פורום כאן נעים

ראש הממשלה בנימין נתניהו בנאום בגני התערוכה

ראש הממשלה בנימין נתניהו ב'נאום גני התערוכה'.

רונאלדו, מגן דוד אדום ו’אבוט ישראל’ למען תרומות דם

הכדורגלן כריסטיאנו רונאלדו, תורם דם קבוע, קורא לציבור להצטרף לעידוד תרומות דם בישראל

הפצצת הכור הסורי – הסרט המלא

הסרט חושף את המותחן הדרמטי שעמד מאחורי הפצצת הכור הסורי. מי נתן את ההוראה על מה דיברו אולמרט ובוש? והיכן בילה גבי אשכנזי בזמן ההפצצה הקטלנית?

מיכאל בְּרִיזוֹן קורע את יאיר לפיד

מיכאל בְּרִיזוֹן הידוע בשם-העט ב. מיכאל והסאטיריקן והפובליציסט, קורע את יאיר לפיד לגזרים מפוצץ את הבלוף.

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת.

חמש עובדות מדעיות על פסח

5 עובדות מדעיות שלא ידעת על פסח והשלכותיו עליך.

סחלב טעים וחמים | ליהי קרויץ

סחלב טעים וחמים-tasty and warm sahcla | מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ - הערוץ המקורי קל ומהיר.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

שלמה ארצי עם עומר אדם | לא הפסקתי לחפש אותך

שלמה ארצי עם עומר אדם - לא הפסקתי לחפש אותך | מילים ולחן: שלמה ארצי | עיבוד והפקה מוזיקלית: יעקב למאי.

ד”ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

פורים

מקרוט – עוגיות סולת ממולאות תמרים לחג פורים

מקרוט (מַקְרוֹט) הוא עוד מעדן מתוך הרבה מעדנים שיש לעדת יהודים יוצאי לוב, קיים מנהג אצלם להכין עוגיות “מקרוט” רק בחג פורים.
מקרוט - עוגיות סולת ממולאות תמרים לחג פורים
מקרוט – עוגיות סולת ממולאות תמרים לחג פורים, צילום: מיסה אתר לבלוב

במקור טיגנו ולא אפו את המקרוט, לא הוסיפו אבקת אפיה או מיץ תפוזים או קמח אבל בעידן של חומריות ופינוקים והכול ברוך ה’ זמין על פי משתתפי פורום יוצאי לוב. אנחנו משפרים לפחות לטעמנו.

מצרכים לעוגיות:

1 ק”ג סולת
1.5 אבקת אפיה
1.5 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
0.5 כוס מים

מצרכים למילוי:

חבילת תמרים
כף חראראת’
רבע כוס שמן

מצרכים לדבש:

0.5 ק”ג סוכר
מיץ מחצי לימון
2 חבילות סוכר וניל
4 כוסות מים

אופן ההכנה:

לחמם את הסולת על אש בינונית. לערבב החומרים יחד וללוש לכדי עיסה חצי רטובה.

לשטח את החומר לרצועה ארוכה ברוחב כ-15 ס”מ ובאורך כפי שיצא.

לערבב התמרים יחד עם השמן והחראראת’ לכדי עיסה. להניח את עיסת התמרים על חצי מרוחב הבצק לכל האורך, בחצי הנותר של הבצק לכסות את התמרים, ליצור רצועה אחידה כשהתמרים מכוסים לגמרי.

לחתוך לרצועות ברוחב 5-6 ס”מ וכל רצועה לעגל ביד לכדי כדור.

לשטח את הכדור ולחרוץ בו חריצים עם סכין (לא חובה). לסדר בתבנית ולהכניס לתנור בחום בינוני למשך חצי שעה בערך. עד לקבלת גוון זהוב, כשהזהיבו להוציא מהתנור.

אופן הכנת הדבש:

להרתיח את כל החומרים עד שמתקבלת עיסה סמיכה. לטבול את המקרוט בתוך הדבש.

לפזר סוכריות צבעוניות קטנות או שומשום.




  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים