מאכלים צמחוניים

לביבות בטטה

0
0

הבטטה מכילה ויטמינים רבים: איי וסי, חומצה פולית, ברזל וסידן, וסיבים תזונתיים, היא מכילה גם כמות גדולה של קרוטנואידים (נוגדי חמצון). חומר זה הוא שמעניק לה את הגוון הכתום.
החומרים:

2 בטטות בינוניות
כוס קמח
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
ארבע כפות מים
שמן או מרגרינה לטיגון

אופן ההכנה:

קולפים את הבטטות וחותכים לפרוסות. מבשלים בסיר מים עד להתרככותן ומסירים מהאש.

מסננים את הבטטות, מעבירים לקערה מועכים את הבטטות לממחה באמצעות מזלג.

מוסיפים לקערה את הקמח, המלח, הפלפל והמים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים במחבת שמן או מרגרינה, בידיים רטובות יוצרים מהתערובת לביבות שטוחות, ומטגנים את הלביבות משני הצדדים – במחבת מכוסה ועל אש נמוכה – עד להשחמה. מגישים חם.

כל המתכונים בקטיגורייה זו, מבוססים על רכיבים מן הצומח בלבד. לנוחיות המתעניינים, מקוטלגים המתכונים הן לפי מהותם (סלטים, קינוחים, מאפים וכו’) והן לפי מאכלי עדות ועמים. נשמח לקבל ולפרסם מתכונים נוספים!

המתכון פורסם לראשונה ב”זכויות בעלי-חיים השבוע”, שבועון אינטרנט לזכויות בעלי-חיים. להרשמה לשבועון לחצו כאן.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן