דברי מאפה

בויוס, טארט ריקוטה וצנוברים, עוגיות מלוחות של מוצרלה וגרעינים של מיקי שמו לחג שבועות

0
0

לרגל חג השבועות, בחרנו להעניק לכם טעימה מהמתכונים המובחרים שבספר החדש “מיקי שמו-המיטב”, מתכונים חלביים אניני טעם ויפה מראה, שיעשו לכם את שולחן החג
בויוס, טארט ריקוטה וצנוברים, עוגיות מלוחות של מוצרלה וגרעינים של מיקי שמו לחג שבועות
עוגיות מלוחות מוצרלה וגרעינים

מוֹצרלה הוא שם של קבוצת גבינות איטלקיות טריות. מרבית סוגי המוצרלה מורכבות מחלב באפלו בלתי מפוסטר, הנחשב למזין מאוד בשל היותו עשיר בשומן ובקזאין (חלבון החלב). טעמה העדין ומרקמה הרך של המוצרלה הפך אותה לפופולרית מאוד במטבח האיטלקי וברחבי העולם. האגדה מספרת כי גבינת המוצרלה הראשונה נוצרה במפעל קטן בדרום איטליה, כאשר מעט חלב-באפלו נשפך לתוך כד עם מים רותחים – ויצר גבינה מוצלחת למדי

עוגיות מלוחות מוצרלה וגרעינים

חומרים:
(ל-80 עוגיות)

100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1 כפית מלח
280 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כף גרעיני חמניות
1 כף גרעיני דלעת
1 כף זרעי פשתן
1 כף שומשום
100 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת גס
2 כפות יוגורט 3%

אופן ההכנה:

מערבלים חמאה, ביצה ומלח במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים רק עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומגלגלים כל אחד לגליל בקוטר 4 ס”מ. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.

מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקפיא, ופורסים עיגולים בעובי 1/2 ס”מ בסכין חד. מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.

אופים כ-20 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

לגיוון:

מוציאים את הגלילים מהמקפיא. טורפים חלבון עם קורט מלח, מברישים את הגלילים בחלבון, מגלגלים בשומשום, פרג טחון או סומאק ופורסים לעיגולים.

טארט ריקוטה וצנוברים

טארט ריקוטה וצנוברים

טארט קל להכנה, בזכות העובדה שהבסיס עשוי מביסקוויטים מפוררים. השילוב של צנוברים וריקוטה שואב את השראתו מעוגה איטלקית מפורסמת. להמחשת אופן הכנת הטארט, שלב אחר שלב.

חומרים לבסיס:

150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
100 גרם חמאה מומסת

למלית:

500 גרם גבינת ריקוטה ללא מלח
60 מ”ל (1/4 כוס) חלב
100 גרם אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
קליפה מגוררת מ-1/4- לימון
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים מופרדות
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח

לציפוי:

2 גביעים יוגורט 3%
2 כפות אבקת סוכר
1/2 כוס צנוברים קלויים

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות. מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ומהדקים. שומרים במקרר.

מכינים את המלית: מערבלים גבינה, חלב, אבקת סוכר, פודינג, קליפת לימון, תמצית וניל וחלמונים במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה. מקציפים חלבונים עם סוכר וקורט מלח לקצף יציב, ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.

יוצקים את המלית על הבסיס ואופים כ-30 דקות עד להזהבה קלה.

מערבבים יוגורט עם אבקת סוכר. מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את הציפוי. מפזרים צנוברים מסביב לטבעת היקפית ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהציפוי יציב אך אינו משנה את צבעו.

שומרים במקרר עד 3 ימים.

גיוונים:

תחתית שוקולד: מכינים בסיס מביסקוויטים בטעם שוקולד באותה כמות. מקשטים בפירות יער טריים וזורים אבקת סוכר.

בויוס

בויוס-פתרון נהדר לניצול שאריות גבינה

מיקי שמו: “גדלתי על חטיפי הגבינה הנפלאים האלה, הבויוס הכי טעימות כשהן מוגשות חמימות — ישירות מהתנור. אם מכינים מראש, שומרים במקפיא ומחממים כמה דקות לפני ההגשה.”

חומרים:
(ל-100-90 בויוס)

200 גרם חמאה רכה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת (אמנטל, גרוייר וכו’)
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
150 גרם גבינה כחושה לאפייה (כנען או טוב-טעם) מפוררת
2 ביצים
1 כפית מלח
250 גרם (13/4 כוסות) קמח
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה

לציפוי:

1 ביצה טרופה שומשום ו/או קצח

אופן ההכנה:

מערבלים חמאה, גבינות, ביצים ומלח במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומערבלים כדקה עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
מחממים תנור ל-190 מעלות.

מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום ו/או קצח. חותכים לקוביות בגודל 3 ס”מ בעזרת גלגלת פיצה, ומסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 1 ס”מ (הבויוס מתנפחים מעט באפייה).

אופים כ-20 דקות עד להזהבה. מגישים מיד או מצננים היטב ושומרים בכלי אטום במקפיא עד חודש. להגשה, מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.

גיוונים:

הבויוס הן פתרון נהדר לניצול “זנבות” גבינה שנותרו במקרר. אפשר לגוון את הרכב הגבינות הקשות לפי המצאי בבית.

מוסיפים לבצק כ-1/3 כוס זיתים מגולענים קצוצים דק או עגבניות מיובשות קצוצות דק.

מפזרים על הבויוס זעתר, אורגנו, מיורן, תימין או כל תבלין או עשב תבלין שאוהבים.

טיפ:

לקבלת קוביות יפות ומדויקות כדאי להכניס את הבויוס (אחרי ההברשה בביצה ופיזור הציפוי) למקפיא ל-10 דקות ורק אז לחתוך.

הספר, “מיקי שמו – המיטב”, נפתח עם הניחוחות הנפלאים של מאפי הבוקר, ממשיך אל המולת הקניות שלפני שבת וערבי חג, נוגע בעולם הנוצץ של עוגות הוויטרינה ומציץ לתוך קופסאות העוגיות. עוגות קראנץ, עוגות מוס, בויוס, עוגיות פיקנטיות וגם בריושים, טארטים, מאפינס וכמובן מתכונים לקהל הלקוחות המיוחד, עוגיות ללא סוכר או גלוטן ומאפים דלי שומן.את “מיקי שמו- המיטב” ניתן לרכוש ברשת סטימצקי, ב- צומת ספרים, בחנויות הספרים המובחרות.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן