מרקים | Soups

מרק גזר מעודן

0
0

מעדן מרק בעל ניחוח נפלא המשלב בתוכו ניחוח תפוזים נפלא, אפשר להסמיכו בתוספת שמנת מתוקה במקום חלק מהנוזלים ולהגישו כחלק מארוחה חלבית
מרק גזר מעודן
430_marak_gezert_id=1090_01.jpg

(4 מנות)
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 45 דקות

המצרכים:

3 כפות מרגרינה או חמאה
5 בצלים ירוקים קצוצים דק (החלק הלבן וירוק בהיר בלבד)
6 – 8 גזרים (600 גרם) קלופים וחתוכים דק
5 כוסות מים ואבקת מרק פרווה זך
3 כפות אורז לא מבושל
מלח
פלפל לבן
קורט סוכר
½ כפית קליפת תפוז מגורדת
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

להגשה:

פרוסות גזר מבושלות
עירית קצוצה או בצל ירוק

1. מחממים את המרגרינה או החמאה בסיר רחב וכבד ומטגנים את הבצל ופרוסות הגזר על אש נמוכה (כ-12 דקות). מערבבים מדי פעם.

2. מוסיפים את המרק, האורז, התבלינים וקליפת התפוז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה. עד שהגזר רך והאורז מוכן (כחצי שעה). מצננים מעט.

3. שומרים כמה פרוסות גזר לקישוט ואת השאר טוחנים בבלנדר יד עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים מיץ תפוזים ואם יש צורך נוזלים נוספים. מבשלים על אש נמוכה כ- 5 דקות ומתקנים במידת הצורך את התיבול.

5. מגישים עם פרוסות הגזר, שהונחו בצד, והעירית הקצוצה.

הערה: אם רוצים להגיש את המרק בארוחה חלבית, מעדנים אותו עם שמנת מתוקה במקום חלק מהנוזלים, או עם שמנת פרווה.

המתכון הובא מאתר מועצת הירקות.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן