עוגות
עוגת גזר עם סופלה גבינה
החומרים:
לעוגה:
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
2 כוסות קמח מלא
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
150 גרם אננס מיובש, קצוץ
7 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים דק
100 גרם צימוקים
70 גרם אגוזי מלך, קצוצים5 חלבונים
לסופלה גבינה:
500 גרם גבינת שמנת
1 כוס סוכר
3 ביצים + 3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
קינמון
3 חלבונים
תבנית בקוטר 26 ס”מ
אופן ההכנה:
אופן ההכנה
1. להכנת העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מערבבים את השמן, הסוכר והביצים. מנפים יחד קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה וקינמון ומוסיפים לתערובת הביצים.
3. מערבבים אננס, גזר, צימוקים ואגוזי מלך ומוסיפים לתערובת.
4. מקציפים את החלבונים לקצף קשה ויציב ומקפלים לתערובת.
5. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים כחצי שעה.
להכנת הסופלה:
1. מערבבים את גבינת השמנת עם 1/2 כוס סוכר.
2. מקציפים 3 ביצים עם 3 חלמונים. מקפלים לתערובת הגבינה ומוסיפים וניל וקינמון.
3. מקציפים בנפרד את 3 החלבונים הנותרים עם יתרת הסוכר ומקפלים לתוך התערובת.
4. שופכים את התערובת על העוגה, מורידים את טמפרטורת התנור ל-140 מעלות, מחזירים לתנור ואופים כ-20 דקות נוספות.
להגשה: מפזרים כמות נדיבה של סוכר על הסופלה ומשחימים מתחת לגריל חם או בלהביור.
קונדיטוריה-קפה איילה בר.
Add Comment