יום ירושלים: 50 שנים, 50 פנים

50 שנה לשחרור ירושלים: לשכת העיתונות הממשלתית מציגה 50 פנים לעיר שחוברה לה יחדיו, דרך עדשת המצלמה של צלמי לע"מ.

פורום כאן נעים

מבצע "מגן כחול" לרגל ביקור נשיא ארצות הברית

מבצע "מגן כחול" יוצא לדרך לרגל ביקור נשיא ארצות הברית מר דונלד טראמפ בישראל

הפועל תל אביב נגד הפועל אשקלון 6.5.2017 | 0:0

הפועל תל אביב נגד הפועל אשקלון 6.5.2017 | 0:0

קסם הגולן – רמת הגולן

אבי בהרי, צילם וערך סרטון טבע פסטורלי המתעד את נופיה הפראיים של רמת הגולן.

למבוגרים: על חיתול ויאגרה וחתול…

זקן מבקש חיתולים למבוגרים וויאגרה | שחקנים: ורד פלדמן אלברט כהן.

מרואן ברגותי – נתפס בפעם השניה עם המכנסים למטה

מרואן ברגותי - נתפס פעם אחת על ידי כוחות הביטחון בתחתוניו ובפעם השנייה, שובת רעב וטורטית במלתעותיו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

פורים

דבלה (דֶבְּלָה) – עוגייה פריכה ומתוקה לחג פורים

בחגים, התבשילים עשירים ומגוונים יותר וחלק מהם היו ייחודיים לחג. "חלאוות’ פורים" (מגדנות פורים), דברי מתיקה רבים ומגוונים: דבלא, מקרוט, בוריק בלוז, כעך מלבס וכו’.
דבלה  (דֶבְּלָה) - עוגייה פריכה ומתוקה לחג פורים
דבלה – עוגייה פריכה ומתוקה לחג פורים, צילום מיסה, אתר לבלוב

דבלה (דֶבְּלָה) היא עוגייה פריכה ומתוקה אותה נוהגים יהודים יוצאי לוב, להכין בחג פורים, אלו הן שושנים מרדידי בצק, דקיקים ומטוגנים הטובלות בסירופ הסוכר. השם של עוגיות דבלה, נגזר מהמילה "צמיד" – דבלז’ זאת בשל דמיונם לצורת תכשיט צמיד.

בחגים, התבשילים עשירים ומגוונים יותר וחלק מהם היו ייחודיים לחג. "חלאוות’ פורים" (מגדנות פורים), דברי מתיקה רבים ומגוונים: דבלא, מקרוט, בוריק בלוז, כעך מלבס וכו’.

מצרכים:

5 ביצים
1.5 חומץ
1 כפית שמרית
3-4 כוסות קמח

מצרכים לדבש:

0.5 ק"ג סוכר
מיץ מחצי לימון
2 חבילות סוכר וניל
4 כוסות מים

אופן ההכנה:

לערבב החומרים לבצק יחד, ללוש לכדי בצק קשה. מוסיפים קמח לפי הצורך.

אם אין לכם מכונה מיוחדת לרידוד הבצק, יש לרדד הבצק בעזרת מערוך למששטח גדול ודק ביותר, ולחתוך ממנו רצועות באורך 30 ס"מ וברוחב כ-10 ס"מ.

אם יש לכם מכונה מיוחדת להכנת אטריות, לחתוך כ-8-10 גושים מהבצק. להכניס כל גוש למכונה ולעבד אותו עד שמתקבלת רצועה עדינה וארוכה (כ-60 ס"מ וברוחב 20 ס"מ). לחתוך כל רצועה לשתיים לאורך ושוב לשתיים לרוחב.

לחמם שמן עמוק ולהנמיך האש. בעדינות ובאיטיות להכניס כל רצועה לשמן, לתת לה להתקשות מעט ולגלגל עם מזלג בצורת פרח. כך עם הרצועה עד שתסתיים.

להמשיך בטיגון עוד מספר שניות ולהוציא לצלחת לספיגת השמן.

אופן הכנת הדבש:

להרתיח את כל החומרים עד שמתקבלת בלילה סמיכה. לטבול את הדבלה בתוך הדבש. לפזר סוכריות צבעוניות קטנות או שומשום.

שלב 1, בהכנת דבלה: חיתוך הבצק לרצועות. שלב 2, לגלגל עם מזלג לצורת פרח, שלב 3, להמשיך בטיגון עד להזהבה. התמונות להכנת הבצק מהבלוג שושינה – בישלולים שלי"

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים