סלטים

מיקבץ סלטים 2

0
0

11
מיקבץ סלטים 2
סלט יווני (4 מנות)

מצרכים:
3 עגבניות
4 מלפפונים
100 גר’ גבינה בולגרית
חצי בצל סגול (או רגיל)
מיץ לימון לפי הטעם
¼ כוס שמן זית
50 גר’ זיתים כבושים( שחורים או סורים דפוקים)
מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה:
לחתוך את הירקות והגבינה לקוביות, לערבב היטב עם שאר החומרים,
לקשט מלמעלה עם הזיתים.

סלט בריאות (5 מנות)

מצרכים:
6 מלפפונים (לא מקולפים)
4 עגבניות
1 גמבה
1 בצל
1 צרור בצל ירוק
5 עלי חסה
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
חצי חבילת שמיר קצוץ דק
¼ כוס גרעיני חמניות
¼ כוס שקדים או אגוזים קצוצים
½ כוס גרעיני תירס מוכן
שמן זית
לימון
מלח ופלפל לטעם

ההכנה:
לקצוץ את הירקות לערבב,לתבל ולהגיש.
(ניתן להחליף את הלימון והשמן בכל רוטב אחר המתאים לטעמכם

סלט עגבניות שרי
חומרים:
סלסלת עגבניות
100 גר’ גבינת פטה חתוכה לקוביות
מיץ מלימון אחד
כפית חומץ בלסמי
מלח ופלפל
3 כפות שמן זית
3 שיני שום מעוכות
1 כף עלי אורגנו יבשים
זיתים שחורים
3 כפות שמן זית
ההכנה:
לערב את החומרים פרט לעגבניות.
לפרוס את העגבניות לחצאים
לשפוך את התערובת על העגבניות ולהגיש לאחר רבע שעה.

סלט ביצים (4 מנות)

חומרים:
4 ביצים קשות
1 מלפפון כבוש
1 בצל ירוק קצוץ
2 כפות מיונז
½ כף חרדל
2 כפות שמן
מלח ופלפל

ההכנה:
לחתוך לקוביות את המצרכים,לתבל עם שאר המרכיבים ולהגיש.

סלט טונה (2 מנות)
חומרים:
1 קופסת טונה
2 ביצים קשות
1 בצל קטן
3 כפות מיונז
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל לטעם
ההכנה:
לקצץ את הבצל והביצים,לתבל עם שאר החומרים ולהגיש.

סלט עלי מנגולד(סלק)
חומרים:
1 ק”ג עלי מנגולד
4 כפות שמן
4 שיני שום כתוש
1 בצל קצוץ
½ כפית פפריקה מתוקה
1/3 כוס מיץ לימון
מעט כמון
מלח לטעם

ההכנה:
לשטוף את העלים,לסלק את הסיבים ולבשל בסיר עם הרבה מים למשך שעה עד לריכוך העלים.
לצנן את העלים ולקצץ לרצועות דקות.
לחמם את השמן בסיר או מחבת,להוסיף את הבצל עד לקבלת גוון זהוב.
מוסיפים את השום לעוד דקה,ומוסיפים את העלים,ושאר התבלינים,
לאדות למשך 10 דקות על להבה נמוכה.
לצנן ולהגיש.

סלט חצילים ולבנה
חומרים:
3 חצילים
1 בצל קטן
3 גמבות ירוקות
3 גמבות אדומות
3 גמבות צהובות
10 או יותר כדורי לבנה
מלח לטעם
שמן לטיגון
שמן זית לתיבול
5 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
פטרוזיליה לקישוט

ההכנה:
לקלוף את החצילים לחתוך לקוביות 1X1 ס”מ
לקצוץ את הגמבות והבצל כנ”ל.
לחמם שמן במחבת ולטגן את החצילים הבצל והגמבות.
לצנן את התערובת,לתבל בשאר החומרים.
להגיש בצלחות אישיות להניח כדור גבינת לבנה בכל מנה ולקשט עם פטרוזיליה.

סלט חומוס ובמיה (ארז קומרובסקי)
חומרים:
2 כוסות במיה נקיה
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
מיץ משני לימונים
½ כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות
3 ענפי טימין
מלח ופלפל
1 כוס יין לבן
פטרוזיליה קצוצה
ההכנה:
מקפיצים במחבת גדולה את הבמיה עם חצי מכמות השמן וחצי מכמות מיץ הלימון,ועם שיני השום הטימין המלח והפלפל,למשך 6 דק’.מוסיפים את היין ,מרתיחים עד לצמצום כמות הנוזלים למחצית.
שופכים את תכולת המחבת על החומוס,ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.
מתבלים בשמן ומיץ הלימון שנותרו ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מגישים חם,קר או בטמפ’ החדר.

סלט תפו”א
חומרים:
1 ק”ג תפו”א מבושלים
3 בצלים ירוקים
1 בצל אדום קצוץ
200 גר’ פסטרמה
לרוטב:
3 כפות מיף לימון או חומץ
6 כפות שמן קנולה
3 כפות שמן זית
2 כפיות חרדל
מלח ופלפל
1 כף עשבי תיבול טריים(שמיר,פטרוזיליה,ריחן וכו’)
ההכנה:
מקלפים את תפו”א המבושלים ומקצצים לקוביות 2X2 ס”מ.
מניחים בקערה גדולה ,מקצצים את הבצלים והפסטרמה ומוסיפים.
את חומרי הרוטב לערבב בנפרד,יוצקים לקערה ומערבבים בעדינות.

סלט אספרגוס מוקפץ
½ ק”ג אספרגוס חתוך לחתיכות
2 כפות שמן שומשום
1 כף רוטב סויה
1 כפית סוכר.
ההכנה:
לחמם שמן בסיר ולטגן(להקפיץ) את האספרגוס במשך 2 דק’ או עד שיתרכך.
מוסיפים את רוטב הסויה ומקפיצים למשך דקה נוספת.
מוסיפים את הסוכר ומקפיצים למשך 30 שניות נוספות.
מגישים חם.

סלט שעועית לבנה
חומרים:
½ ק”ג שעועית לבנה יבשה
2 בצלים
2 גזרים
פלפל אנגלי
2 עלי דפנה

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן