בשרים | Meats מתכונים לחג הפסח

שוק טלה אפוי עם שום, פול ירוק ולבבות ארטישוק

לרגל חג הפסח חברת "דורות", יצרנית מוצרי התיבול הקפואים, מביאה ומגישה מתכון חגיגי לשוק טלה, עסיסי וטעים להפליא, בשילוב טבליות התיבול מתוצרתה, אשר הופכות את ההכנה לפשוטה במיוחד. מתאים להגשה בערב ליל הסדר ובכלל לארוחות החג החגיגיות. פשוט לבשל בחג עם מוצרי "דורות".
0
0
שוק טלה אפוי עם שום, פול ירוק ולבבות ארטישוק של 'מוצרי דורות' | עיבוד: שולי סונגו
שוק טלה אפוי עם שום, פול ירוק ולבבות ארטישוק של ‘מוצרי דורות’ | עיבוד: שולי סונגו

כשבוע לפני חג הפסח העמוס מטלות; ניקיונות, תיאומים בהם מי ישב בשולחן ערב ליל הסדר, איזה בגדים נקנה ולרגע גם נדמה שאלת מיליון הדולר, מה יהיה האוכל שיוגש, אחת המנות האהובות על כותבת שורות אלו לעצמה וכהכנה לאורחים שלה; שוק טלה; נכון, הוא עשוי ומוגש בעשרות מיני וריאציות, כמו זה המובא כאן, למשל; שוק טלה אפוי עם שום, פול ירוק ולבבות ארטישוק, בהחלט מנה מרשימה, חגיגית, פשוטה מאוד להכנה, גם לשף וגם להכי חובב הבישול צפויה עדנה וליקוק שפתיים בסיומה. 

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו בטוויטר.

לרגל חג הפסח חברת “דורות“, יצרנית מוצרי התיבול הקפואים, מביאה ומגישה מתכון חגיגי לשוק טלה, עסיסי וטעים להפליא, בשילוב טבליות התיבול מתוצרתה, אשר הופכות את ההכנה לפשוטה במיוחד. מתאים להגשה בערב ליל הסדר ובכלל לארוחות החג החגיגיות.

◄ מצרכים (ל- 4 מנות):

  • 1.5 ק”ג שוק טלה, עם העצם,
  • רבע כוס שמן זית,
  • 1 כרישה חתוכה לפרוסות,
  • 4 טבליות שום כתוש דורות,
  • 2  טבליות פטרוזיליה דורות,
  • 600 גרם פול ירוק,
  • 300 גרם תחתיות ארטישוק,
  • 3 כוסות מים,
  • חצי כוס יין לבן,
  • מלח ופלפל.

◄ אופן ההכנה:

  1. במחבת גדולה עם שמן זית מטגנים את שוק הטלה מכל הצדדים ומתבלים במלח ופלפל.מוציאים את השוק מהמחבת ומניחים בצד.
  2. מוסיפים למחבת את הכרישה, הארטישוק, טבליות השום והפטרוזיליה, ומערבבים.מוסיפים את היין הלבן והמים.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מעבירים את כל הירקות מהמחבת לתוך תבנית אפייה ומניחים מעל את השוק. מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה וחצי.
  4. מוציאים את התבנית, מסירים את נייר האלומיניום ומכניסים לעוד רבע שעה לתנור.
  5. מוציאים את השוק, פורסים ומגישים בתוספת הירקות.

  חברת “דורות”

דורות | מוצרי שום ותיבול מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק של מוצרי תיבול קפואים בארץ ובעולם. החברה הוקמה בשנת 1992 והיא בבעלות מלאה של קיבוץ דורות. לקיבוץ 15,000 דונם של גידולי שדה – שום ועשבי תיבול – הנקטפים, נקצצים מיד, נארזים ומוקפאים בתהליך ייחודי של הקפאה מהירה, השומר על טעמם, טריותם וערכם התזונתי לעומת מוצרי תיבול יבשים.

מאז הקמתה החברה זכתה להצלחה רבה, וכיום דורות, מוצרי שום ותיבול, הינה הספק הגדול ביותר במדינה ל’מוצרי תיבול טריים קפואים’.

_________

■ הובא באדיבות יחסי ציבור | אסטרטגיה שיווקית | ייעוץ תקשורתי | דוברות מירב בורמד ‘Burmad’ בבעלותה של מירב בורמד ומנוהל על ידה. מירב היא בעלת ותק וניסיון של למעלה מ- 16 שנים בתחום. משרדה מייצג חברות מובילות בתחום המזון בהן; “דורותפרימור“, “מעדני יחיעם“, “עינת” ו”אחוה” ולקוחות נוספים בתחום הנדל”ן, תעשייה ואיכות הסביבה ולקוחות נוספים בתחום המזון, מוצרי צריכה, תעשייה, יזמות ועוד.

0
0



אודות הכותב

שולי סונגו

שולי סונגו, ממשתתפות מערכת אתר כאן ישראל (כאן נעים) עיסוקה העיקרי מנהלת חשבונות מדופלמת עשרות שנים בתחום.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן