קנין רוחני - פסקי דין

גוגל (Google), אינה אחראית לתוכן מאמרים שכתב צד שלישי

0
0

העיתונאי לביב יגאל, עיתונאי בדימוס, תבע את “Google”, כשחש בפגיעה בשמו הטוב לאחר שאתר חדשות NFC, פרסם מאמר המייחס לו אישומים פליליים, וכי מנוע החיפוש גוגל הוא האחראי לפרסום זאת עקב קישורים למאמר אשר הופיעו במסגרת מנוע החיפוש
גוגל (Google), אינה אחראית לתוכן מאמרים שכתב צד שלישי
גוגל (Google), אינה אחראית לתוכן מאמרים שכתב צד שלישי

בית משפט השלום בעיר תל אביב, קבע, כי מנוע החיפוש גוגל (Google), אינה אחראית לתוכן מאמר המפורסם ע”י אתר אחר, ואשר ההפניה אליו נעשתה מקישור אשר הופיע ב”גוגל” כמנוע חיפוש.

התובע, לביב יגאל, מוותיקי העיתונאים בישראל, טען, כי מאמר אשר פורסם לראשונה באתר האינטרנט ’מחלקה ראשונה’ (אתר NFC) בתקופה הרלבנטית), מהווה הוצאת לשון הרע נגדו (באשר מייחס לו אישומים פליליים), וכי גוגל אחראית לפרסום עקב קישורים למאמר אשר הופיעו במסגרת מנוע החיפוש, תחת הערך הנושא את שמו.

בגין פרסומים אלה, הגיש התובע תביעה נגד גוגל על סך 500,000 שקלים בטענה לפגיעה בשמו הטוב.

חברת “גוגל ישראל”, טענה, כי היא אינה הבעלים והמפעילה של מנוע החיפוש, ובכל מקרה, ההלכה הינה כי לא ניתן להטיל אחריות על ספקיות אינטרנט בגין פרסומים מסוג זה. עוד טענה, כי הטלת אחריות על מנוע חיפוש לפרסום שביצע צד ג’ עלולה לסכן את קיומו של השירות שמספק מנוע החיפוש.

כבוד השופטת אביגיל כהן, דחתה את התביעה וקבעה, כי גוגל, אינה אחראית לפרסום, וכי אין להטיל על מנוע חיפוש אחריות לבדיקת תכנים המפורסמים באתרים שונים ואשר מוכנסים למנוע החיפוש באמצעות קישור (link).

מנוע החיפוש אינו יוצר את התכנים בעצמו

מנוע החיפוש, מופעל ע”י ’זחל’ (crawler) העובר בין דפי האינטרנט השונים ויוצר בצורה אוטומטית אינדקס, המאפשר להגיע במהירות לדפי אינטרנט ספציפיים מכל מילה רלבנטית. ברור אם כן, כי המנוע, אינו יוצר את התכנים בעצמו, אלא מציג קישור לתוכן שיצר צד שלישי, ואף אינו יכול לעבור בדיקה מקדמית ע”י גורם אנושי.

ע”פ נוהל הודעה והסרה אשר נקבע במספר פסקי דין ואף עוגן בהצעת חוק מסחר אלקטרוני, מנהלי אתר אינטרנט, אינם אחראים לעוולה שביצעו גולשים, בין היתר אם הסירו את התוכן החשוד כמפר זכות כלשהי תוך זמן סביר מרגע הפנייה אליהם. דברים אלה יפים כך נפסק, גם בהקשר הנדון של פרסום לשון הרע במנוע החיפוש.

לפיכך, משמדובר בפרסום שנעשה ע”י צד ג’ ואשר לגוגל אין כל שליטה עליו, ומשהוסרו הפרסומים הפוגעים מגוגל בעקבות הסרתם ע”י האתרים עצמם, לא ניתן לחייב את גוגל מכוח חוק איסור לשון הרע.

הפעלת צנזורה מוקדמת תפגע במהימנות השירות
עוד נקבע, כי דרישת התובע לחייב את גוגל לבדוק את כל תוצאות החיפוש בטרם הופעתן במנוע החיפוש, אינה דרישה סבירה, שכן מדובר בעשרות אם לא במאות אלפי תוצאות, וכיוון שצנזורה מוקדמת מעין זו, תפגע בצורה מהותית באמינותו ומהימנותו של מנוע החיפוש.

“מנוע חיפוש לא אמור להוות תחליף לשירות ו/או קומוניקטים המסופקים ע”י יחצ”נים ואנשי פרסום של גורם זה או אחר, אלא מטרתו לשקף באופן אמין את כל המידע המפורסם באתרים השונים.

לו הייתה מתקבלת התביעה, היה מעוקר מנוע החיפוש מתפקידו וייעודו לספק מידע המפורסם באתרים השונים אין כל הצדקה לחסל את השירות שניתן ע”י מנוע החיפוש, ודרישתו של התובע היא דרישה שאין להיענות לה” – כתבה כבוד השופטת כהן.

התובע, חויב לשלם ל-גוגל ישראל ו-גוגל העולמית הוצאות ושכ”ט של 20,000 שקלים.

• ב”כ התובעים: עו”ד יואב תנאי
• ב”כ הנתבעים: עו”ד בלייברג, עו”ד שירלי דלומי

__________

לפסק הדין בעניין יגאל לביב נגד גוגל ישראל בע”מ

הידיעה הובאה באדיבות אתר המשפט הישראלי “פסקדין”

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

דילוג לתוכן