פירות

ארבעה מתכוני הדרים:

0
0

ארבעה מתכוני הדרים: חזה עוף בלימון ורוזמרין, עוגת מיץ תפוזים, ריבת פומלית ותפוזים ומשקה פומלית חם מטעם המועצה לשיווק פרי הדר
ארבעה מתכוני הדרים:
מתכון 1:

חזה עוף בלימון ורוזמרין

חומרים:

600 גרם חזה עוף פרוס לפרוסות דקות
2 לימונים פרוסים דק
150 גרם מרגרינה בטעם חמאה
1 כפית רוזמרין קצוץ דק
מלח
פלפל שחור טרי
עלי רוזמרין לקישוט

אופן הכנה:

מחממים את המרגרינה במחבת כבדה ומטגנים את חזה העוף כדקה וחצי מכל צד על אש גבוהה. מסירים מהאש ושומרים במקום חם. מוסיפים את פרוסות הלימון למחבת ומניחים להן להתבשל על אש נמוכה עד שהן נעשות שקופות. מוסיפים את הרוזמרין, המלח והפלפל ומבשלים דקה נוספת.

מניחים את חזה העוף בצלחת הגשה, מסדרים מעל פרוסות לימון ומגישים חם.

אפשר להגיש עם אטריות.

 אפשר להחליף את חזה העוף בעגל חלב ואת הלימון בליים.

מתכון 2:
עוגת מיץ תפוזים

מרכבים לעוגה:

3 ביצים
½ כוס שמן
½1 סוכר
¾ כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח
קליפת תפוז מגוררת

מרכיבים לציפוי

½ כוס מיץ תפוזים
2 כפות סוכר

אופן הכנה:

1. להפריד לקערות נפרדות חלמונים וחלבונים
2. לערבב החלמונים עם השמן וכוס סוכר
3. להוסיף קמח ומיץ לסרוגין ולבחוש היטב
4. להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר
5. להוסיף את הקצף בזהירות לתערובת החלמונים
6. לשפוך התערובת לתבנית משומנת מס’ 24
7. לאפות בחום בינוני כ- 40 דקות
8. להרתיח את חומרי הציפוי ולשפוך על העוגה בעודה חמה

מתכון 3:
ריבת פומלית ותפוזים

(4 מנות)

חומרים:
1 פומלית
2 תפוזי שמוטי
2 לימונים גדולים
1.4 ק”ג סוכר
9 כוסות מים (200 מ”ל לכוס)

אופן הכנה

לשטוף את כל הפירות היטב.
לחתוך את הפומלית והתפוזים לרבעים להפריד את הקליפה החיצונית והפנימית מהפלח.

להניח את כל הפרי המקולף בתוך סיר גדול, להוציא את החלק הלבן מהקליפות ולחתוך את הקליפות לרצועות דקות ולהוסיף לסיר.

לחתוך את הלימון לרבעים ואת הרבעים לפרוסות דקות מאד כולל הקליפה וללא חרצנים ולהוסיף לסיר.

להוסיף את המים ולהביא לרתיחה ללא מכסה למשך שעה וחצי או עד שהנוזלים מצתמצמים לחצי.

בינתיים לשפוך את הסוכר למחבת ולחמם על הגז בחום נמוך.

להכניס 2-3 צלחות עמוקות למקרר ולקרר.

להוסיף את הסוכר לסיר ולערבב בעדינות אך לא להביא לידי רתיחה, עד שכל הסוכר נמס.

להגביר את הלהבה ולהביא לרתיחה מהירה, להנמיך את הלהבה ולבשל עוד כ- 15-20 דקות.

להוריד מהגז ולמזוג לצלחות הקרות שהוצאנו מהמקרר למשך 15 דקות.

לבחוש את הריבה שבצלחות בעדינות עד שמתקבל מרקם חלק ולאחר מכן להעביר לצנצנת סטרילית ואטום היטב.

מתכון 4:
משקה פומלית חם
(לכוס)

חומרים

1 כפית סוכר
פקק ויסקי
אגוז מוסקט טרי (2 גירודים)
¼ פלח פומלית ((ללא הציפה הלבנה)
מקל קינמון
מים רותחים

אופן הכנה

בספל למזוג את הויסקי להוסיף הסוכר ולמזוג את המים הרותחים.

להוסיף את אגוז המוסקט ואת רבע הפומלית ולבחוש בעזרת מקל הקינמון.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן