מאכלי עמים
שקשוקה עם נקניקיות מרגז
החומרים הדרושים (4 מנות):
4 כפות שמן זית
6 כפות גדושות מרמומה
1 פלפל חריף ירוק
3 שיני שום קצוצות גס
2 נקניקיות מרגז חריפות חתוכות לפיסות קטנות
4 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי
חופן עשבים ירוקים כוסברה, פטרוזיליה, רשאד (קצוצים)
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את השום,
הפלפל החריף והנקניקיות ומטגנים כדקה. כך יקבל השמן
את טעמו המעושן של הבשר ואת טעם התבלינים.
2. מוסיפים את המרמומה (זהירות, זה משפריץ!). מוסיפים את הביצים ונזהרים לא לפצוע את החלמונים. מוסיפים מלח ופלפל. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עד למידת העשייה הרצויה.
להגשה: מפזרים על השקשוקה את העשבים הקצוצים. מגישים לשולחן במחבת, עם לחם פרוס גס.
צילום שקשוקה: בילי ואבירם
מובא מתוך התוכנית “עושים שוק”, בנתניה, 30/04/2001 עם גיל חובב בערוץ 2 “טלעד”.
לשער
קישור בנושא
Add Comment