוהה מאוד של אנטיאוקסידנטים ויכולת מרשימה לעכב עקה חימצונית בכלל וכנגד חמצון הכולסטרול בפרט.

כמו כן, נמצאו ממצאים דומים גם במיץ של שיח הדס, מ’ארבעת המינים’ של חג הסוכות. בכך הצטרפו שני הפירות הללו לרשימת המזונות הים-תיכוניים התורמים לירידה בצבירה של כולסטרול בדופן העורק, ועקב כך לירידה בהתפתחות טרשת עורקים, וביטוייה; התקף לב ו-שבץ מוחין.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן