פורום כאן נעים

דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו בדיון 40 חתימות בכנסת

דברי ראש הממשלה מר בנימין נתניהו בדיון ביום שני, 13-11-17 לאחר שנאספו 40 חתימות בכנסת.

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד”א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

אודטה שוורץ האמנתי לו | עוד גבר מתחזה

העיתונאית אודטה שוורץ, על גבר מתחזה שהייתה עמו ביחסים: האמנתי לו | הכתב חיים אתגר, ערוץ 2.

המורה התמוטט בשיעור – התלמיד הציל את חייו

המורה דר' "מרקוס הילסנרט" התמוטט באמצע השיעור - התלמיד מתנדב נוער מד"א "אולי רפאלי" ביצע בו פעולות החייאה בהדרכה טלפונית של חובשת במוקד שרי קליין - כתבתו של פוראת נאסר - המהדורה המרכזית - ערוץ 2.

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן – קרין גורן

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן - קרין גורן.

פיתות מתנפחות. מאלף עד תיו

מתכון לפיתות מתנפחות ונפתחות בקלות. בתנור ביתי רגיל. קל, פשוט, ברור ומפורט. מפי מקס מלכיאל.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

תרקוד היא אמרה לו… תרקוד

תרקוד היא אמרה לו... תרקוד. שווה אולי תלמד משהו יא גבר.

מדהים? תשפטו בעצמכם

מדהים? תשפטו בעצמכם רק אל תנסו בבית וגם לא ברחוב.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

מבקים כאן ישראל

A feed could not be found at http://kanisrael.co.il/?feed=rss2. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.
פורים

דבלה (דֶבְּלָה) – עוגייה פריכה ומתוקה לחג פורים

בחגים, התבשילים עשירים ומגוונים יותר וחלק מהם היו ייחודיים לחג. “חלאוות’ פורים” (מגדנות פורים), דברי מתיקה רבים ומגוונים: דבלא, מקרוט, בוריק בלוז, כעך מלבס וכו’.
דבלה  (דֶבְּלָה) - עוגייה פריכה ומתוקה לחג פורים
דבלה – עוגייה פריכה ומתוקה לחג פורים, צילום מיסה, אתר לבלוב

דבלה (דֶבְּלָה) היא עוגייה פריכה ומתוקה אותה נוהגים יהודים יוצאי לוב, להכין בחג פורים, אלו הן שושנים מרדידי בצק, דקיקים ומטוגנים הטובלות בסירופ הסוכר. השם של עוגיות דבלה, נגזר מהמילה “צמיד” – דבלז’ זאת בשל דמיונם לצורת תכשיט צמיד.

בחגים, התבשילים עשירים ומגוונים יותר וחלק מהם היו ייחודיים לחג. “חלאוות’ פורים” (מגדנות פורים), דברי מתיקה רבים ומגוונים: דבלא, מקרוט, בוריק בלוז, כעך מלבס וכו’.

מצרכים:

5 ביצים
1.5 חומץ
1 כפית שמרית
3-4 כוסות קמח

מצרכים לדבש:

0.5 ק”ג סוכר
מיץ מחצי לימון
2 חבילות סוכר וניל
4 כוסות מים

אופן ההכנה:

לערבב החומרים לבצק יחד, ללוש לכדי בצק קשה. מוסיפים קמח לפי הצורך.

אם אין לכם מכונה מיוחדת לרידוד הבצק, יש לרדד הבצק בעזרת מערוך למששטח גדול ודק ביותר, ולחתוך ממנו רצועות באורך 30 ס”מ וברוחב כ-10 ס”מ.

אם יש לכם מכונה מיוחדת להכנת אטריות, לחתוך כ-8-10 גושים מהבצק. להכניס כל גוש למכונה ולעבד אותו עד שמתקבלת רצועה עדינה וארוכה (כ-60 ס”מ וברוחב 20 ס”מ). לחתוך כל רצועה לשתיים לאורך ושוב לשתיים לרוחב.

לחמם שמן עמוק ולהנמיך האש. בעדינות ובאיטיות להכניס כל רצועה לשמן, לתת לה להתקשות מעט ולגלגל עם מזלג בצורת פרח. כך עם הרצועה עד שתסתיים.

להמשיך בטיגון עוד מספר שניות ולהוציא לצלחת לספיגת השמן.

אופן הכנת הדבש:

להרתיח את כל החומרים עד שמתקבלת בלילה סמיכה. לטבול את הדבלה בתוך הדבש. לפזר סוכריות צבעוניות קטנות או שומשום.

שלב 1, בהכנת דבלה: חיתוך הבצק לרצועות. שלב 2, לגלגל עם מזלג לצורת פרח, שלב 3, להמשיך בטיגון עד להזהבה. התמונות להכנת הבצק מהבלוג שושינה – בישלולים שלי”

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים