פורום כאן נעים

איגרת שר הביטחון מר אביגדור ליברמן | יום הזיכרון

איגרת שר הביטחון מר אביגדור ליברמן | יום הזיכרון התשע"ז 2017

הפסקת אוכל: ארוחות בוקר עם שי לי ליפא

רותי רוסו וקבוצת ילדים מארחים במטבח של "הפסקת אוכל" את מנחת תוכניות הבישול שי לי ליפא.

ראש הממשלה נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני מאטיס

פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני ג'יימס מאטיס

בני סכנין נגד הפועל ב"ש | 3:1 | 22.4.2017

בני סכנין נגד הפועל ב"ש | 3:1 | 22.4.2017 | תקציר המשחק באיכות גבוהה

קסם הגולן – רמת הגולן

אבי בהרי, צילם וערך סרטון טבע פסטורלי המתעד את נופיה הפראיים של רמת הגולן.

מציאות נושכת | על פליטי הריאליטי

מציאות נושכת - הסרט המלא (על פליטי הריאליטי)

מפעל הפיס

האיש שבא לסעוד

הנשיא אוכל דגים אצל הדייג מנחם לב בנמל עין גב

הדייג הוותיק מנחם לב, מעין גב הכין סרדינים ברוטב לימון לנשיא המדינה שמעון פרס - על המזח - אם מתחשק לכם מתכון סרדינים, כמו אלו שטעם הנשיא פרס בעין גב בבקשה

נשיא אוהב דגים? אז למה הוא אוכל אותם אצל הדייג מנחם לב בנמל עין גב
נשיא אוהב דגים? אז למה הוא אוכל אותם אצל הדייג מנחם לב בנמל עין גב

"סרדין כנרת" טרי ברוטב שום ולימון, זה מה שהכין מנחם לב הדייג הוותיק מעין גב, לנשיא המדינה שמעון פרס אשר הגיע לביקור בנמל עין גב, שם התקיים שייט על הכנרת, שוק איכרים והדגמה של הדייגים לזריקת רשת דייג ענקית מספינת הדייג, איתור להקות הדגים במערכת סונר ועוד. הדגים שנתפסו ברשת הוכנו ע"י הדייגים עטופים בניר עם מעט צ’יפס על המזח וזכו להתנפלות המונית!

לב, אומר, כי; "בכדי לשמור על טעם טוב, הדגים חייבים להיות טריים, אם אין ברירה ניתן להקפיא אך לא ליותר משבוע, ובכל מקרה יש לנקות אותם מיידית לפני ההקפאה".

אם מתחשק לכם סרדינים כמו אלו שטעם הנשיא פרס בנמל עין גב, בבקשה, "מתכון סרדינים":

את הסרדינים הטריים ("סרדין כנרת") לטגן בשמן עמוק וחם מאוד ב- 215 מעלות (חשוב!) ל- 3 דקות. (חשוב לטגן בשמן עמוק בסיר, בכדי שלא יצא דג שמן מידי כמו שמטגנים במחבת למשל).

אחרי 3 דקות הדגים יצופו על פני השמן.

כאשר הסרדינים מוכנים, יש להניח אותם במסננת, לבזוק מלמעלה עם מלחיה ובתוכה מלח ופלפל (2 כפיות מלח וכפית פלפל) לפזר לפי הטעם.

להקפיץ את הדגים במסננת עם המלח והפלפל שיתערבבו טוב.

להכין בצד רוטב של שום, לימון, ופטרוזיליה, לערבב היטב. לשים בקערה קטנה.

את הסרדינים המוכנים טובלים ברוטב ואוכלים! לא תרצו להפסיק. גם הנשיא פרס, שיבח את טעמם!

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים