11
עוגת סולת
לסירופ:
2 כוסות מים
1 כוס סוכר
מס’ טיפות מי ורדים
מיץ מ- 1/2 לימון
למלית:
250 גרם מרגרינה
1/2 2 כוסות מים (או כוס וחצי חלב וגביע שמנת חמוצה)
1/2 2 כוסות סולת
350 גרם קמח תופח
1/2 כוס סוכר
1 כוס אגוזים, טחונים
* בסיר מבשלים את חומרי הסירופ, ומניחים להתקרר.
* מכינים את העוגה: בסיר ממיסים את המרגרינה, מוסיפים שמן ומים, ומחממים יחד. מורידים מהכיריים.
* מוסיפים את הסולת, מערבבים היטב בכף עץ ומוסיפים קמח וסוכר. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
* מוסיפים את האגוזים, מערבבים ומעבירים לתבנית אפייה (של תנור) משומנת.
* בעזרת סכין מסמנים מעויינים ואופים במשך 30 דקות, או עד שקיסם יוצא לח, אבל לא רטוב.
* מוציאים מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ החם.
Add Comment