ערוץ הכנסת | עובדים בכנסת, יוצאים לפגרה

ערוץ הכנסת - עובדים בכנסת, 23.3.17, מתוך שידורי ערוץ הכנסת - ערוץ 99.

הכנר, מנצח ומלחין הולנדי אנדרה ריו בהופעה

הכנר, מנצח ומלחין הולנדי אנדרה ליאון מארי ניקולס ריו לפני פחות מחודש עם נעימות לשנת הלילה ואחר הצהרים.

הפועל ב"ש נגד מכבי חיפה 19.3.2017 / 0:4

הפועל באר שבע ש נגד מכבי חיפה, ב- 19.3.2017 | השערים | הועלה ביו טיוב על-ידי עדכוני ספורט בלבד.

הגרלת הלוטו מפעל הפיס

הפנים האמיתיות של עולם המין במגזר החרדי

העיתונאי אמנון לוי בתחקיר מזעזע מפחיד ומאיים על הפנים האמיתיות של עולם המין במגזר החרדי.

השף ארז קומורובסקי: חלה חמימה ומפנקת לשבת

השף ארז קומורובסקי ילמד אתכם להכין חלה חמימה ומפנקת שתאיר לכם את השבת.

פורום גינון אורגני ואקולוגי כאן נעים

פורים

מקרוט – עוגיות סולת ממולאות תמרים לחג פורים

מקרוט (מַקְרוֹט) הוא עוד מעדן מתוך הרבה מעדנים שיש לעדת יהודים יוצאי לוב, קיים מנהג אצלם להכין עוגיות "מקרוט" רק בחג פורים.
מקרוט - עוגיות סולת ממולאות תמרים לחג פורים
מקרוט – עוגיות סולת ממולאות תמרים לחג פורים, צילום: מיסה אתר לבלוב

במקור טיגנו ולא אפו את המקרוט, לא הוסיפו אבקת אפיה או מיץ תפוזים או קמח אבל בעידן של חומריות ופינוקים והכול ברוך ה’ זמין על פי משתתפי פורום יוצאי לוב. אנחנו משפרים לפחות לטעמנו.

מצרכים לעוגיות:

1 ק"ג סולת
1.5 אבקת אפיה
1.5 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
0.5 כוס מים

מצרכים למילוי:

חבילת תמרים
כף חראראת’
רבע כוס שמן

מצרכים לדבש:

0.5 ק"ג סוכר
מיץ מחצי לימון
2 חבילות סוכר וניל
4 כוסות מים

אופן ההכנה:

לחמם את הסולת על אש בינונית. לערבב החומרים יחד וללוש לכדי עיסה חצי רטובה.

לשטח את החומר לרצועה ארוכה ברוחב כ-15 ס"מ ובאורך כפי שיצא.

לערבב התמרים יחד עם השמן והחראראת’ לכדי עיסה. להניח את עיסת התמרים על חצי מרוחב הבצק לכל האורך, בחצי הנותר של הבצק לכסות את התמרים, ליצור רצועה אחידה כשהתמרים מכוסים לגמרי.

לחתוך לרצועות ברוחב 5-6 ס"מ וכל רצועה לעגל ביד לכדי כדור.

לשטח את הכדור ולחרוץ בו חריצים עם סכין (לא חובה). לסדר בתבנית ולהכניס לתנור בחום בינוני למשך חצי שעה בערך. עד לקבלת גוון זהוב, כשהזהיבו להוציא מהתנור.

אופן הכנת הדבש:

להרתיח את כל החומרים עד שמתקבלת עיסה סמיכה. לטבול את המקרוט בתוך הדבש.

לפזר סוכריות צבעוניות קטנות או שומשום.

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים